Vad kan planteras med gurkor i ett växthus, vilka växter är förenliga med

För dig som inte vet vad som kan planteras i ett växthus med gurkor måste du bekanta dig med kraven för att odla dessa växter. I grannskapet ska du inte plantera de grödor med gurkor som tar mat och styrka från dem eller blockerar ljuset. Det är önskvärt att angränsande grödor behöver samma skötsel, näring, vattning. Detta sparar tid och undviker förvirring i många kulturer.

Vanligtvis planteras olika grönsaker tillsammans i ett växthus på grund av det lilla utrymmet i trädgården. Således kan variation uppnås i trädgården. Att veta att det är möjligt att växa i ett växthus med gurkor, planterar sommarinvånare buskar. Om du inte gör misstag i dessa planteringar kan du få en ganska anständig skörd.

Vilka villkor gillar en gurkaväxt?

Gurkor är växthusväxter. Sommarbeboare odlar huvudsakligen gurkor i ett växthus av polykarbonat. Frågan om vilka andra grödor som kan planteras i ett växthus bredvid beror på vilka förhållanden gurka föredrar.

växthusväxter

Gurkor älskar värme mycket. Bra belysning föredras också. Variationen i väderförhållanden och temperatursvingningar är mest skrämmande. Växthuset bör vara tillräckligt fuktigt, de föredrar ett fuktigt klimat. Ofta vattning för gurkor i växthuset nödvändig. Gurkor växer också bra endast på bördigt land, som med jämna mellanrum måste lossas och befruktas. Humus och gödsel har god effekt på dem, men ett överskott av kväve förvärrar fruktningen.

Därför kan endast de växter som har liknande behov planteras bredvid dem, så att det är lättare att ta hand om dem.... Detta är det enda sättet att uppnå en god skörd. Det bör noteras att inte alla kulturer passar bra med gurka. En del hindrar dem bara från att växa.

ljusa gurkor

Vad kan planteras med en gurka

Den framtida friska skörden beror på vilka växter som ska planteras bredvid gurkorna. Gurkor i samma växthus växer vackert med paprika. De behöver båda tillräckligt hög luftfuktighet, värme och en lång dag med ljus. Aubergine gurkor kommer att vara bra grannar. I ett växthus är de varma och bekväma tillsammans, och de stör inte varandra.

Du kan plantera zucchini i ett växthus för gurka. De föredrar också varma, fuktiga förhållanden. Men det är bättre att plantera hybrider med dem som normalt är relaterade till konstant ventilation, eftersom zucchini behöver ett konstant flöde av frisk luft för tillväxt och utveckling. Det är också mycket viktigt att plantera dem på avstånd så att zucchini-bladen inte blockerar ljuset.

 bredvid gurka

Nybörjartagare frågar ofta om melon kan planteras med gurka.Ja, för de är också mycket förtjust i värme, fukt och tillsammans ger de underbara frukter.

Rädisor, morötter, lök, solrosor växer också bra med gröna buskar, men bara växthusförhållandena är inte särskilt lämpliga för dem. Dessa växter planteras främst utomhus på plantager.

växthusvattenmelon

Du kan plantera kål med vita huvuden i ett växthus med en gurka. Hon älskar också fukt, ljus och värme. Och det kommer också att behöva vattnas rikligt.

Majs, bönor och ärter hjälper till att öka din grannas fruktning och öka markförhållandena. Du kan plantera persilja eller några buskar med dill för att öka fruktan av gurkor, skrämma bort skadliga insekter. Men detta är det enda grönska som du kan odla en gurka med.

andra kulturer

Ogynnsam stadsdel

Det är strängt förbjudet att plantera gurkor i ett växthus bredvid doftande örter. De lockar oönskade insekter, tar bort näringsämnen från gurka och ger också frukten en onödig smak. Dessa örter inkluderar basilika, koriander, oregano, mynta, patchouli, rosmarin och andra.

basilika vs

Trädgårdsmästare har alltid haft en kontroversiell fråga om det är möjligt att odla gurkor med tomater tillsammans. De måste ha olika förutsättningar för tillväxt. Gurkor gillar att temperaturen ska vara varmare och mer vattning. De kommer att störa varandra, och på grund av detta kommer den nödvändiga skörden inte att uppnås. De kan odlas i samma växthus ibland och bara i extrema fall, men så att de är långt ifrån varandra, åtskilda av en säng. Och plantera tomater bredvid en dörr eller fönster.

Det rekommenderas inte att plantera dem med potatis, annars går alla juicer in i knölarna. Och gurkornas frukter kommer att visna och dö. Rädisor och rovor går inte bra med gurkor. De kommer att ge frukten en onödig bitter smak eller sänka avkastningen.

ogynnsamma rädisor

Plantera vattenmeloner bort från gurkor. De har en predisposition för samma sjukdomar. Om en gurka blir sjuk - kan du inte heller odla en vattenmelon. Och dessutom gillar vattenmeloner inte alls. De har olika förutsättningar för utveckling. Här med meloner och squash är en helt annan fråga.

När du planterar grönsaker i ett växthus måste du komma ihåg enkla regler. Då kommer skörden att vara som den ska, frukterna är välsmakande och hälsosamma.

växthuslandning

Hur man löser problemet om växthuset är det enda

Om det finns ett växthus, och det planeras att plantera en massa grödor, kan ibland ett ogynnsamt område inte undvikas av gurkor. Därför kan du plantera gurkor med olika växter, men bara genom att göra speciella partitioner så att de inte rör vid varandra. Genom att tilldela zoner och skapa partitioner kommer du att odla många olika grödor i ett växthus, vilket inte kommer att störa varandra alls.

 speciella partitioner

Det finns också ett alternativ som detta: du kan skapa bäddar med flera våningar samt hängkrukor med olika plantor längst upp i växthuset. Således kommer de inte vidröra gurkorna alls.

Till exempel kan tomater, paprika och gurkor planteras i samma växthus. Stark luktande örter som basilika eller mynta bör tas bort genom trädgårdsbädden.

Denna strategi är mycket bra om det finns mycket utrymme i växthuset för fantasi att vandra. Olika strukturer byggs för att belysa zoner, men sådana att de inte blockerar ljuset och luftintaget. De ska vara lätta, inte skrymmande. Du bör också skapa ett tillräckligt antal ventiler i växthuset så att alla växter får luft under ventilation. Och det är bättre att plantera gurkorna bort från dessa ventiler och kunna täcka dem under detta förfarande. När allt kommer omkring är de så rädda för utkast.

allt på ett ställe

Om du inte vet vad du ska plantera i växthuset tillsammans med gurkor, måste du studera litteraturen om trädgården och grönsaksträdgården, om vård, om växter. Att välja rätt granne hjälper dig att få en utmärkt skörd av alla grödor.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa