Beskrivning och egenskaper hos sassokycklingar, regler och funktioner i innehållet

När fjäderfän avlar av slaktkaktorras föredrar fjäderfäodlingar för färgade arter. Det är kycklingarna från sasso rasen som kännetecknas av deras köttighet och rekordbrytande snabb viktökning. Fågeln är inte picky när det gäller mat, och köttet är näringsrikt och har en behaglig speciell smak. På grund av rasens fördelar är det inte svårt att föda upp sasso-slangkraftverk i fjäderfäodlingar och privata gårdar.

Ursprungshistoria

I cirka tio år har franska uppfödare arbetat med att avla rasen. Kampfåglar användes för att få färgade slaktkött. I sasso-rasen skiljer sig underarter och skiljer sig åt i produktionsegenskaper och färger. Utmärkande egenskaper hos färgade slaktkött är köttighet och tidig mognad.

Broiler beskrivning och egenskaper

Kyllinghönor sticker ut för sina produktiva fördelar jämfört med konventionella raser och skiljer sig också ut.

Exteriör och färg

Sassofågeln kännetecknas av ett märkligt utseende: en stark kropp med låg stigning, ett brett bröst och ett litet huvud. Broiler sasso har små örhängen och en kam, ett medelstort ljusfärgat näbb. Relativt korta vingar. Den ursprungliga kombinationen av flerfärgad fjäderdräkt med gula tassar och mörk sandhud gör att sassohönorna skiljer sig från andra fåglar.

Vanliga fjäderfärgspaletter av färgade broilers: röd tegel, svart, fawn. Den styva fjädern blir tät.

Produktiva egenskaper

Naturligtvis är det de produktiva egenskaperna som avgör efterfrågan på vissa raser.

sassokycklingar

Vikt och mognad

Fördelen med sassofågeln är dess snabba tillväxt och viktökning. God vård ger kycklingarna en daglig viktökning på cirka 60 g. Därför, efter 8-9 veckor, får kycklingarna cirka 2 kg. Vuxna kycklingar växer till cirka 4 kg och män kan väga 6-7 kg.

Kött

Den mjuka och saftiga strukturen är en del av sassokycklingkött. Därför är det en lämplig produkt för att laga mat i kosten.

ägg

Vanligtvis kan slaktkyckling inte skryta med äggproduktion. Om fågeln är försedd med tillräcklig näring och ordentlig vård, kan 120-150 ägg samlas in per år. I detta fall måste man ta hänsyn till rasens nyans - den första kopplingen av kycklingar kommer inte att behaga fjäderfäodlingarna snart. Hönan börjar aktivt lägga vid 6-8 månaders ålder, även om vissa individer kan till och med efter 11-12 månader.

många ägg

Karaktärsspecifikationer

Fågeln har foglig natur.Även om förfäderna till sasso var från slåssraser är moderna slaktkött inte benägna att aggression. Ibland observeras blyghet, vilket kan påverka äggproduktionen hos höns negativt. Eftersom sasso-rasen främst föds upp för köttproduktion skapar rädsla inte problem när de växer.

För- och nackdelar med kycklingar

Sasso-rasen är mycket populär bland fjäderfäodlingar på grund av flera fördelar:

  • stark immunitet ger motstånd mot vanliga infektionssjukdomar i fågel;
  • unga djur visar en bra överlevnadsgrad;
  • överkomligt pris för kycklingar (kycklingar flera dagar gamla kan köpas för 75-85 rubel).

Den största nackdelen med sassrasen är dess känslighet för skötsel. Med dåligt underhåll minskar fåglarna inte bara prestationsindikatorerna utan kan också bli sjuka.

sassokycklingar

Rasorter

Kyckling sasso xl 551 (Frankrike) är av köttyp. Rasen är berömd inte bara för saftigt smakligt kött, kycklingar växer snabbt och får snabbt muskelmassa. Dessutom krävs det inte för odling av köttig fjäderfä att använda hormoner och speciella tillsatser.

Finesserna att hålla och ta hand om sassokycklingar

Franska uppfödare arbetar ständigt för att förbättra rasens egenskaper. Sasso broilers anpassar sig väl till alla klimat.

I ett fjäderfähus med promenad

Den rymliga promenadgården garanterar optimala förutsättningar för utveckling av kycklingar. Det krävs inte att skapa ett högt staket runt områdets omkrets. En fågel med korta vingar och en massiv slaktkropp kan helt enkelt inte flyga över staketet. När du arrangerar en uteplats är det absolut nödvändigt att bygga en tak i hörnet så att fågeln kan ta fristad i regnet.

sassokycklingar

I burar

Uppfödning av bur kräver inga speciella villkor för sasso slaktkroppar. För att spara utrymme installeras cellerna i tre nivåer. Antalet boskap i buren beror på kycklingarnas ålder. De viktigaste åtgärderna för att ta hand om kycklingar: regelbunden byte av sängkläder, regelbunden desinfektion av burar. För att ge ett naturligt skydd mot parasiter organiseras askbad regelbundet för fågeln.

Smält och bryt i äggläggning

Eftersom sasso-rasen är en köttras är problemet med att minska eller stoppa äggläggningen inte ett problem för fjäderfäodlare. Smältningshastigheten hos fåglar med olika nyanser av fjäderdräkt kan variera. Det är viktigt att den periodiska frånvaron av fjädrar inte påverkar slaktköttens hälsa negativt.

Planerad besättningsbyte

Vid uppdatering av boskapen tas det hänsyn till att sassokycklingrasen främst föds upp för kött. Slaktare i åldern 2 månader skickas till slakt. Det är inte rationellt att hålla äldre kycklingar - kostnaderna växer och viktökningen saktar ner.

sassokycklingar

Naturligtvis finns det underarter i sassrasen som går upp i vikt i måttlig takt. Äggproduktionen av sådana kycklingar betalar kostnaderna för underhållet. När man avlar sådana lager bör man tänka på att två år är den mest produktiva perioden i fågelns liv.

Kost och matningsorder

Det bästa alternativet, som låter dig tillhandahålla god näring med ett minimum av kostnader för beredningen, är att använda fabriksfoder. När du väljer en art måste du bygga på villkoren för kvarhållande, fågelns ålder. Sådan mat kännetecknas av balans mellan alla element: kolhydrater, proteiner, fetter. Dessutom finns nödvändiga vitaminer och mineraler i rätt mängd.

FågelålderFabriks sammansatt foderHemmix
Kycklingar upp till 2 veckor gamla matas från 10 till 25 g foder. Näringsblandningar bidrar till normaliseringen av matsmältningskanalen, bildandet av skelettet och byggandet av musklerEn blandning av PK6-1 produceras i form av små granulat (innehåller huvudsakligen malt majs, malt vete, ärtor, korn, krita, skal). Det finns ett komplex av vitaminer och mineralerUngefärlig sammansättning:

· Majs - 50%;

Vete - 16%;

Korn - 7%;

Kaka / måltid 14%.

Inkluderar låg fetthalt keso / kefir - 12%

Kycklingar 15-30 dagar gamla ges 90-120 g foder. Välj formuleringar med större granulerKött- och benmjöl, lysin, vegetabilisk olja finns redan i PK6-2-blandningarFodersammansättning:

· Majs - 48%;

Vete - 13%;

Måltid / kaka - 19%;

Kött- och benmjöl - 7%;

Foderjäst - 5%:

· Ungt gräs - 3%.

Måltiderna bereds som en fuktig blandning - vatten / mjölk tillsätts fodret

Fjäderfä åldras från 30 dagar till slakt (livsmedelsnorm - 140-160 g). Använd blandningar berikade med vitaminer (för maximal viktökning i slaktkött under en kort period)Slutför PK6-3-foderblandning. Blandningen produceras i stora granulerFodersammansättning:

· Majs - 45%;

Vete - 13%;

Korn - 8%;

Kaka / måltid - 17%;

Kött och ben / fiskmjöl - 7%;

Foderjäst - 5%;

· Färska gröna - 1%;

· Krita - 1%.

Vitamin- och mineraltillskott.

sassokycklingar

Viktig! Det är förbjudet att använda matavfall för utfodring av slaktkött.

När du matar fjäderfä måste du följa hastigheten Detta är viktigt när man sammanställer en diet för slaktkött över 30 dagar, eftersom överskridande av normen leder till fetma hos fågeln.

Avelsfunktioner

Sasso-pannor avlas för att få mycket näringsrikt kött på kort tid. Oftast organiserar de slakt av fåglar i åldern 2-4 månader. Det är inte rationellt att odla äldre pannor, eftersom viktökningen saktar ner och matningshastigheten ökar.

Viktig! Aktiv viktökning observeras hos kycklingar upp till en månad gamla. Därför ägnas särskild uppmärksamhet åt frågan om fågelnäring under denna period.

Sjukdomar och förebyggande

Fördelen med sassofågeln är sjukdomsresistens. Naturligtvis uppfylls detta villkor med regelbunden fågelvård. Om gården innehåller ett betydande antal kycklingar rekommenderas det att använda antibiotika med jämna mellanrum. Denna åtgärd kommer att förhindra utbrott och spridning av infektionssjukdomar. Lämpliga odlingsförhållanden, färskt foder och regelbundet underhåll är kraven för uppfödning av sassopannor. Det viktigaste är att rasen visar produktivitet till en genomsnittlig kostnadskostnad.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa