Beskrivning av Ekol f1 gurksorten och dess egenskaper

Genom ansträngningarna från uppfödarna av det holländska företaget Syngenta Seeds lanserades 2011 en ny hybrid av gurkor Ekol f1 på vår marknad. Sorten blev snabbt van vid bland trädgårdsmästare och fick popularitet.

Miniatyr, krispiga, mörkgröna gurkor fungerar bra i konservering och färska sallader. Massan är saftig, utan tomrum, bitter smak utesluts genetiskt. Tillverkaren ger en beskrivning av sorten Ekol f1 och karakteriserar den som:

  • tidig mognad;
  • motståndskraftiga mot extrema temperaturer;
  • partenokarp;
  • svag förgrening;
  • högavkastande;
  • inte bitter;
  • sjukdomsresistent;
  • gurka;
  • krispig och saftig;
  • lämplig för skyddad och öppen mark;

Holländska uppfödare

Växande

Som ett resultat av uppfödarnas arbete, även i ett litet område, med förbehåll för agrotekniska rekommendationer, kan du få ett stort stabilt utbyte av Ekol f1 gurkor under hela sommaren.

Fröplanta

Fröna från Ekol f1 gurkahybriden har utmärkt grodd. Men du kan spela det säkert, blöta och gror först.

agrotekniska rekommendationer

För att bilda ett utvecklat rotsystem av gurkor planteras plantor individuellt i behållare med en volym av 400-500 ml. Torvkoppar är idealiska, eftersom de inte behöver ta ut växten ur dem, vilket skadar roten. Om plantorna av gurkor odlas i en plastbehållare släpps lerklumpen mycket försiktigt och försöker att inte störa integriteten alls. Annars kommer växten att pausa dess utveckling tills roten är återställd.

rotsystem

Plantor jordblandning

Jordblandningen för att plantera gurkafrön är beredd näringsrik, lätt och lös. Krossad torv, ruttna sågspån, humus blandas i lika delar. Tillsätt 200 g aska, 1 tesked superfosfat, urea och kaliumsulfat i 10 liter sådan jord. Jorden täcker växtens näringsbehov de första 2-3 veckorna.

jordblandning för plantor

Temperaturregim

Gurkor bör spira vid 25 ℃ under filmen. Efter 3-4 dagar avlägsnas filmen och plantorna förses med en lägre temperatur, ungefär 20-21 ℃. Detta gör att växterns rot kommer att utvecklas och inte sträcka ut stjälkarna. Dagsljuset förlängs artificiellt med bakgrundsbelysning. Vattna plantorna av gurkor med varmt vatten och förhindra att lerkoman torkar ut.

solträdgård

Vid två veckors ålder börjar plantorna att härda. Under ytterligare 7-10 dagar tas Ekol f1 gurkor ut i frisk luft i 30-40 minuter under dagen. Och rumstemperaturen sänks till 15-16 ℃.

Vid tre veckors ålder ska växter ge ut 3-4 riktiga löv och nå en höjd av cirka 20 cm. Nu är plantorna från hybriden redo att flytta till en permanent plats.

tillkännagav tillstånd

Bushformation

För Ekol f1 gurksorten är det inte nödvändigt att fördjupa växten när man planterar plantor i marken. I norra regioner kan detta till och med sänka avkastningen. En lerklump med en rot överförs försiktigt, utan att kränka integriteten, till ett hål med önskad storlek och vattnas omedelbart med varmt vatten.

De första blommorna av hybriden måste avlivas, innan utseendet på 5-6 löv måste äggstocken tas bort. Växten är ännu inte redo för full fruktning och gurka stjälkar slutar växa tills det tidiga äggstocken mognar.

hybridblommor

De gulnade bladen skärs ständigt av. Detta förnyar växten och stimulerar frukt.

Ekol f1 äggstocken läggs i buntar med 3-7 bitar, den behöver inte tunnas ut, busken kan hälla flera gurkor på en gång.

blomma kikar

Knyter till trellises

Gurkahybriden utvecklas bäst på espalier. Bindning låter dig placera upp till 5 rötter per 1 kvadrat. M. utan skuggning. Det är meningsfullt att plantera mer. Växter kommer att störa varandra, luftning kommer att störa, svampar och andra sjukdomar kommer att starta. Utan knytning riskerar gurkagrödan att bryta tunna fransar eller ruttna i våt jord.

Hybridens stjälk är genetiskt obegränsad i tillväxt, därför, när den når toppen av spalten på en höjd av 1,5-1,8 m, kläms tillväxtpunkten. Sidovipporna växer måttligt, och de orsakar vanligtvis inte problem, om så önskas kan du klämma dem efter 3-4 löv.

binder till spaljé

Jord och gödsling

Att förbereda jorden för gurkor innebär att man lägger till mycket humus, torv, kompost och lite träaska i trädgårdsjorden.

Resultatet ska vara en lös, lätt jordblandning mättad med organiskt material och mineraler.

odling i jord

Enligt beskrivningen av Ekol gurkor är fruktperioden lång, mer än två månader, utbytet är högt, därför kan man, även i beredd jord, inte klara sig utan toppförband. Det bör finnas minst fyra till fem av dem, varav två eller tre förekommer under fruktperioden. Det är nödvändigt att övervaka de yttre tecknen på växthälsa och vid behov öka mängden förband.

Gurkor svarar bra på organisk gödningsmedel. Du kan göra infusioner av fågeluttag, mullein och nässlor. Mineraliska komplexgödselmedel bestående av kaliumsalt, ammoniumnitrat och superfosfat är lämpliga.

gitter i buskarna

Vattning

En av de viktigaste förutsättningarna för en god skörd av gurkor av Ekol f1-hybrid är korrekt vattning. Det rekommenderas inte att låta lerkoman torka ut.

Växter vattnas med varmt vatten en gång varannan till tredje dag på morgonen eller kvällen. På varma dagar måste du övervaka jordens tillstånd. För att skapa en gynnsam miljö för daggmaskar och utan att lossna, är jorden böjd med torv eller sågspån.

vattna i händerna

Ekol f1-sjukdomar

När du väljer en plats att plantera gurkor måste du ta hänsyn till att de växer bäst efter nattskuggfamiljen, rotgrönsaker, vitlök och lök. Om du inte växlar på platsen flera år i rad kommer växterna att smittas med samma sjukdomar och skadedjur från år till år.

bladfläckar

Sorten Ekol f1 är genetiskt resistent mot allvarliga sjukdomar i gurkor. Det skadas inte av mjölk, olivfläckar och gurkamosaikviruset är inte hemskt.

Med rätt grödrotation, korrekt vattning och en snygg strumpeband till spalterna är risken för sjukdom i en hybrid mycket liten.

spindelmit

Skörda

Trädgårdsmästarnas kommentarer om utbytet av Ekol f1 gurksorten är de mest positiva, cirka 18-20 kg per 1 kvm. m. Gurkor mognar skarpa och saftiga inom 40-42 dagar efter grodd. Det är viktigt att inte missa ögonblicket och rippa greenerna tills full mognad. Gurkor av den här sorten, som har växt fram gurkassteget, mycket snabbt "fat", förlorar sin doft och elasticitet.

Det är tillrådligt att skörda Ekol f1 gurkahybrid minst en gång varannan dag, på morgonen eller på kvällen i form av 5-7 cm pickles.Det är bättre att klippa frukterna med en sax utan att vidröra stammen. Vi måste bära handskar, gurkorna är ganska stickiga.Ekol f1 gurkor förvarar inte mer än en vecka, det är bättre att bevara nyplockade grönsaker.

enorm skörd

Slutsats

Egenskaperna hos Ekol f1 gurkahybrid kom ganska lovande ut. Sorten passar inte bara för helgen. Gurkor kräver en nästan daglig skörd, annars blir de övermassa och förlorar sin smak. För att konservera krispiga pickles och ett sommarbord är dessa holländska greener fantastiska.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa