Var är protein och hur man korrekt ger protein till kycklingar

Folk undrar ofta var kycklingprotein är. Denna komponent finns i många produkter. Dessa inkluderar kycklingägg, kött, fisk. Spirade korn, havre, frön och nötter anses vara källor till växtproteiner. För att uppnå normal utveckling av kycklingar och säkerställa hög produktivitet är det värt att välja rätt balanserad diet och använda nödvändiga kosttillskott.

Behöver kycklingar protein?

Protein anses vara ett viktigt element i fåglarnas celler. Höns har stor efterfrågan på detta element under läggningen. Dessa är de ämnen som krävs för bildning av äggprotein..

Med en otillräcklig mängd proteinkomponenter i maten eller brott mot balansen av aminosyror i menyn, slutar fåglarna utvecklas och bromsar tillväxten. Ofta finns det problem med bildandet av äggskal, fjädrar blir hårda och spröda, spermatogenesen minskar.

Vilka livsmedel innehåller protein?

Protein finns i många livsmedel som kan användas i en kycklingdiet.

ägg

Det är en av de mest kompletta foderna som innehåller protein, vitaminer och mineraler. Ägg används aktivt för matning av kycklingar. Vuxna kycklingar behöver den här produkten under läggning och fågel.

Varje jordbrukare har sitt eget recept för att göra äggfoder. Men oftast slipar de den med en kniv eller rivjärn, tillsätter morötter och 1 stor sked med kex, semolina eller kli till kompositionen. Kompositionen blandas noggrant och ges till fåglarna.

hacka ett ägg

Fjäderfän

Kyckling innehåller mycket protein. Detsamma gäller för Turkiet. Fåglar får denna produkt kokt. I detta fall kan fåglarna få en hel slaktkropp. Det är också tillåtet att ge slakt med slaktbiprodukter.

Kött

Kycklingar kan äta nötkött, fläsk. De äter ofta lamm. Det är också tillåtet för fåglar att ge ben med kött eller slaktbiprodukter. Kött får användas rå eller kokt.

Fåglarna behöver kött- och benmjöl. Det är tillverkat av avfall från bearbetningsanläggningar. Kompositionen innehåller mycket protein, som innehåller en stor mängd lysin. Produkten innehåller också 11% fett, 30% askkomponenter. Dessutom innehåller mjöl vitamin A och E.

titta på plattan

Kycklingar ges denna produkt tidigast 30 dagar. Dessutom bör volymen för denna komponent inte överstiga 3%. Vuxna fåglar får 5-7% kött- och benmjöl i fodret.

Kycklingar ges också köttmjöl. Det är en produkt som erhålls från inre organ eller köttskrot.Det har ett högre proteininnehåll. Mängden av detta ämne är 56-64%. I detta fall står andelen askaskomponenter för 12-14%. Mängden fett i sådant mjöl är 18%.

Mängden kött och kött- och benmål i fågelmenyn är densamma.

På grund av strikt överensstämmelse med proportioner är det möjligt att uppnå full utveckling av skikt.

fjäderfä äter kött

En fisk

Fisk kan användas i valfri form - kokt, rå, i form av konserver. Denna produkt är en värdefull proteinkälla som fåglar behöver under smältning. Det är tillåtet för fåglar att ge en hel fisk. Det används tillsammans med huvudet, benen och inre slingorna. Fåglarna älskar den här produkten.

I kycklingmenyn är det ibland tillåtet att införa fiskmjöl. Det anses vara en av de mest näringsrika proteinerna. Detta mjöl är tillverkat av icke-kommersiell fisk och avfall. Det innehåller mycket lätt smältbart protein, som inkluderar den optimala mängden värdefulla aminosyror. Dessa inkluderar först och främst lysin och metionin.

en man med en fisk

blötdjur

Lager kräver kalciumkällor med långsam frisättning. Detta beror på att äggskalproduktionen sker på natten när fåglarna inte äter. Den mest värdefulla och pålitliga källan för kalciumfrisättning anses vara skalen på skaldjur, till exempel ostron.

mjölmask

Målmaskar förstås som larverna hos den stora skalbaggen. De kännetecknas av en cylindrisk form och en gulbrun nyans. Maskarna når 25-30 millimeter långa.

Du kan föda upp matmaskar själv. För att göra detta, ta en låda och häll kli, mjöl, kex eller havregryn i den. Ovanför är det värt att placera en bomullsduk, som bör fuktas ibland. Målmaskar placeras i lådan. De bör matas med potatis, kål, rödbetor. Fåglarna matas med bomullsmaskar. De kommer in i den för valp.

mjölmask

Nötter och frön

Frön anses vara en värdefull källa till proteinkomponenter. Solros- eller pumpafrön är ett utmärkt alternativ. Hackade nötter kan användas som en godbit. Mandlar, jordnötter är lämpliga för detta. Det är tillåtet att ge fåglar och valnötter. Man bör komma ihåg att det är strängt förbjudet att ge salta livsmedel till kycklingar - nötter eller frön.

Det är också användbart för kycklingar att ge hampkaka. Obehandlade frön innehåller 33% protein, medan bearbetade frön innehåller 35-38%. Måltider innehåller flera gånger fler proteiner.

Vid tillverkning av vegetabilisk olja från solros- eller sojabönfrön erhålls speciella ämnen - fosfatider. De innehåller många näringsämnen. Användningen av fosfatider i menyn ökar äggproduktionen och sjukdomsresistensen.

nötter i en tallrik

Havre

Denna produkt ges till fjäderfä rå eller kokta. Havre är ett naturligt proteintillskott. Hönor älskar den här produkten. Både hela havre och spannmål är fördelaktiga.

groddar

Hönor gillar groddkorn och baljväxter. Dessa produkter innehåller en stor mängd värdefulla proteinkomponenter. Ärtor, linser, bönor anses vara ett utmärkt alternativ för fåglar. Växande groddar anses vara ett enkelt och pålitligt sätt att förse fåglar med protein.

Hönsfoder

Kycklingar yngre än 8 veckors ålder har mer protein i foder än för höns. Foderblandning för unga djur innehåller 17-21% protein. Dessutom innehåller mat till vuxna kycklingar 16-17% av denna komponent. Därför lägger många fjäderfäodlingar en liten sammansättning för kycklingar till fodret under fågel och äggläggning. Detta hjälper till att förbättra dess näringsvärde.

göra foder

Vissa jordbrukare råder att ge kattmat till kycklingar under smältning, eftersom det innehåller en stor mängd proteinkomponenter. Detta rekommenderas dock fortfarande inte. Kattmat är inte lämpligt för fåglar. Bättre att få några sardiner eller annan konserverad fisk.

I vilka proportioner och när är det bättre att ge proteinmat?

Vuxna värphöns behöver en balanserad diet.De bör få 10-15 gram djurfoder och 3-5 gram vegetabiliska proteiner. Under smältning eller aktiv äggläggning kan mängden proteinprodukter öka.

mata kycklingen

Kycklingar behöver dessutom korn, örter och grönsaker. De bör få 100-120 gram spannmål och 40-80 gram gröna och saftiga foder per dag. Införandet av mineraltillskott i kosten är inte av liten betydelse. Dessa inkluderar snäckskal, krita och andra element.

Proteinmat är mycket viktigt för fåglarnas fulla utveckling. Fjäderfä krävs mest för proteiner under molt och aktiv äggläggning. Med en brist på sådana element störs utvecklingen av kycklingar, deras fjädrar får en spröd och tuff konsistens.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa