Instruktioner för användning av mjölkningsmaskinen Farmer och hur man monterar den

Även om gården har en eller två kor, gör maskinverktygen mjölkning mycket enklare och gör processen snabb och av hög kvalitet. Farmer mjölkningsmaskin för kor har en enkel design och fungerar enligt principen om vakuummjölkintag. Tack vare den speciella vagnen på hjul är det enkelt att flytta utrustningen runt ladan.

Hur fungerar enheten?

Tillverkaren tillverkar mjölkningsutrustning för får, kor, getter. Mjölkmaskinens huvudelement:

 • en elmotor som startar installationen;
 • torr vakuumpump;
 • hjulbas där pumpen och elmotorn är belägna;
 • spenkoppar av aluminium med silikonbelägg;
 • luftslangar och mjölklinjer gjorda av transparenta plaströr;
 • mjölkningsburk med en kapacitet på 20 liter.

Övergripande mått på den monterade enheten: 845x450x650 mm, vikt 25 kg. Enhetens monteringssekvens, reglerna för dess underhåll är stavade i ett speciellt teknisk pass. Tillverkaren informerar också konsumenten om eventuella fel eller problem i driften av enheten, sätt att eliminera.

Funktionsprincip

Enheten fungerar på grundval av "klämeffekten". Funktionens funktion - när luft pumpas in i ett speciellt glas, komprimerar den inre manschetten bröstvårtan och pressar ut mjölken. När luften pumpas ut öppnar bröstvårtan.

Genom rör anslutna till glasögon flyter mjölk in i burkar. Det tar 5-7 minuter att mjölka en ko. Efter processens slut och stängning av enheten får du inte dra glasögonen omedelbart från spenarna. Du måste vänta 1,5-2 minuter för att utesluta skador på bröstvårtor och juver.

mjölkningsbonde

För-och nackdelar

Enheten är utformad för mjölkning av en ko, eller så kan du ansluta utrustningen till två djur samtidigt. Med tillstånd av korta pauser (3-4 minuter) kan 8-20 kor mjölkas successivt. Tekniska fördelar:

 • bekväm installation och enkelt underhåll;
 • enhetens låga vikt;
 • utrustningen fungerar vid höga och låga temperaturer.

Enheten ger full mjölkning av kor. I detta fall strömmar mjölken omedelbart in i den förseglade kammaren och främmande partiklar förorenar den inte. Varmt vatten räcker för att rengöra enheten ordentligt.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
En betydande fördel med apparaten är att när burken välter eller överfylls, stoppar en speciell anordning flödet av mjölk in i pumpkaviteten.

Vakuumenhetens livslängd ökas tack vare den här enheten.De största nackdelarna med mjölkningsmaskinen är: ogynnsam cyklisk effekt av spena foder, höga kostnader för anordningen.

mjölkningsbonde

Mjölkningsutrustning

Tekniken demonteras. Det är inte svårt att montera mjölkmaskinen själv - följ bara rekommendationerna i instruktionerna:

 1. Fodret placeras i kopparna så att den kvarhållande gummiringen sticker ut över kanten på aluminiumkoppen. Mjölkledningar förs genom glasögon.
 2. Enheten är ansluten till burken genom hålen på behållarens lock.
 3. Ett silikonrör ansluter burken med en vakuumflaska.
 4. Burkan är också ansluten till ett rör till en grenrör (plastpip) till vilken spenkopparna är anslutna.
 5. Genom en speciell pulsar monterad på burk är det tredje röret anslutet till kollektorn (metallnäsa).
 6. Vakuummätaren, som låter dig övervaka vakuumdjupet, är fäst på vakuumcylindern. Arbetsindikatorn är 4-5 kPa.

Det sista monteringssteget - burken är installerad på en hjulbas. Olja hälls i ett speciellt oljefack.

mjölkningsbonde

Regler för användning av mjölkningsmaskinen "AD2"

Innan man sätter glasögon på bröstvårtorna, enligt instruktionerna, är det nödvändigt att ett vakuumdjup med ett visst värde bildas i hålrummen. För att förlänga utrustningens livslängd måste du följa vissa regler för dess användning och underhåll:

 • den tvättade apparaten placeras i förvaring demonterad;
 • vid montering är det viktigt att säkerställa en stark anslutning av alla element;
 • Spenkopparna måste placeras ordentligt över juverets spenar.

Eftersom komjölk är fet, rekommenderas det ibland att du använder specialprodukter när du spolar utrustningen. Natriumhydroklorid används ofta (10 ml av produkten späds ut i en tio liters hink med vatten). Det är viktigt att skölja maskinen med rent vatten efter användning av tvättmedel.

För att mjölka korna utan möjlig fara är det värt att regelbundet inspektera elementen i installationen: det får inte finnas några sprickor på gummielementen, mjölken eller vakuumslangarna, den elektriska drivenheten ska vara intakt.

Det rekommenderas också att regelbundet kontrollera regulatorns och vakuummätarens funktion.

mjölkningsbonde

Vanliga störningar

Varje teknik bryts periodvis ned eller börjar fungera dåligt. Vissa störningar i mjölkningsmaskinen kan korrigeras själv:

 • lågt tryck i slangarna kan orsakas av slangens eller gummielementens integritet. Felet kan elimineras endast genom att byta ut skadade delar;
 • det finns ofta problem med driften av pulsatorn. Som regel uppstår problem på grund av att smuts tränger in. För att lösa problemet rekommenderas att du demonterar enheten och rengör och skölj grundligt pulsatorkomponenterna noggrant. Torka delarna före montering;
 • luftsugproblem uppstår när gummikomponenter är slitna. För att eliminera felet kontrolleras rören, gummielementen uppdateras.

Om motorn inte går kan orsaken vara ett strömavbrott eller ett problem med vakuumpumpen. Problemet med en vakuumpump löses endast genom reparation.

Bonde mjölkningsmaskinen är efterfrågad både på små gårdar och i stora boskapskomplex. Enheten är inte svår att använda, det tar i genomsnitt 6 minuter att mjölka en ko. Förebyggande består i rengöring av enheten och kontroll av oljenivån i systemet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa