Beskrivning av den remontant hallon sorten Bryanskoe Divo, odling och vård

Reparerade hallon av Bryansk Divo-sorten passar de flesta trädgårdsmästare. Även om kraven är olika uppfyller denna anläggning alla. Hybriden har stora bär och god smak. Sådana hallon kommer inte bara att komplettera ett kulinariskt mästerverk, utan kommer också att glädja ögat.

Avelsorternas historia

Denna hybrid skapades i Bryansk-regionen. Som ett resultat av vetenskapligt arbete har denna sort fått de bästa egenskaperna. Hallon är bra för områden i centrala Ryssland. Sorten skapades 2001 av I. Kazakov och S. Evdokimenko och registrerades officiellt 2006.

Beskrivning och egenskaper hos hallon Bryanskoe Divo

Hallon har inga speciella skillnader, men andra sorter kommer att avundas av dess egenskaper. Växten är medelstor och dess bär är stora och saftiga.

Utseende

Busken når en storlek på 1,5-1,7 meter. Grenar sprider sig, unga skott är mycket flexibla. Deras hud är mörkgrön eller brun. Ytan är täckt med taggar i olika storlekar. Denna växts blad är ganska stora. Deras skugga är från ljus till mörkgrön, grov. Bladen har ett lågt fuktinnehåll.

Hallonblommor av Bryanskoe marvelsorten är vita, inte särskilt stora i storlek.

Bären är också stora och väger från 5 till 11 gram. Deras form liknar en kon. Frukterna är ljusröda, mindre ofta vinrött, detta är om de är övermogna. Smakskvaliteten är utmärkt. Denna sort har en söt och syrlig smak och en trevlig, frisk doft.

Bryansk undrar

Torkmotstånd, frostbeständighet

Hallonvaron Bryanskoe-mirakel är frostbeständiga mot negativa temperaturer. Frysning av skott är mycket sällsynt. Hallon kan gå utan vatten under lång tid, men detta missbrukas inte, eftersom denna faktor direkt spelar en roll i utbytet av sorten.

Produktivitet och frukt

Hallon är kända för många trädgårdsmästare för deras höga avkastning. Från en buske kan du samla 3-5 kilo bär. Detta beror på att växten har en lång fruktperiod. Skördesdatumet sträcker sig från augusti till slutet av september. Detta inträffar vanligtvis under växtsäsongen.

röda bär

Fruktens omfattning

Denna sort används för olika ändamål.Amatörsträdgårdsmästare använder ofta bär för beredning av hemlagade produkter: konserver, kompott, sylt och andra kulinariska ändamål.

I en större applikation används växten som ett läkemedel. Oftast är det torkade bär som innehåller många olika vitaminer och mikroelement som är nödvändiga för en person.

Sjukdom och skadedjursresistens

Dessutom hanterar hybriden väl effekterna av små skadedjur och enskilda sjukdomar. Denna faktor påverkar sortens popularitet. Jordbrukare väljer denna hybrid för att förhindra potentiella problem och minska kostnaderna för att odla och underhålla anläggningen.

bär plockade

Huvudsakliga positiva och negativa aspekter

Liksom varje gröda har denna växt sina fördelar och nackdelar:

  1. Sorten är resistent mot sjukdomar, extrema temperaturförändringar och torka.
  2. Utbytet av denna hybrid behagar trädgårdsmästare.
  3. Förutom kulinariska ändamål används det också inom medicin.
  4. Efter övermoden faller bären inte.
  5. Växten tolererar inte transporter bra, därför släpper den inte ut juice bara två dagar.
  6. För många spikar kommer att störa snabb insamling och kräver ytterligare skydd.

Funktioner av växande hallon

Plantorna rotar mycket bra på en ny plats och lägger ned starka rötter, varefter de bildar ett tillförlitligt rotsystem. Men innan hallon planteras finns det många viktiga faktorer att tänka på. Detta gäller särskilt jordbrukstekniken.

växande hallon

Rekommenderad tidtagning

För landning är det viktigt att välja tid, räkna också med frost och ta hänsyn till alla möjliga vagarier i vädret. Planteringen utförs på våren eller hösten. Den mest lämpliga temperaturen skulle vara 10-12 grader över noll.

Jorden ska värmas något upp och förberedas enligt alla standarder. Vid höga temperaturer genomförs inte plantering, eftersom det då är mindre chans att växten kommer att slå rot. Jorden torkar väldigt snabbt och lämpar sig inte för plantering.

Att välja rätt plats

Välj en plats med lös lamjord för plantering. Där kommer rotarna att rota bättre. Fältväxter växer på sådana markar, så det är inte svårt att hitta det. Planteringsgropens djup är cirka 2 meter. De väljer en solig plats, gör sängar nära staketet. Anläggningen kommer att skyddas från vinden.

plats för en buske

Beredning av plantmaterial

Jorden väljs inte för sur. Plantor för plantering väljs. Planteringshöjden är från 0,8 till 1 meter. Växten har vanligtvis 2-3 unga skott. Det är viktigt att hallonrotsystemet inte skadas, eftersom detta är nyckeln till en framgångsrik odling av läckra bär och buskens säkerhet. I ett sådant system kommer det att finnas 6-7 rötter.

Innan plantering lagras materialet i en påse eller trasa med plasttejp, vilket skyddar det mot skador och exponering för olika faktorer.

Planteringsprocess

Planteringen sker vid medeltemperatur. Först grävs och befruktas grovar med 25-30 centimeter för att förbereda platsen för plantering. Gödsel, torv, träaska läggs till. Toppförband blandas med jord för att undvika skoldningar i rotsystemet och skador på unga rötter.

planteringsprocess

Växter planteras på ett avstånd av 1 meter från varandra. Om hallon planteras i rader görs ett avstånd på 2 meter mellan dem. Därefter begravs unga hallon och en depression görs så att vattnet absorberas väl och inte stagnerar på ytan. Detta hjälper till att förhindra bildandet av sjukdomar och förse plantan med den nödvändiga mängden fukt.

Omedelbart runt hallon av Bryanskoe Divo-sorten, bildas en klumpcirkel nära. Cirkeln ligger på 45-50 centimeter från anläggningen. Men innan det är det mycket viktigt att bli av med ogräs.

Efter planteringsprocessen förkortas den unga växten till en höjd av 40-45 centimeter.

Pinnar fastnar i jorden och plantorna är bundna, detta görs så att de unga hallon har stöd tills deras rötter blir starkare och rotar.

järnspade

Skötselråd

Metoderna för att odla sorten Bryanskoe Divo skiljer sig något från metoderna för att odla hallon av andra sorter, vilket gör att du kan se en ny blick på denna hybrid.

Vattningsläge

Vattning utförs två gånger om dagen, beroende på buskens storlek. Detta är viktigt under de första åren av ett hallonliv, eftersom den unga växten inte får torka ut. Delarna ökas också under fruktperioden, så att bären fylls med juice. Plantor och vuxna växter vattnas på kvällen eller på morgonen, när fukten inte har tid att avdunsta.

Om du följer alla regler för vattning kommer hallon att skapa kraftfulla rötter.

vattna buskarna

Kontroll av överväxt och lossning

Ibland lossas jorden så att vattnet är väl mättat och rötter andas. Men detta görs noggrant för att inte skada rotsystemet. Ogräs och små skott avlägsnas noggrant, eftersom sådana växter tar bort styrka och energi från hallon. För att förhindra att tillväxt växer nära plantan först placeras järn- eller träplattor.

Gödning hallon

Gödselmedel appliceras två gånger per år. För denna procedur används gödsel eller dess vattenhaltiga infusion. Vissa förband förbättrar också smaken på hallon Bryansk Divo. Till exempel läggs träaska under varje buske i slutet av juli.

Beskär buskar

Innan du börjar bör du skaffa skarpa instrument, det är mycket viktigt att de är sterila. Detta hjälper till att förebygga sjukdomar och skydda växten från infektion.

I början av växtsäsongen skärs små skott försiktigt av. Sådan beskärning stimulerar tillväxten av nya unga skott. Sidoskott har stora frukter. Samma beskärning utförs efter slutet av fruktperioden.

beskära buskar

Om du regelbundet utför sådana procedurer kommer du att kunna hålla marken bördig i många år, eftersom gödselmedel inte slösas bort. Beskärning kommer inte bara att bilda en buske utan också förhindra skadedjursbekämpning. Insekter kan gömma sig i blad eller grenar.

I detta fall blir bären större, och busken "tröttnar" inte under frukten.

Förbereder för vintern

Efter den sista höstbeskärningen börjar förberedelserna för vinterperioden. Bryanskundret är känt för sin vinterhårdhet och klarar negativa temperaturer. Vanligtvis är stammcirkeln isolerad, vid basen strö jag hallon med halm och gödsel, som värmer växten i kylan.

läggs ner för vintern

Sjukdomar och skadedjur

Som alla andra grödor är denna sort känslig för vissa sjukdomar. Även om sorten anses vara resistent, finns det skadedjur som alla trädgårdsmästare känner till.

Till att börja med är en sådan representant hallonbaggen. Dessa är insekter med gulgrå färg, små i storlek. De är farliga eftersom de förstör knopparna. Efter uppsamling av skalbaggarna i burkar behandlas växterna med Iskra.

Hallonjordgubbeviveln är en annan skadedjur som är känd för trädgårdsmästare. Larven i denna varelse äter också knopparna innan blommorna dyker upp där. Behandlingen utförs med samma beredning, men innan dess samlas skalbaggar manuellt.

Beskrivning av den remontant hallon sorten Bryanskoe Divo, odling och vård

Reproduktion av hallon

Fortplantning av hallon av lignifierade avkommor anses vara ett av de enklaste sätten, eftersom här är chansen för framgångsrik reproduktion hög. Unga gröna avkommor används också. Rotstickar accepteras väl av jorden, varför trädgårdsmästare ofta använder denna metod. Och den mest populära är uppdelningen av busken.

Beskrivning av den remontant hallon sorten Bryanskoe Divo, odling och vård

Regler för skörd och lagring

Samlingen genomförs från augusti till september. Förvara i form av konserver, sylt och liknande produkter. Hallon är snabba att juice när de strös över socker. Bären torkas för senare användning som te.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa