Beskrivning av Tchaikovsky gurksorten, dess egenskaper och utbyte

Gurka Tchaikovsky f1 är hjärnbarnet hos holländska uppfödare med många goda egenskaper. År 2009 introducerade jordbruksföretaget Raik Tsvan en ny art av Kibriya. Trots författarnas insatser blev sorten aldrig idealisk för krävande jordbrukare. Därför beslutades att förbättra hybrid. 2013 släpptes en ny variation av gurkor som heter Tchaikovsky.

Funktion och beskrivning

Parthenocarpic, tidigt mognande sort. Från den dag som skotten visas fram till början av frukt, passerar cirka 40 dagar. Växternas stjälkar är både kompakta och kraftfulla: de bär lätt fruktens vikt. Bladplattorna på den centrala gurkafransen är medelstora. Typ av äggstocksbunt: minst 3 gurkor bildas vid en punkt.

arkplattor

Beskrivning av gurkor:

 • Frukten är cylindrisk.
 • Knölarna, som måttligt täcker ytan, har korta, vassa ryggar.
 • Gurkans färg är mörkgrön med gula fläckar på stjälken.
 • Massan är trevlig, sötaktig, krispig. Det finns ingen genetisk bitterhet.
 • Mogna gurkas längd når 10-12 cm, och vikten varierar från 60 till 80 g.

Den största fördelen, utan vilken sorts kännetecken förlorar en del av sin attraktivitet, är dess höga avkastning. Med korrekt skötsel kan 50 ton gurkor skördas från 1 hektar. Det finns en nackdel - oförmågan att samla frön på egen hand.

gurka Tchaikovsky

Sorten är tolerant mot extrema temperaturer. Vid sen plantering kan hybriden bära frukt innan kallt väder kommer. Hybriden är resistent mot de flesta gurksjukdomar. Resistens mot peronosporos, vit rutt, antraknos är i genomsnitt.

I söder kan sorten odlas i en trädgårdsbädd och i de centrala och norra delarna av landet i filmskydd.

cylindriska frukter

Funktioner av växande och vård

För att få plantor förseglas frön i kassetter eller koppar fyllda med ett löst underlag. Plantor gurka odlas i de norra regionerna. Används för plantering i öppen mark, gurken planteras efter att marken värms upp till +15 ⁰С. Eftersom majoriteten av de nederländska företagen desinficerar planteringsmaterial innan de säljs, utförs inte förberedelse av sådd.

Till skillnad från tomater och paprika är det bättre att välja halvskuggade områden för att plantera gurkor. Om det finns en sådan plats i trädgården planteras majs eller solrosor runt gurkabädden.

sorten är tolerant

För att förse gurkor med den nödvändiga mängden makro- och mikroelement införs organiska eller mineralgödselmedel under hösten för grävning. Om trädgårdsbädden inte befruktades före vintern, hälls humus eller en komplex blandning i fårorna före plantering i enlighet med tillverkarens rekommendationer.

Plantering av gurkor utförs enligt schemat 1 × 0,35 m.Således för 1 kvm. m sängar bör vara 3-4 växter. En tätare plantering kommer att påverka avkastningen på grödan negativt och beskrivningen av gurkasorten Tchaikovsky f1 kommer att ha liten likhet med de odlade växterna.

plantering gurkor

Vård

Som alla andra odlade växter behöver gurkor med hybrid ursprung vattning, utfodring och ogräs. Trots att gurka är väldigt förtjust i vatten är det nödvändigt att vattna kulturen med mått: jorden ska vara något fuktig och inte träskig. På grund av överskottsfuktighet lider buskarna av rotrot och farliga svampsjukdomar. Vattenförbrukningen beror på växternas ålder: 2,5–3 liter vatten tillsätts för unga växter och 10 liter för vuxna. Bevattningsvatten ska vara något varmt.

Gurkor som växer i en befruktad bädd matas fyra gånger. De flesta trädgårdsmästare tillämpar näringsämnen enligt följande schema:

odlad växt

 1. Efter bildandet av 2-3 riktiga blad. Gurkor vattnas med en lösning av urea - 1 msk. l. granulärt ämne i en hink med vatten.
 2. Om två veckor. Tillsätt 500 ml kumgödsel i en hink med vatten och blanda noggrant. Applicera 0,5-1 l lösning under en anläggning.
 3. Under blomningen. Tillsätt 1 msk för 10 liter vatten. l. urea, 2 msk. l. aska.
 4. Under fruktning. 200 g aska, 500 ml kycklingar omrörs i en hink med vatten.

För att förhindra att ogräs kompakterar marken och drar näringsämnen ur marken dras växterna ut omedelbart efter att de dyker upp. Lossar marken efter vattning och regn.

efter bildningen

recensioner

Anastasia, 45 år gammal: ”Jag älskar att experimentera, så varje år planterar jag nya sorter. Sorten Tchaikovsky planterades förra året. Växter gjorde mig nöjd med hög avkastning och behaglig smak. Rekommendera".

Jag gillar att experimentera

Igor, 51 år: ”En granne gav mig en gurka. Sedan dess har sorten Tchaikovsky varit en av de bästa gurkasorterna för mig. Buskarna har gett en generös skörd med vanlig omsorg. Hela familjen äter dessa gurkor varje sommar och gör förberedelser för vintern. "

Har du vuxit en hybrid som heter Tchaikovsky? Ska du odla denna sort? Lämna feedback så att trädgårdsmästare kan se alla fördelar och nackdelar med den här grönsakssorten. Tacka.

sötaktig massa

recensioner
 1. Vera
  5.05.2018 14:43

  Gurkorna är sticka, fast, med en ganska tät hud. Jag odlar dem för betning. De passar perfekt in i burkar, de visar sig vara välsmakande både på egen hand och i blandade tomater. För att påskynda tillväxten och bättre avkastning har jag använt en aktivator sedan förra året BioGrow... Avkastningsökningen är 20 procent säkert.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa