Hur man odlar en kyckling från ett ägg hemma, när det är bättre att kläckas och reglerna för vård

Många husägare försöker uppfödda höns på egen hand. Det är inte lätt för människor som aldrig har gjort det, och därför är det nödvändigt att bekanta dig med i förväg hur man odlar en kyckling från ett ägg.

Är det bättre att växa med en höna eller i en inkubator?

Innan du börjar avla måste du bestämma vilket som är bättre: uppfödning av kycklingar i en inkubator eller med en hönshöna.

Fördelarna med uppfödning

Vissa människor vill inte uppfödda fåglar i en inkubator och letar därför efter en höna så att hönan kommer att föda upp nya avkom på egen hand.

De viktigaste fördelarna med denna kläckningsmetod inkluderar följande:

 • det finns inget behov av att ständigt övervaka temperaturen inuti inkubationsstrukturen;
 • du behöver inte mata små kycklingar på egen hand, eftersom höna gör det själv;
 • kycklingen övervakar oberoende värmningen av avkomman och hjälper den att kläckas från ägget;
 • höna skyddar unga fåglar och skyddar dem från alla faror.

Inkubationsmetod

Oftast är människor engagerade i att avla nya avkom av kycklingar i en brooder. De viktigaste fördelarna med att använda inkubationsmetoden vid odling av fåglar är:

 • låg kostnad för strukturen där kycklingarna ska odlas;
 • enkel användning av inkubatorn;
 • förmågan att föda upp flera dussin ungdomar;
 • låg arbetskraftsnivå;
 • växande kycklingar i alla åldrar.

Bland nackdelarna med att använda inkubatorer är det faktum att för att säkerställa deras prestanda är det nödvändigt att tillhandahålla en kontinuerlig elförsörjning.

kyckling utseende

När är den bästa tiden att kläcka kycklingar?

Innan du börjar avla kycklingar måste du bestämma när du ska kläcka dem. Du kan föda unga fåglar när som helst på året. För att undvika problem rekommenderas det dock att göra detta under en varm säsong, då lufttemperaturen inte sjunker under 10-15 grader Celsius. Därför rekommenderar många fjäderfäodlare att kläcka kycklingar i maj eller juni.

När du växer i en inkubator kan du göra detta tidigare - i slutet av mars eller i april.

utseendet på en brud

Vad ska man göra direkt efter att kycklingarna dyker upp?

När de unga kycklingarna har kläckts måste du börja torka dem. Om de visas i inkubatorn, kommer de att torka ut på egen hand.När de dök upp under höna måste du försiktigt ta dem ut ur boet. Detta görs försiktigt så att kycklingen inte märker och inte lämnar läget. Alla unga kycklingar placeras under lampan tills de är torra.

När de är helt torra placeras de tillbaka under höna för uppfödning.

komplett inkubator

Vilka villkor behöver daggamla kycklingar?

Så att daggamla kycklingar inte dör snabbt, måste de sköts ordentligt. Dessa fåglar ska uppfostras vid lämplig temperatur. Temperaturindikatorerna inuti inkubatorn bör inte falla under tjugo grader. För att hålla kycklingarna fria från problem installeras ytterligare värmelampor.

Under de första dagarna måste du mata ungarna själv. För att göra detta, använd en pipett med vilken de kan matas och vattnas.

Ljusläge

Kycklingar hålls inte i mörkret och därför bör tillförlitlig belysning ordnas i förväg. För att förbättra belysningen används speciella infraröda lampor. Deras fördelar inkluderar följande:

 • enkel användning;
 • låg kostnad;
 • tillförlitlighet och lång driftstid, som är 4-5 tusen timmar;
 • lugnande effekt på unga kycklingar;
 • förmågan att reglera arbetskraften.

glödlampa belysning

Kraftfunktioner

Det är nödvändigt att bekanta sig med kycklingarnas näringsegenskaper i förväg för att mata dem korrekt.

Vad jag ska ge under de första dagarna av livet

Matning av kycklingar under livets första dag anses vara en viktig uppgift som en person står inför. Om en fjäderfäodlare vill uppföra friska kycklingar måste han veta vad han ska mata dem. Det enklaste sättet är om kycklingarna kläcks från äggen, som inkuberas med en spis. I detta fall behöver en person bara ta hand om att mata kycklingen, eftersom hon kommer att göra allt annat på egen hand.

Om kycklingarna kläcks i inkubatorn måste du mata dem själv. De första dagarna efter födseln ges de vanligt vatten genom en pipett.

första barn

Matande dag gamla kycklingar

Den verkliga utfodringen av kycklingar börjar en dag efter födseln från ägg. Daggamla kycklingar bör matas enligt följande:

 • först måste du förbereda en speciell drinkare som kycklingarna dricker färskt vatten med;
 • för manuell utfodring av fåglar förbereds en pipett i förväg;
 • kokt äggula blandat med gryn av gryn eller vete kan användas som kompletterande livsmedel;
 • olika typer av spannmål får inte blandas under utfodring och därför ges en typ av spannmål åt gången

Varje vecka

Det är lättare att mata veckokycklingar, eftersom du själv kan förbereda fodret för dem. Detta kommer att kräva följande komponenter:

 • två och en halv kopp majs;
 • en sked vegetabilisk olja;
 • en tredjedel av ett glas vete;
 • 40 gram fiskmjöl;
 • tre matskedar foderjäst.

Alla de listade ingredienserna omrörs, varefter kycklingarna matas med den resulterande blandningen.

kycklingnäring

perioder

Många är intresserade av hur man matar kycklingar som är en månad gamla. Sådana kycklingar anses vara ganska starka och därför ges de samma mat som vanliga höns. Det finns emellertid vissa skillnader i typen av foder som används. Vid utfodring av kyckling rekommenderas det att inte utföra fullkorn utan markkorn. Använd även följande under utfodring:

 • keso;
 • foderblandning;
 • kokta grönsaker;
 • färskt gräs;
 • vitaminer.

Sjukdomar i kycklingar

Det rekommenderas att du hanterar vanliga kycklingsjukdomar i förväg.

sjukdom

Symtom och behandling

Mjuksmältningsbesvär är en vanlig sjukdom hos kycklingar. Det visar sig om det är fel att mata dem. De huvudsakliga orsakerna till matsmältningsbesvär anses vara att mata på förorenat vatten och för grov mat. I detta fall måste alla fåglar lödas med antibiotika och matas med keso med blandat foder.

Vaccination hemma

Kycklingar vaccineras under de första dagarna av deras liv. Oftast använder de medel som är begravda i ögonen. Innan medlet införs måste kycklingens kropp försiktigt fixeras, varefter vaccinet appliceras på ögonen med en pipett.

fallande fjädrar

Broiler Chick Diseases

Vanliga sjukdomar hos slaktkycklingar inkluderar följande:

 1. Aspergillos. Detta är en farlig virussjukdom som påverkar andningsvägarna hos kycklingar. Behandlingen sker med antivirala läkemedel.
 2. Salmonellosis. Sjukdomen drabbar oftast unga individer. Symtom på salmonellos inkluderar puffiga ögon, matsmältningsbesvär, bedövad tillväxt och aptitlöshet.
 3. Pullorosis. Denna sjukdom manifesterar sig i både unga och vuxna fåglar. Utvecklingen av sjukdomen framgår av den ständiga törsten i kycklingar, samt dålig aptit.

Slutsats

Vissa sommarinvånare vill odla kycklingar på egen hand. Innan du börjar med detta, måste du bekanta dig med hur man odlar och matar unga ungar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa