Beskrivning av hallonvarianter Red Guard, fördelar och nackdelar, vård

Nyligen föredrar ägarna av trädgårds tomter att odla remontant sorter, som tenderar att bära frukt på skott av innevarande år, samt presentera välsmakande och hälsosamma bär under en lång tid. En av dessa sorter är hallonet Red Guard. Vi kommer att prata vidare om funktionerna i bäret, samt hur man planterar och tar hand om sorten ordentligt.

Beskrivning och egenskaper hos hallon Red Guard

Det är lämpligt att börja beskrivningen av denna sort direkt med bär. Så det första de uppmärksammar på är smak och färg, och de lämnar dig inte likgiltig. Varje bär väger cirka 12 gram och smakar utmärkt. Vissa trädgårdsmästare har lyckats odla hallon som väger 18 gram.

Den reparerande hallon Red Guard kännetecknas av kraftfulla buskar. Unga skott är belägna nära och kompakta till varandra, från sidan verkar det som om de alla kommer ut från en punkt. För övrigt förenklar detta faktum vård av kulturen. Växtens höjd når 160 centimeter.

Hallon börjar blomma från den femtonde juli, och i slutet av månaden skördas den första skörden av bär. Kulturen bär frukt före frost. Under en säsong, med ordentlig vård av hallon, är det möjligt att samla minst 9 kg från en buske.

För-och nackdelar

Jämför med Red Guard hallon med andra remontant sorter är det värt att notera flera fördelar:

  1. Hallon börjar bära frukt mycket tidigare än andra, och bär kännetecknas av utmärkt smak. Alla frukter är av samma storlek, som inte kan öka de kommersiella egenskaperna hos denna sort.
  2. Några av bären växer tillsammans, vilket resulterar i dubbla stora frukter.
  3. Växten är resistent mot sjukdomar och är mycket frostbeständig.
  4. Kulturen är mycket reproduktiv.

Sorten anses vara elit, så den saknar många av de nackdelar som andra har. Ändå, för att få en anständig skörd, måste ägaren av en trädgårdstomt uppfylla alla jordbrukskrav vid odling av hallon.

röd vakt

Specifikationerna för att växa

Specifikationerna för växande hallon beror på växtens egenskaper. Vi kommer att beskriva mer i detalj hur du ordnar landningen nedan.

Sitsval

Jorden spelar en viktig roll i odlingen av röda skydds hallon, särskilt dess sammansättning. Så marken för plantering bör vara lös och innehålla en tillräcklig mängd humus.Dessutom bör särskild uppmärksamhet ägnas åt platsens plats.

Kultivaren kräver tillräcklig belysning. På platsen för plantering av anläggningen bör det inte finnas något högt grundvatten. Platsen måste skyddas från vinden.

stort bär

Landningsgrop

När landningsplatsen bestäms är det nödvändigt att rita markeringarna. Mellan raderna lämnar de minst en och en halv meter, och mellan buskarna - en halv meter.

Därefter börjar de förbereda landningen gropar. Det enklaste sättet är att plantera hallonplantor i skyttegravar. Djupen på skyttegraven bör vara minst 45 centimeter.

Jordberedning

Nästa steg är att förbereda jorden. Denna punkt kräver också uppmärksamhet, särskilt om marken på webbplatsen inte uppfyller kraven av denna typ. Beroende på vilken typ av jord som finns, är det nödvändigt att dra slutsatser, vad som exakt saknas i det och vidta åtgärder för att ersätta eller förbättra.

Huvuduppgiften är att göra jordstrukturen lös och ge den nödvändiga mängden mikroelement.

fruktbär

Fyllning av planteringsgraven

Det är användbart att kompaktera planteringshålen eller skyttegraven när man planterar buskar, vilket säkerställer flödet av den erforderliga mängden fukt till plantorötter.

Landa i marken

Plantering av hallon i marken orsakar inte problem och består av följande åtgärder:

  1. Ett hål förbereds i jorden, vars storlek skulle motsvara storleken på plantas rotsystem.
  2. Hålet vattnas, jorden komprimeras.
  3. Plantan frigörs i hålet och täcks med jord.
  4. Anläggningen vattnas.
  5. Jorden är fylld.
  6. Kompost.

blommande vakt

Hur sköter jag raspberrysorten Red Guard?

Om planteringen ägde rum enligt alla regler och tidsfristerna är uppfyllda, kan du vara säker på att i slutet av säsongen kommer det att bli en rik skörd i bäddarna. Så kompetent vård av sorten är en annan förutsättning för att få ett bra bär.

Vattning och mulching

Om hallon planteras under mulch kräver de knappast vattning. Vatten behövs i fall där vädret är torrt.

Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att använda droppbevattning. Det bästa alternativet skulle vara att lägga en gammal slang, på vilken små punkteringar görs, och använda ett svagt vattentryck. Slangen lämnas bredvid hallonbuskarna i cirka 1-2 timmar.

pälsbär

Strumpeband

För tillväxt och rätt utveckling behöver växten en strumpeband. Eftersom buskarna är ganska kraftfulla och höga måste det valda stödet också vara tillförlitligt. Hallon planterade i skyttegravar behöver en spaljettband. Spalten är som regel sträckt över pelarna som ligger vid kanterna på raden.

lossning

När det gäller att lossa kulturen måste detta göras noggrant, eftersom hallonrotsystemet ligger nära jordytan.

Toppdressing

Toppförband av hallon utförs på följande sätt: 2 matskedar urea, ett halvt glas aska utspädes i 10 liter vatten. Den resulterande näringslösningen måste vattnas. Efter sådan utfodring rekommenderas att intensivt vattna kulturen för att förhindra rotförbränning.

datamätning

Garnering

Om vi ​​pratar om traditionella hallonvarianter är det värt att notera att bären visas på fjolårets stjälkar, så att de skärs ut så snart skörden har ägt rum, så att ingen hampa kvarstår. Detta kommer att vara utgångspunkten för starka unga skott att utvecklas, vilket kommer att initiera framtida skördar.

När det gäller de återstående unga stjälkarna, kläm på toppen för att påskynda deras mognad.

Dessutom är det nödvändigt att systematiskt tunna ut planteringen och bli av med underväxten, som kännetecknas av dålig utveckling och bara tjocknar hallonträdet.

Förbereder för vintern

Raspberry Red Guard tillhör frostbeständiga sorter som inte behöver förberedas för vintern. Erfaren ägare av trädgårds tomter rekommenderar att binda de högsta skotten av buskarna i buntar så att de inte skadas under snötrycket.Trots att skörden på våren skärs på samma nivå med marken, minskar deras skador generellt av hallon.

mänsklig hand

Bekämpa sjukdomar och skadedjur

Oavsett vilken sort hallonet tillhör inkluderar omsorgsåtgärder nödvändigtvis förebyggande åtgärder eller bekämpar direkt sjukdomar och skadedjur.

Så de viktigaste fienderna hos bär är: hallonbagge, stjälkfluga och spindelmiter. Som en förebyggande åtgärd mot hallonparasiter praktiserar de djup grävning av marken under hösten, medan de tar bort växtrester, och på våren täcks buskarna med agrofiber.

När det gäller svampsjukdomar använder de sprutning av buskar med Bordeaux-vätska och Nitrofen-lösningar för att bekämpa dem.

Om buskarna påverkas av virussjukdomar, till exempel rotcancer, mosaik eller lock, måste växten tas bort och brännas.

lösning beredning

Uppfödning hallon

Hallon av denna sort kännetecknas av en hög förmåga att reproducera framgångsrikt. Så en växt kan ge upp till 20 rotskott under en säsong. Om det i framtiden planeras att några av avkommorna kommer att gå vidare för transplantation, är det nödvändigt att eliminera svaga skott och lämna de framtida plantorna att utvecklas på ett sådant sätt att avståndet mellan dem är minst 10-15 centimeter.

Vid transplantationen skärs plantorna nödvändigtvis bort och planteras till djupet av föregående förekomst. För att göra acklimatiseringen så enkel som möjligt, efter vattning, är jorden böjd med kompost, som appliceras i ett ganska tjockt lager.

rotavel

Rengöring och förvaring

Den bästa tiden att skörda hallon är tidigt på morgonen när bären fortfarande är svala. Det är också bättre om det inte finns fukt på ytan på frukten (regn eller dagg), eftersom detta påverkar lagringstiden och förvärrar också bärarnas kvalitet.

Endast mogna frukter är föremål för insamling, som är lätta att urskilja efter färg, och de är också separerade från frukten utan problem. Bäret tas med tre fingrar och tas bort från frukten och vrider det lite. Denna process kräver största omsorg och noggrannhet, eftersom hallon lätt skadas.

Hallon lagras i flera dagar, vid temperaturer från 0 grader till +2. Om grödan skördades i torrt och svalt väder lagras den i upp till en vecka.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa