Beskrivning av remontant variation av hallon Polka, utbyte, plantering och skötsel

Bland alla hallonsorter är Polka remontantnaya-sorten efterfrågad. Populariteten för denna anläggning beror på dess rikliga avkastning. Till skillnad från Polka bär andra hallonvarianter frukt bara mitt på sommaren. Denna typ av kultur kan producera bär innan det första kalla vädret börjar. Som den officiella beskrivningen av växten säger är hallon dessutom resistenta mot de flesta sjukdomar och opretentiösa när det gäller vård.

Beskrivning och egenskaper hos hallonpolka

De första frukterna av sorten Polka hallon bär slutet av juli. Bären är dock kvar på buskarna under de kommande tre månaderna. Dessutom förekommer de första frukterna redan i årliga växter.Hallon ger upp till två gånger om året. Detta förklaras av att både gamla och nya skott bär frukt..

En annan egenskap hos kulturen är att bären kan mogna även vid temperaturer ner till minus 2 grader. Det genomsnittliga utbytet per buske är 3,5 kg. Dessutom beror denna indikator till stor del på tillväxtregionen. I varmare regioner producerar växten fler bär.

Polka hallon har följande egenskaper:

 • medelstor sort vars höjd inte överstiger två meter;
 • stjälkar är raka och starka;
 • ryggar på stjälkar är dåligt uttryckta;
 • närvaron av ett kraftfullt rotsystem gör det möjligt utan ett installerat stöd;
 • varje planta ger upp till 10 avkommor som kan användas för plantering;
 • fibrös rotstruktur, på grund av vilken växten ger liten tillväxt.

medelstor sort

Hallon av denna sort samlas i buntar, 10 stycken i vardera. Koniska frukter når en längd på tre centimeter. Bärens vikt överstiger inte 12 gram. Raspberry Polka har en behaglig smak som ger en balanserad kombination av syra och socker.

Vilka är fördelar och nackdelar?

Hallon av Polka-sorten har följande fördelar:

 • smaken på bär känns igen som referens;
 • hallon är transporterbara och lämpliga för odling av industriell skala;
 • hög produktivitet;
 • fruktarna faller inte från busken;
 • ökad resistens mot vanliga sjukdomar och skadedjur.

Kulturen tolererar inte frost och torka. Därför måste växten täckas före vintern och vattnas rikligt på sommaren. Om plantering utförs i utarmad mark måste du ständigt mata hallon för att få ett tillräckligt utbyte.

hallonpolka

Hur man odlar en sort korrekt?

Skörden beror till stor del på att reglerna för plantering av hallon följs.

Plocka upp tid och plats

Polka hallon planteras vanligtvis i slutet av september eller början av oktober. En månad före början av kallt väder har växten tid att slå rot. Kan också planteras på våren, innan de första bladen visas.

Soliga områden är lämpliga för hallon. Skörden ger en riklig skörd med tillräcklig vattning. Men i vattentäta jordar blir växten sjuk. Därför rekommenderas det att plantera buskar i områden där grundvatten förekommer på ett djup av minst en meter.

Lätta eller svagt sura leror anses vara optimal jord för en växt.

odlat bär

Beredning av plantor

Plantor med följande egenskaper är lämpliga för plantering:

 • rotsystemets längd är mer än 20 centimeter;
 • det finns inga styva tillväxt;
 • koffertjocklek - mer än 5 centimeter;
 • antalet njurar är mer än två.

Dagen före plantering måste plantorna doppas i en lösning av lera (jord) och vatten, blandat till ett krämigt tillstånd. Dessutom rekommenderas det att tillsätta mullein, rottillväxtstimulant eller utspädd kycklinggödsel till denna sammansättning.

beredning av plantor

Planteringsschema och process

Hallonplantor planteras på ett avstånd av 70 centimeter. Rader med växter bör vara 1,5 eller 2 meter från varandra. Innan plantering blandas jorden i förväg med 50 gram kaliumsulfat, 70 gram superfosfat och 20 kg humus (proportionerna beräknas för 1 kvadratmeter).

Fröplantor måste först placeras i förberedda hål och sprida rotsystemet. Efter det måste du somna och lätt tampa jorden. Samtidigt bör rotkragen förbli på marknivå. I slutet av planteringen vattnas växten rikligt med vatten. När fukten har absorberats, bortskaffa marken runt plantan med halm, gräs eller kompost.

Planteringsomsorgens subtilitet

Hallon har inga allvarliga vårdkrav. Det är viktigt för anläggningen att tillhandahålla tillräcklig vattning. Du måste också regelbundet mata och binda stjälkarna.

buskar med rötter

Vattna och lossna

För att förhindra angrepp runt buskarna är det nödvändigt att ta bort ogräs. På grund av det faktum att Polka bär frukt i tre månader måste växten vattnas från vår till sen höst. Vid torrt väder rekommenderas det att lägga en hink med vatten under varje buske varje vecka. Strax före det kalla vädret börjar vattningsordningen ändras. Under denna period är det nödvändigt att föra 2-3 hinkar med vatten under varje buske.

Befruktning

På våren, tills snön liknar, för varje 1 kvadratmeter planteringsyta måste 30 gram urea tillsättas. Strax före knoppbildningen rekommenderas att gödsla växten med en blandning av:

 • tre gram kvävegödsling;
 • två gram fosfor;
 • tre gram kaliumsalt eller träaska;
 • 1,5 kilo humus.

Under blomningstiden, såväl som varje fruktande månad, bör växten matas med infusion av mullein eller kycklingdroppar (i förhållandet 1: 5/1: 10, respektive). När hösten börjar, efter beskärning, gödsel eller humus införs, en hink per meter.

vattenspray

Kompostering

Polka hallon är mulched, främst efter plantering. För att göra detta, använd halm, hackade majsstjälkar, humus eller lökskal. Om sommaren är torr rekommenderas att barkning utförs oftare, eftersom marken förblir fuktad efter denna procedur.

Strumpebandväxter

Det finns flera sätt att binda. Oftast används fläktmetoden i relation till Polka hallon. Det senare tillhandahåller installation på stolpar nära bussningarna i ett trådnät, till vilka grenar är fästa i en akut vinkel på 15-18 grader. Detta alternativ kommer att säkerställa bästa konservering av frukt, både i torrt och soligt, och i regniga somrar.

Hallon beskärning

Polka hallon beskärs på olika sätt. Om ägaren av tomten planerar att få endast en skörd per säsong, sedan efter att ha plockat bär, tas alla stjälkar vid roten. Det andra alternativet låter dig få mogna frukter två gånger per säsong. För att göra detta, under det första året efter plantering, på hösten, skär av den övre delen av stjälkarna ovanför en livskraftig knopp. Som ett resultat kommer det nästa sommar att bli möjligt att få en gröda på sidogrenarna, och närmare höst - på den huvudsakliga.

ta bort grenar

Förbereder för vintern

Förfarandet för att förbereda för vintern beror på det valda beskärningsalternativet. Polka tolererar inte frost bra. Därför rekommenderas det innan kallt väder börjar klippa grenar vid roten. Om det andra alternativet väljs, är det nödvändigt att trycka Polka-skotten till marken med spalter innan vintern och stänga den med ett dubbelt lager av agrofiber.

Behandling av grödor från sjukdomar och insekter

För att förhindra uppträdande av skadedjur på hallon är det nödvändigt att ta bort lövverk och gräs från buskarna efter vintern och regelbundet ogräsa marken under den varma säsongen. Det rekommenderas också att behandla jorden på våren med Bordeaux-vätska eller en lösning av kopparsulfat. I kampen mot insekter hjälper Aktofit, Alatar och Aktara förberedelserna bra.

Bordeaux-vätska hjälper till att hantera svampsjukdomen antraknos. För att förhindra infektion av buskarna är det nödvändigt att transplantera hallon till en ny plats en gång vartannat år och applicera gödsel varje säsong.

insektsbekämpning

Uppfödning hallonpolka

Hallon Polka blir skild:

 1. Avkomma. För att göra detta grävs unga skott med rötter ut, sedan kan de omedelbart flyttas till en ny plats, vilket lämnar 2-3 blad.
 2. Avkomma med blad. I det här fallet måste du först motstå skotten i ett lantmask (en blandning av lera och vatten) och sedan transplantera dem i öppen mark.
 3. Rotklipp. För att göra detta är det nödvändigt att skära av sticklingar mer än två millimeter tjocka med 2-3 knoppar från busken. Sedan odlas plantmaterialet i krukor och transplanteras i marken.

Trädgårdsmästare delar också busken i delar på våren eller hösten, som sedan transplanteras till en ny plats.

plantor för avel

Skörd och lagring

Mogna bär börjar skördas under andra halvan av augusti och slutar strax före början av kallt väder. Hallon bör förvaras i en behållare som täcker upp till 15 centimeter tjockt. I kylskåpet lagras bären efter plockning i 7-10 dagar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa