Beskrivning av Bamberger lökvariant, dess egenskaper och odling

Bamberger fördes till oss från Holland. Det väckte uppmärksamhet för sin opretentiösa odling och utmärkta smak, liknande salladsorter. Höga avkastningar ger ytterligare fördelar. Lökuppsättningar av denna sort kan köpas i specialiserade utsädesbutiker. Det kan odlas i alla regioner.

Beskrivning av sorten

Glödlamporna i sorten Bamberger skiljer sig ut bland konkurrenterna i sin avlånga form och väger 80 gram. Längden på ett huvud når 10 centimeter. Bekväm långsträckt form för enkel skärning och hantering. Köttet är vanligtvis vitt och skalet är gulbrunt. Bamberger-sorten är inte benägen att skjuta. Det kan odlas under alla klimatförhållanden. Glödlampornas hållkvalitet är utmärkt, i slutet av förvaringen försämras inte smaken och juiciteten förloras inte. Beskrivningen av sorten lovar säkerheten för den skördade grödan fram till den nya säsongen.

rosett

Bamberger smakar som en schalottenlök. Pungency känns också, men det är mer i aromen än i smaken. De som odlade den här sorten på sin webbplats hävdar att den är betydligt bättre än sorter med röda och vita skalor, traditionellt betraktade sallad. Bamberger är mycket mjuk, saftig, men krispig, till skillnad från sina konkurrenter. Täckvågen avlägsnas mycket lätt.

Ett annat positivt kännetecken för Bamberger är dess utmärkta motståndskraft mot skytte, liksom mot skadedjur och svampsjukdomar. Han är inte rädd för sådana problem som:

benägna att skjuta

 • pulveraktig mögel;
 • ruttna;
 • Thrips;
 • lökfluga.

Det bör noteras att endast holländska tillverkade lökuppsättningar har ökat motstånd. Chuvash är mycket billigare i pris, men en rik skörd i det sibirska klimatet kan inte erhållas från det.

vita skalor

Förbereder för landning

Bamberger har vissa odlingsegenskaper som gör att du kan samla grödan med maximal kvalitet. Uppsättningen ska torkas omedelbart efter köp. För att göra detta sprids det i ett tunt lager på en tidning och placeras i ett varmt rum.

2 veckor före den kommande planteringen är lökarna förberedda:

odlingsfunktioner

 • fördes in i ett rum med en lufttemperatur på + 15-18 ° C;
 • dagen före plantering på trädgårdsbädden hålls plantorna vid en temperatur på +35 ° C;
 • före plantering desinficeras plantor i en manganlösning eller kopparsulfat.

De rekommenderade temperaturerna får inte överskridas. Annars kommer växttillväxten att bromsas. Förhärdning och uppvärmning hjälper till att undvika ytterligare bildning av pilar.

pre-prepared

Landningsfunktioner

Bamberger-lök odlas bäst på sandig lerjord.En väl upplyst plats för plantering väljs utan drag. Trädgårdsbädden grävs i förväg, organiska gödningsmedel appliceras. Den här sorten kan planteras före vintern, 20 dagar innan frosten börjar eller under våren. För plantering före vintern måste du välja de minsta glödlamporna.

Vid odling av Bamberger bör reglerna för grödrotation följas strikt. På den plats där lök tidigare växte, kan denna planta inte planteras på 3 år. Det är bäst att välja platser där baljväxter, tomater eller kål odlades förra säsongen. En utmärkt granne för Bamberger kommer att vara morötter.

sandig loamjord

På den förberedda sängen är spår gjorda med ett djup av 3 centimeter. Lök läggs ut i dem på ett avstånd av 10 cm från varandra. 30 cm försenas mellan raderna. Planteringen vattnas måttligt med varmt vatten.

Skötselfunktioner

Bamberger tillhör de opretentiösa sorterna av lök. Att ta hand om honom kräver en standard, inga onödiga krav läggs fram. Efter plantering, en gång i månaden, utförs obligatorisk lossning av marken och avlägsnande av ogräs. Inledningsvis vattnas sängarna med lök en gång var tredje dag. Om det regnar regelbundet kan bevattningsintensiteten minskas. I juli minskas vattningsfrekvensen till 1 gång på 10 dagar, och 3 veckor före den förväntade skörden stoppas plantningarna helt till vatten.

stor granne

2 veckor efter plantering på Bambergerbäddarna rekommenderas det att matas med en lösning av kycklinggödsel. 10 liter lösning bereds per 1 kvadratmeter. Efter 3 veckor appliceras kvävegödselmedel på platsen och efter ytterligare 3 veckor kaliumgödsel. Detta slutför matningen av Bamberger.

För att skydda lök från skadliga effekter av skadedjur behandlas planteringar med en lösning av kopparsulfat. Bearbetning utförs under den tid då fjäderstorleken når 20 cm.

Lagringsfunktioner

Bamberger-lök ger utmärkta utbyten, som måste bevaras ordentligt. Så snart rengöringen är klar skickas huvuden för att torka i ett varmt och väl ventilerat rum. Rekommenderad temperatur för torkning är 30 ° C. Vid gott och soligt väder kan du hälla glödlamporna på ett förberett bricka utanför.

kvävegödselmedel

När du gräver upp grödan rekommenderas att inte klippa fjädern. I framtiden, med sin hjälp, kan Bamberger knytas i buntar eller flätor. Denna metod är mycket bekväm för ytterligare lagring. Men efter torkning måste rötterna avskuras. Varje glödlampa inspekteras noggrant innan de skickas till lagring. Trots allt kan till och med ett par exemplar med råtta förstöra hälften av grödan.

Endast stora och medelstora glödlampor är lämpliga för långvarig lagring. Alla omogna, små eller övermogna grödor kasseras.

Om inte bara Bamberger odlades på platsen, utan också andra lökvarianter, bör de inte i något fall skickas för lagring tillsammans. Varje sort måste förvaras separat. I källaren, där det rekommenderas att skicka den skördade grödan, hålls den rekommenderade temperaturen vid + 3–10 ° С, och luftfuktigheten är 70%. Om det inte finns någon källare kan du spara Bamberger på en isolerad och glaserad balkong.

rekommenderad temperatur

Både trä- eller plastlådor med hål och korgar är bra för förvaring av lök. Nätväskor är ett utmärkt alternativ. Kartonger används också, men perforering görs i dem. Behållaren måste placeras på hyllor eller pallar, aldrig förvaras på golvet eller nära väggar.

Recensioner av erfarna trädgårdsmästare om Bamberger-löken muta många nybörjare att prova den här sorten på sin webbplats. Som regel är deras experiment framgångsrika. Med förbehåll för enkel teknik kommer skörden att säkerställas.

plastlådor

recensioner
 1. Kärlek
  6.06.2018 07:05

  En utmärkt sort, jag har redan testat den i min trädgård, jag har odlat den för andra året. Den organiska bioaktiveraren hjälpte mycket med utbytet BioGrow, gjorde löken praktiskt taget inte ont, växterna var starka och själva glödlamporna var stora och välsmakande.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa