Lista över TOP 16 bästa antibiotika mot kycklingar, hur man ger läkemedel korrekt

Användning av antibiotika för kycklingar krävs ofta. Användningen av sådana medel kan uppnå goda resultat i behandlingen av bakterieinfektioner. För att få önskad effekt är det värt att välja rätt medicin. Idag finns det många läkemedel som skiljer sig åt i deras verkningsmekanism. Din veterinär hjälper dig att välja den bästa.

Programfunktioner

Antibiotika används för att undertrycka aktiviteten hos patogena bakterier. De måste ofta användas för att behandla kycklingar, eftersom de inte tolererar infektion med smittsamma patologier.

För att välja rätt medicin är det värt att överväga följande funktioner:

  • fjäderfävikt - en lägre dos används för behandling av kycklingar;
  • ursprung - läkemedlet måste ha en tendens att ackumuleras och samtidigt lämna kroppen helt;
  • kycklingens tillstånd - för terapi och förebyggande används medel med varierande effektivitetsgrad.

antibiotika för kycklingar

Bredspektrumantibiotika

Kycklingrättsmedel kan köpas på ett vanligt apotek. I detta fall ordinerar veterinärer vanligtvis läkemedel med ett brett spektrum av verkan.

Baytril

Den aktiva ingrediensen är enrofloxacin. Ämnet absorberas helt och används för behandling av salmonellos. Med sin hjälp är det tillåtet att behandla enterit, colibacillos. Läkemedlet administreras genom injektion.

Baytril anses vara ett kraftfullt antibiotikum. Innan du använder den ska du rådfråga en veterinär. Specialisten väljer dosering och behandlingsförlopp. Läkemedlet rekommenderas inte att kombineras med makrolider och tetracykliner. Det är inte heller kombinerat med Levomycetin och Theophylline.

Baytril

Levomycetin

Detta är ett av de mest effektiva läkemedlen som hjälper till att hantera patologier i tarmen och andningsorganen. Kompositionen framställs i tablettform och i pulverform.

För profylax kan medlet användas i maximalt 3-4 dagar. Kycklingar ges sammansättningen 2-3 gånger om dagen, 3-10 milligram vardera. Terapiförloppet varar 5-7 dagar. Vuxna ges 20-25 milligram.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
Det rekommenderas inte att behandla kycklingar i mer än 2 veckor.

Levomycetin för kycklingar

Dithrim

Detta komplexa botemedel har en omfattande antimikrobiell effekt. Det innehåller 2 aktiva ingredienser - trimetoprim och sulfadimezin. Medlet framställs i form av en suspension och en injektionslösning.

Läkemedlet används inte för profylax. Ibland orsakar det störningar i matsmältningsfunktionerna. Det finns också en risk för allergier, nedsatt medvetande, ökad dåsighet. Vid överdosering uppträder problem i njurarnas funktion och dysbios utvecklas.

Dithrim

Enroflon

Denna produkt produceras i form av en koncentrerad lösning. Det upplöses i vatten och ges till kycklingar. För förebyggande användning används Enroflon från det första året av en kyckling.

Enroflon

doreen

Denna kombinationsmedicin inkluderar rifampicin och doxycyklin. Det produceras i pulverform och används för att skapa en lösning. Läkemedlet hjälper till att hantera salmonellos, gastroenterit och andra bakteriella infektioner.

amoxicillin

Detta läkemedel används för att behandla sjukdomar som påverkar matsmältningsorganen, andningsorganen och urinvägarna. Produkten produceras i pulverform.

amoxicillin

doxycyklin

Verktyget hjälper till att hantera bakterier. Det kommer i form av ett vitt pulver som upplöses i vatten. Det kan användas för behandling av luftvägssjukdomar.

Broiler mediciner

Det finns många kategorier av mediciner för slaktkött.

Trichopolus

Den aktiva komponenten i läkemedlet är metronidazol. Produkten tillhör inte kategorin antibiotika. Det tillhör anti-erosion droger.

Trichopolus

Furazolidone

Detta är ett nitrofuranläkemedel som tillhör antibiotika. Furazolidone anses vara den aktiva ingrediensen. Verktyget hjälper till att hantera bakteriella mikroorganismer. Läkemedlet bildar en icke-patogen miljö. Dessutom hanterar verktyget vissa virus.

Furazolidone

enrofloxacin

Det är ett anti-parasitiskt läkemedel som används för att behandla fåglar. Det aktiva medlet har en komplex effekt. Läkemedlet hjälper till att hantera många bakterier - streptokocker, stafylokocker, Pseudomonas aeruginosa. Det förstör också vissa svampmikroorganismer.

tetracyklin

Detta medel hjälper till att stoppa utvecklingen och helt förstör bakterier och bakteriella mikroorganismer. Dessutom säkerställer verktyget en snabb utveckling av fåglar. Dess användning hjälper till att undvika dödsfall av fåglar. Dessutom har ämnet en gynnsam effekt på matsmältningssystemets funktion. För att uppnå goda resultat bör du hålla dig vid doseringen noggrant.

tetracyklin

Förberedelser för höns

Det finns en hel del mediciner som kan användas för att behandla höns.

Biomycin

Läkemedlet släpps i form av ett vitt pulver. Det rekommenderas att blanda det med vatten före användning. Medlet bör administreras intramuskulärt eller oralt. Oftast används kompositionen inte för förebyggande syften utan för utveckling av unga fåglar. Användningen av Biomycin hjälper till att påskynda tillväxten av fåglar med 25%.

Biomycin

Sulfadimezin först

Detta verktyg fungerar mot de flesta bakteriella mikroorganismer. Det är inte lika effektivt som antibiotika, men det är mindre giftigt. Verktyget kan användas för att behandla de flesta bakteriella infektioner.

Med sin hjälp är det möjligt att hantera coccidios, salmonellos och luftvägssjukdomar. Kompositionen används aktivt för angina, laryngit, lunginflammation. För att uppnå goda resultat administreras medlet samtidigt intramuskulärt och oralt.

klortetracyklin

Detta läkemedel tillhör kategorin tetracykliner. Det kommer i form av ett gult pulver. Kompositionen används för att förbättra utvecklingen av kvinnor. Det används för att behandla och förhindra sjukdomar som coccidios, lunginflammation och mycoplasmos. Kompositionen administreras intramuskulärt eller oralt.

klortetracyklin

Tromexin

Detta verktyg har ett brett spektrum av åtgärder. Det hjälper till att hantera patologier i tarmen och andningsorganen. Kompositionen används aktivt för diarré. Det är tillåtet att använda produkten med torr mat eller skapa en lösning av den.

Sulfadimezin

Låg toxicitet anses vara en fördel med produkten. Läkemedlet absorberas väl och har ett minimum antal biverkningar. Läkemedlet produceras i form av ett vittgult pulver. Det används för att bekämpa tyfus och salmonellos. Läkemedlet hanterar också sjukdomar i andningsorganen och coccidios.

Sulfadimezin

Hur man ger medicinen korrekt

Det rekommenderas att lösa upp medlet i sedimenterat vatten. Det är förbjudet att avbryta behandlingen.

Om doseringen bryts eller behandlingsvaraktigheten förkortas, får fågelns kropp vänta sig till läkemedlet. I en sådan situation kan den önskade effekten inte erhållas.

Dessutom bör man tänka på att den aktiva substansen måste samlas i kroppen. Detta hjälper till att uppnå en långvarig effekt. I det här fallet är det värt att se till att medlet omedelbart utsöndras från kroppen.

Det är förbjudet att framställa mer antibakteriell lösning än vad som krävs. Inom en dag kommer den att förlora sina terapeutiska egenskaper. Behandlingstiden beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Det varar normalt högst 5 dagar. Under veckan rekommenderas att inkludera vitaminer i fågelns kost.

hur man ger antibiotika till kycklingar

Tips för rengöring av fågelns kropp av droger

För att påskynda eliminering av antibiotika från fågelskroppen bör du följa dessa rekommendationer:

  1. Återställ tarmens mikroflora. För att göra detta är det värt att ge fåglarna speciella fördelaktiga bakterier. Dessutom är det tillåtet att införa jäst bakad mjölk och keso i kycklingdiet.
  2. Ge fåglarna mycket att dricka. Det är viktigt att rent vatten alltid finns i deras åtkomstzon.
  3. Ge tillgång till frisk luft och grönska. Om terapi ägde rum under hösten eller vintern, är det värt att ge kycklingarna kål och morötter.
  4. Inkludera kött- och bentillskott i kroppen. Det är också värt att ge fåglarna extra vitaminer.

Är det möjligt att äta ägg och kött av behandlade kycklingar

Efter behandling kan kött inte konsumeras omedelbart. Så att antibiotika inte skadar människokroppen, är det värt att följa vissa regler.

antibiotika för kycklingar

När produkterna är ätliga

Om fågeln har fått hela behandlingen, får kött och ägg ätas 3-4 veckor efter avslutad terapi. För att förebygga används en liten dos antibiotika. Därför bör ägg konsumeras efter tre dagar efter behandlingen. Kött är tillåtet efter 10-14 dagar.

Förbereda slaktkroppen

För att göra fjäderfäköttet säkrare rekommenderas det att bearbeta slaktkroppen. Det är värt att koka det och hälla buljongen. Först då kan du börja laga mat.

Hos en fågel är det viktigt att dra ut alla inre organ. De samlar huvuddelen av antibiotika. Det rekommenderas att ta bort huden och ta bort svansen.

Innan du börjar laga mat, bör kycklingkroppen blötläggas i 2-3 timmar i en speciell lösning. För att göra detta, lösa upp 2 matskedar salt i 1 liter vatten och lägg en fjärdedel av en citron. Efter den angivna tiden rekommenderas att tappa ur vattnet, skapa en ny lösning och blötlägg kycklingen igen i 2 timmar.

Antibiotika är mycket effektiva och används ofta för att behandla kycklingar. De hjälper till att hantera bakteriella infektioner och förhindrar spridning av sjukdomen till hela boskapen.

För att uppnå goda resultat bör du strikt följa instruktionerna för användning av produkten.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa