Varför kaniner ibland knackar bakbenen och hur man kan eliminera orsakerna

Beteendereaktioner är manifestationen av djurens aktivitet på verkan av miljöfaktorer. För att förstå varför kaninen knackar kraftigt med bakbenen måste du observera husdjuret under en tid. Endast på detta sätt kommer det att vara möjligt att "dechiffrera" kaninens beteende och förstå vilka situationer som väcker manifestationen av ett sådant beteende.

Farvarning

Några av de irriterande faktorerna är höga, obegripliga ljud, en plötslig förändring i situationen - när djuret känner livsfara. Kaniner kan reagera på detta sätt vid olika tidpunkter på dagen, i en bur eller på promenad. Så snart djuret har en känsla av fara börjar det dunka med sina tassar.

En kanin kan reagera på samma sätt som parningsprocessen, eftersom hon är placerad i en bur med en hane. Kvinnan kan uppleva att flytta från bur till bur som en farlig situation, därför bankar hon med bakbenen. Om kaninen visar aggression rekommenderas att återvända henne till sin "infödda" bur och försöka para igen om 1-2 dagar.

Irritation

Orsakerna till missnöje eller irritation kan variera. Ägarna noterar att husdjur oftast bankar tassarna i följande situationer:

  • ersätta den gamla buren med en ny;
  • till och med en liten förändring i rummet irriterar djuret. När allt kommer omkring måste han anpassa sig till situationen.
  • Husdjuret kan bli irriterad när den med kraft dras ur buren för att rengöra inuti strukturen. Den optimala lösningen är att rengöra buren när husdjuret går en promenad.

Det antas att de öronade är mer aktiva på morgonen eller på kvällen. Men om det finns en konstant källa till irritation kommer kaninen att stöta på bakbenen både under dagen och på natten.

Hur uttrycker en kanin aggression?

Med svår irritation börjar de öronade uppträda ganska aggressivt. Reaktionerna hos djur kan dessutom variera. Vissa individer slår bakbenen eller stampar, hoppar åt sidan eller springer bort. I det här fallet behöver du inte jaga dem.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
För att göra det lättare att återställa en känsla av säkerhet placeras flera kartonger i rummet.

En extrem manifestation av aggression - djuret vägrar gå, biter. Det bästa sättet att lugna öronen är att erbjuda honom en godbit. Om vakenheten kvarstår är det bäst att lämna det lodiga husdjuret ensamt för att ge honom tid att lugna sig.

två kaniner

Kommunikation med människor och andra kaniner

Kaniner reagerar ofta på situationer eller stimuli genom att knacka på bakbenen, hoppa och ovanliga ljud.Det är viktigt att korrekt "läsa" beteendet hos sällskapsdjuret för att hjälpa honom att snabbt vänja sig till det nya rummet eller lära honom att kommunicera med andra djur. Du kan eliminera aggression eller irritation på olika sätt:

  • placera ditt husdjur på en lugn och lugn plats inomhus;
  • konstruktionen av en rymlig voljär gör att örat kan gå fritt när som helst på dagen;
  • det bästa kommunikationsalternativet är att böja sig till djuret, snarare än att lyfta det högt för att hålla det i dina armar.

Om andra kaniner hålls i lägenheten är det viktigt att se till att nykomlingen inte blir förolämpad vid mötet. Ibland bankar kvinnan ibland med tassarna när hon planteras i hanens bur för parning. För att rätta till situationen rekommenderas det att skjuta upp parningsproceduren i några dagar (eller kaninen väljs en annan partner).

Kaninkaniner visar inte ofta aggression eller irritation. För att förhindra sådant beteende måste du veta orsakerna till sådana reaktioner. Det är också viktigt att korrekt kunna eliminera manifestationer av rädsla, aggression, rädsla.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa