Gynnsamma dagar för att plantera gurkor enligt månkalendern i maj 2020

Sommarbeboare bestämmer vanligtvis de bästa dagarna för att plantera gurkor i trädgården efter månens gynnsamma läge. Detta har gjorts länge. De som vet hur viktigt det är att plantera, utfodra, ogräs, vatten enligt månkalendern, gör det strikt varje år. Vissa nybörjartagare följer inte reglerna för sådd av gurkor. Och de såar ofta felaktigt.

Det är viktigt för oss att ta reda på vad som kommer att vara gynnsamma dagar för att plantera gurkor 2020. För att göra detta är det värt att studera hur månen påverkar tillväxten av plantor, varför ingenting kan göras i trädgården under fullmånen, förmörkelse och nymåne. De som följer enkla planteringsregler har vanligtvis en rik skörd och välsmakande frukter.

Om månkalendern

Sedan antiken har trädgårdsmästare vant sig att arbeta på marken enligt månkalendern. Det tros att det är dess plats och aktivitet som påverkar skörden. Varje år utarbetas en ny kalender för plantering och vård av grödor.

En fas av månen ersätter en annan, detta påverkar kraftigt äggstocken, näringsfördelningen, blomningen och tillväxten av grönsaker. Månen påverkar ofta människors välbefinnande, liksom många växter. Om planteringen görs felaktigt kommer det troligtvis inte vara möjligt att uppnå en god skörd, något kommer att gå fel.

I de nordliga regionerna planteras vanligtvis plantor i trädgården i maj. För att ta reda på vilket antal du behöver för att plantera gurkor så att de ger goda smakliga frukter måste du studera måncyklerna.

När månen stiger rekommenderas att ta hand om den nedre delen av stammen, rötter. Om månen avtar, sker tvärtom utfodring på toppen. Sprutning, vattning, toppförband kan utföras. Transplantation till den avtagande månen kan inte göras. Du kan ta reda på dagarna för specifik vård om du köper en månkalender. Den beskriver i detalj när det är bättre att plantera gurkor, vid vilken tid att mata och vattna dem.

unga gröna

Månens inflytande på plantningen av gurkor

Att plantera gurkor enligt månkalendern är ganska enkelt. Kalendern köps i början av varje år. Månen påverkar märkbart många processer i utvecklingen av dessa lunefulla grönsaker. Även i forntiden noterades månens inflytande på växttillväxt. Det viktigaste är att följa den givna kalendern exakt. Och i inga fall så på fullmånens dagar eller dagar nära den.

gurkor och vattning

Månens faser har ett starkt inflytande på plantningen av gurkor i marken. Den första och andra fasen kallas fullmåne och nymåne. Här är toppen av aktiv tillväxt av gurkor, utvecklingen av rotsystemet, stammen. Sedan kommer den tredje fasen, där roten växer aktivt. Och i det fjärde - utvecklingen av den yttre delen. Det är bäst att plantera plantor när en fas av månen smidigt förvandlas till den andra.

Om du är sen med att plantera gurkor, bör du inte förvänta dig en rik skörd. Om plantningen är för tidig, så kommer plantorna att skada, bladen försvinner snabbt. Du måste plantera i tid och enligt månkalendern.

fyra faser

När man ska så gurka nästa år

Gynnsamma dagar för sådd av gurkor bör studeras enligt månfasens kalender. Detta är en mycket effektiv teknik. Trots allt, även om du sår högsta kvalitet och dyraste frön av elitesorter i fel fas av månen, bör du inte förvänta dig en högkvalitativ skörd. Om du sår för tidigt, är plantorna redan redo för plantering i marken, och jorden är ännu inte förberedd för växtväxt, eftersom jorden ännu inte har värmts upp och månens inflytande är mycket starkt.

Det är nödvändigt att så gurka på den dag som är bäst enligt kalendern för denna åtgärd. Sedan växer plantorna starka, höga och frukterna blir välsmakande och hälsosamma. Detta kommer att vara antalet när frön blötläggs och planterades i marken.

fröpincett

Detta antal bör beräknas noggrant, annars blir det omöjligt att korrigera det. Bra månader för gurkor, eller snarare deras sådd, är mars och april. De planteras hemma i specialbehållare. I mars, enligt kalendern, kommer det att vara dagar för sådd av gurkafrön från 19 till 24, såväl som 27 och 28. Och i april kan du så från 5 till 9, samt från 20 till 24.

Var uppmärksam på datum för sådd av frön. Eftersom kvaliteten på grödan beror på den.

man i fältet

När man planterar gurkor i öppen mark och ett växthus

Planteringsdagarna beror också inte bara på månfaserna, utan också på väderförhållandena i regionen, liksom på olika frön, av deras egenskaper. Om marken är dåligt uppvärmd, den är fortfarande frostig på natten eller det snöar, kan du skjuta upp planteringen till en mer gynnsam tid. Jorden ska värmas upp till 13 grader på ett djup av 10 cm, och luften - upp till 16 grader. Annars fryser plantorna och dör.

Det är också viktigt att ta hänsyn till planteringstiden, det vill säga de dagar då det är bäst att plantera på kvällen, och tvärtom, vissa dagar har bara morgontimmar som är gynnsamma för plantering. Därför måste datum 05.2020 väljas exakt och ta hänsyn till tid på dagen. Plantering av gurkor i öppen mark bör göras lite senare än plantering i växthus. Det är nödvändigt att vänta tills jorden värms upp till önskad temperatur.

välvårdad trädgård

De mest framgångsrika siffrorna för att plantera gurkor enligt de uppgifter som studerades i maj 2020 är 18, 24-28. Och i juni - från 14 till 15 och från 21 till 22. Idag kan du plantera plantor i växthus eller i öppen mark med frön. Tidiga mogna sorter som älskar värme kan planteras i juni. Då kommer de att slå rot bra och ge en riklig skörd i slutet av sommaren.

Vattning och utfodring första gången rekommenderas före plantering, och cirka 10 dagar efter.

För att förbättra skörden är det mycket viktigt att endast plantera i bördig, förberedd jord, vattna den väl, lossa den och spraya den från skadliga insekter. Skötsel påverkar också plantorna.

växthus planterat

Ogynnsamma dagar för plantering och avresa

När man odlar gurkor är det också värt att komma ihåg om ogynnsamma måndagar, det vill säga ungefär de dagar då man inte ska så och plantera växter. Annars kommer de inte att bära friska frukter, de kommer att bli sjuka och dö. Om du inte kan plantera gurkor på rätt datum, bör du plantera dem på något annat, bara undvika datum som kommer att påverka avkastningen negativt.

ogynnsamma dagar

Ogynnsamma dagar:

Mars - från 8 till 13, från 14 till 17.

April - från 4 till 6, från 14 till 16.

Maj - 2-3, 7-8, 15.

Dessa dagar bör vara rädda strikt, eftersom månen påverkar kulturernas tillväxt och utveckling starkt.

spade och pitchfork

Efter att ha granskat de gynnsamma dagarna i maj 2020 för att plantera gurkor kan du skapa en såkalender. Om du följer den här tekniken kan du få en riklig skörd. Det är mycket bekvämt att använda månkalendern för att ta hand om grödor. Detta är en bra möjlighet att öka avkastningen på webbplatsen.

recensioner
  1. inna
    5.05.2018 06:50

    Jag följer månkalendern när jag planterar växter, men matar dem också utan att misslyckas med en bioaktivator BioGrow, märkte att de sedan blir mycket starkare och mer bestående.

    Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa