Sammansättning och fördelar med Purina kaninmat, bruksanvisning

Purina Rabbit Feed är idealiskt för hushåll och små gårdar. Denna produkt är tillverkad av utvalda råvaror av hög kvalitet. Den innehåller vitaminer och mineraler som krävs av djur i olika stadier av deras utveckling. Maten innehåller också spannmål och fiber, vilket bidrar till att djuren utvecklas fullständigt.

Fodersammansättning och släppform

Varumärket Purina erbjuder jordbrukare kvalitetsfoder, som är utvecklat av erfarna veterinärer. Kaninblandningar är anpassade efter djurens individuella behov. Som ett resultat orsakar de inte matsmältningsstörningar eller andra hälsoproblem. Purina-foder innehåller inte antibakteriella komponenter, hormoner eller andra farliga föroreningar.

Trots att kaniner i näringslivet är opretentiös, erbjuder företaget "Purina" ett särskilt foder. Användningen av en sådan komposition ger djuren alla ämnen de behöver. Djurens hälsa beror på närvaron av följande komponenter i blandningen:

 1. Fiber är en viktig ingrediens hos kaniner. Man bör komma ihåg att fiber i djurens kropp smälts upp med svårigheter. Dessutom orsakar bristen på detta ämne störningar i matsmältningsorganens funktion. Därför är det så viktigt att välja rätt balans för detta element.
 2. Protein - Kaniner har ett behov av detta ämne. Proteinfoder främjar cellregenerering. Med sin hjälp är det möjligt att normalisera mikrofloraen och strukturen i tarmslemhinnorna.
 3. Kolhydrater och vegetabiliska fetter - dessa komponenter ger djuren mycket energi. Sådant foderblandning hjälper djur att snabbt öka kroppsvikten.

Purinmat för kaniner

Purina-föreningsfodret för kaniner innehåller följande komponenter:

 • spannmål;
 • betamassa;
 • solrosmåltid;
 • växtbaserade mjöl;
 • kalksten;
 • aminosyror;
 • vitaminer och mineraler;
 • probiotika;
 • koccidiostatika.

Foderblandning används inte bara för utfodring av köttraser av kaniner. Det kan också användas för att utfodra kaniner under amning och vuxna kaniner. Vid tidpunkten för avvänjning av unga från mamman är det genomsnittliga dagliga behovet för ett ämne för en individ ungefär 90 gram.

Vuxna och unga djur 90 dagar gamla får utfodra 2-3 gånger om dagen. Tack vare detta är det möjligt att uppnå en utmärkt viktökning, som överstiger 50 gram.

Man bör komma ihåg att det finns en coccidiostatisk i Purina-kaninfodret. Det är ett medicinskt ämne som hjälper till att undvika sjukdomar i samband med infektion med intracellulära parasiter.Därför måste denna blandning tas bort från kosten en vecka före djurets slakt.

Purinmat för kaniner

Fördelar och nackdelar med Purina sammansatt foder

Purina erbjuder jordbrukarna ett balanserat universalfoder som är lämpligt för olika uppfödningsperioder. Denna produkt har många fördelar:

 • full tillförsel av kaniner med näringsämnen - fodret täcker fullständigt djuren behov av vitaminer, mineraler och andra användbara element;
 • utmärkta uppfödningsresultat - denna typ av mat garanterar en snabb tillväxt av djur och upprätthåller deras normala hälsa;
 • innehållet av probiotika och en balanserad mängd fiber - detta hjälper till att upprätthålla normal funktion av matsmältningsorganen;
 • närvaron av naturligt gräsmjöl i kompositionen - tack vare detta behöver kaninerna inte matas med hö;
 • närvaron av kalcium och fosfor i kompositionen - dessa ämnen är viktiga för starka benstrukturer och utmärkt amning hos kaniner;
 • brist på hormonella komponenter och tillväxtstimulerande medel.

När man använder mat för kvinnor är det möjligt att uppnå följande resultat:

 • hög mjölkproduktion och utmärkt konservering av kaniner;
 • god utvecklingshastighet hos unga;
 • stort antal kullar och avvunna valpar per drottning under året.

Purinmat för kaniner

Användningen av foder för uppfödning av kaniner har följande fördelar:

 • snabb utveckling;
 • låg foderförbrukning;
 • få moget kött och frånvaron av överflödigt fett;
 • förebyggande av utveckling av coccidios.

Dessutom hjälper fodring av djur med denna blandning till att minska sannolikheten för matsmältningspatologier. De orsakas ofta av utvecklingen av giftiga svampar som infekterar andra typer av foder.

Nackdelen med denna matningsmetod är behovet av experimentellt val av den optimala typen av mat. I det här fallet är det nödvändigt att fokusera på djurens smakpreferenser, deras fysiologiska tillstånd och innehållets egenskaper. Vid behov kan färdigt foder kompletteras med vitaminer, mikro- och makroelement, vilket förbättrar utvecklingen av djur.

utfodring av kaniner

Användningsinstruktioner

Reglerna för utfodring av djur beror på utvecklingsstadiet:

 1. Ammande kvinnor och kaniner innan avvänjning bör matas ad libitum.
 2. Livmodern bör få 200-350 gram foder per dag.
 3. Kaniner efter avvänjning - vid åldern 36-70 dagar ges kaniner 75-150 gram foder per dag.
 4. Uppfödningskaniner - från dag 71 till slakt matas kaniner ad libitum. I genomsnitt ges 150-200 gram av blandningen per dag.

När man använder blandningen "Purina" för uppfödning av kaniner vid den 90: e uppfödningsdagen, når den levande vikten 2,6 kg med en foderomvandling av 4. I fallet med användning av kompositionen för ammande och flyktande tikar är det möjligt att få upp till 50 kaniner per huvud per år. Ett sådant resultat är möjligt med strikt anslutning till programmet.

Lagringsperiod och regler

Enligt tillverkarens rekommendationer kan Purina-foder lagras i sex månader från tillverkningsdatumet. Det ska förvaras på ett torrt och mörkt ställe.

Purina mat har en varierad och balanserad komposition, som hjälper till att upprätthålla normal djurhälsa och säkerställer deras fulla utveckling. För att djuren ska växa och utvecklas normalt måste du strikt följa tillverkarens rekommendationer för deras utfodring och underhåll.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa