Funktioner av att odla och ta hand om gurka balkong F1 på fönstret

Uppfödare har provat och avlat speciella gurksorter som ger en möjlighet att skörda inomhus året runt. Bland dem förtjänar Balkonny F1 gurka särskild uppmärksamhet.

Funktioner av inomhus gurka variation

I alla avseenden liknar växande inomhusgurkor proceduren för odling av inomhusblommor. De viktigaste förhållandena är belysningsnivån, vattning och matning i rätt tid. Inomhus gurka Balkong är inget undantag, det är en medelgrenad växt.

Frukt och blomning av gurkor inträffar under en mycket lång tid, för vilken denna art har förtjänat kännare av inomhusgrödor. Utbytet hålls på en mycket hög nivå. Upp till 8 frukt äggstockar kan bildas från en nod. Det är intressant att F1 balkong kan odlas inte bara inomhus utan också utomhus.

De viktigaste fördelarna med inomhusgurksorter:

 • förmågan att självbestämma;
 • god produktivitet;
 • tidig mognad;
 • sötaktig smak av frukt;
 • presentation av Zelentsov.

En vacker crunch ser aptitretande både i en sallad och i en burk som konservering.

gurkor i krukor

Inga speciella brister identifierades. Enligt recensionerna från trädgårdsmästare är resultatet mycket bra, både inom odling inomhus och när man planterar i sängarna. Naturligtvis är det opraktiskt att jämföra det med sorter för öppen mark, men i sin kategori av gurka inomhus är det den obestridda ledaren.

Rekommendationer för odling av gurkor

Det särskiljande med Balkonny F1-gurka, som växer på fönstret som inte är ett särskilt krångel, är att sorten inte tål utkast. Detta är ett prioriterat villkor så att växten aktivt kan växa och utvecklas.

När du odlar plantor på balkongen måste du oroa dig för dess isolering i förväg. Skydd mot skadliga insekter krävs. För detta ändamål är balkongen klädd med polyeten eller glas. Hela förfarandet tar inte mycket tid, men fördelarna kommer att vara konkreta.

gurkor i marken

Gurkor balkong F1, som odlas på fönstret, behöver skydd mot insekter som kan tränga igenom öppna fönster. De måste stängas i förväg med myggnät. Skadligt för gurka inomhus och direkt solljus. Rum med stora fönsteröppningar är perfekta. För normal tillväxt av en busk gurkor kräver balkong en behållare med en volym på minst 8 liter.

Fröberedskap för sådd

Korrekt föresåddbehandling av frön från en inomhus gurksort kan öka utbytet avsevärt. Det utförs vanligtvis under andra hälften av vintern. Förfarandet ökar antalet blommor av kvinnlig typ, vilket ökar mängden framtida skörd.

växande gurkor

Sequencing:

 1. Gurkafrön bör torkas i en ugn förvärmd till 60 ° C.
 2. Därefter placeras de i tygpåsar och blöts i en speciell lösning bestående av en liter vatten, 10 g superfosfat, 5 g kaliumnitrat, 2 g zinksulfat, 10 g kaliumpermanganat.
 3. Efter blötläggning placeras frönna i kylskåp och förvaras där i 5 timmar. Temperaturen bör inte vara lägre än -2 ° С.
 4. Det förberedda fröet gror på en fuktig trasa i 2-3 dagar. För närvarande finns det en möjlighet att kasta bort defekta frön som inte visar livstecken och inte försöker gro. Om de träffar marken kommer de sannolikt inte att spira heller.

Jordberedning

Inomhusgurkor växer bra i lös och bördig jord. Varje buske kräver minst 6 liter jord. I detta fall kommer rötterna att utvecklas perfekt, det kommer att finnas tillräckligt med näring.

gurka äggstockar

Du kan inte bara köpa marken i butiken färdigt, utan också förbereda den själv. Erfaren trädgårdsmästare litar inte på butiksalternativet och gör allt på egen hand. För att få önskat resultat behöver du bara blanda i lika stora proportioner:

 • jord;
 • sand;
 • aska;
 • humus;
 • ruttna sågspån.

Nästa steg är desinfektion. Detta görs enkelt genom att värma i en förvärmd ugn. Små insekter som fanns i marken dör, och unga växter kommer att vara säkra.

Om det inte går att förbereda marken måste du köpa ett universellt underlag i butiken. Ett bra alternativ är jord för odling av pumpor.

Val av kapacitet

Den ideala behållaren för odling av gurka inomhus skulle vara krukor eller lådor designade specifikt för detta ändamål. Växter kan sås tjockare i en låda än i krukor. Behållaren måste säkert ha dräneringshål och själva avloppet läggs ut på botten.

Behållarna är fyllda med en jordblandning, i vilken förberedda frön planteras och placeras i fönsterbrädan. Efter ett par månader har du redan en riktig levande gardin, från vilken du också kan skörda en utsökt skörd.

Gödning och vård av gurkor

Gurkan på balkongen kräver befruktning i början av fruktbildning. Mineralgödselmedel bör appliceras med en frekvens av var tionde dag. Naturliga ingredienser är också perfekta som gödningsmedel: te, träaska, äggskalinfusion.

gödsling gurkor

För att inomhusväxter ska växa och utvecklas väl är det nödvändigt att övervaka temperaturen. Den mest optimala temperaturen anses ligga i området +20 - 22 ° C. En minskning av denna indikator leder till upphörande av tillväxt eller frysning av gurkor.

Med de första groddarna i gurka inomhus måste du ta hand om ytterligare belysning. Om det inte är möjligt att omarrangera plantorna i ett ljusare rum måste du installera en lysrör avsedd speciellt för odling av plantor och blommor.

Det måste stängas av på natten, för annars rymmer gurka i rummet och vilar inte alls.

Huvudvården är vattning i rätt tid. Helst, vid rätt temperatur, vattnas växter en gång om dagen.... Mängden vatten beror på sammansättningen av den valda jordblandningen. Under inga omständigheter ska marken torka ut och överdrivet vattenavfall. Med otillräcklig fukt dör plantorna och med ett överskott av fukt börjar rotsystemet att ruttna. Med en brist på fukt kan gula blad förekomma, som så småningom faller av. I detta fall blir frukterna bittera och förlorar sin smak.

Bekämpning av skadedjur

Även när du odlar gurkor inomhus måste du vara beredd på att skadedjur kan attackera dem.Spindelmiten är förmodligen den viktigaste. För att förhindra utseendet är det nödvändigt att genomföra en förebyggande behandling med en vitlökstinktur. För att göra detta, ta 1 huvud vitlök i 1 liter vatten, hacka det och infusera i 45 minuter. Efter det, filtrera, tillsätt lite tvål och spraya inomhusväxterna dagligen.

Ett avkok av tobak hjälper till att hantera bladlöss på gurka inomhus. Du kan hämta det från ett paket cigaretter och sedan hälla en liter vatten och koka i 10 minuter. Tillsätt sedan ytterligare 0,5 liter vatten. För att bladlössen ska försvinna behöver du bara bearbeta växterna med den resulterande blandningen en gång. Om du förbereder en starkare buljong (från 1,5 paket cigaretter), kan du också klara vitflygen.

Som du ser är odling av gurkor i inomhusförhållanden inte svårare än inomhusblommor. Trots närvaron av en stor grönsaksträdgård, gör inomhusgrönsaksodling det möjligt att äta färsk frukt, om inte året runt, åtminstone vid en tidpunkt då de fortfarande är mycket dyra på marknaden och det finns en risk att köpa en produkt med ett högt innehåll av ämnen som är skadliga för kroppen. Lektionen är mycket spännande, inte särskilt besvärlig, användbar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa