Är det möjligt att hålla kaniner och kycklingar i samma rum, för- och nackdelar

På grund av bristen på utrymme är det ibland nödvändigt att hålla olika djur i samma område. Vissa djur mår bra tillsammans, medan andra absolut inte kan ställas i närheten. Vissa människor undrar om kaniner och kycklingar kan hållas tillsammans i samma rum. Svaret på den här frågan är ja, men även under ideala förhållanden kommer det att vara tillsammans obekvämt att bo tillsammans.

Är det möjligt att hålla kaniner med kycklingar i samma rum

Först och främst är det viktigt att tänka på att varje djur är en hel värld när det gäller territorium och förhållanden. Många faktorer kan störa samexistensen av olika arter. Till exempel interagerar manliga kaniner inte med fåglar på samma sätt som kvinnor. Dessutom bör processen för anpassning av en art till en annan vara så långsam och gradvis som möjligt. Det är svårt att hålla kaniner med kycklingar, det är bättre att inte tillåta detta.

Positiva poäng

Att hålla djur tillsammans sparar utrymme. Tyvärr är detta den enda positiva punkten, eftersom sådana olika arter är svåra att hålla ihop. När man håller dessa djur måste dock vissa villkor följas.

Vilka svårigheter kan uppstå

Hönor älskar att plocka vad som kommer i deras väg, och därför kan det hända att de hackar på vuxna kaniner eller deras avkommor. Erfarenheten har visat att allvarliga skador kan undvikas eftersom fåglarna bara är nyfikna, men vilolägen borde fortfarande vara separata.

Ett vanligt liv är produktivt endast om djuren förblir lugna och inte attackerar varandra. Därför är det bland annat bäst att undvika utseendet på hankaniner bredvid kycklingar.

Män är temperamentsfulla och kan attackera grannar utan vidare. Okastrerade kaniner tenderar också att markera sitt territorium. Så det fanns tillfällen då en okastrerad han tappade på fåglar. Därför bör du undvika att hitta manliga kaniner i ett rum med kycklingar.

kaniner och kycklingar

Matning i samma rum kan orsaka problem på grund av olika foder för dessa djur. Efter ett tag börjar dock både kycklingar och kaniner ta prov på sina grannars mat. Detta kan leda till allvarliga matsmältningsproblem hos båda typer av husdjur.

Dessutom tenderar både kycklingar och kaniner att föredra andra typer av mat framför sin egen, eftersom den andra maten smakar annorlunda och därför är intressant. Resultatet är en obalanserad diet. Ibland kan mat vara extremt farlig. Till exempel kan kokt gröt orsaka förstoppning och försurning av mat hos djur, vilket kan leda till allvarlig förgiftning.Därför bör du välja en mat som inte skadar båda typerna. Dessutom kan dessa djur inte matas samtidigt.

Fåglar kan infektera kaniner med coccidia, vilket i sin tur kan leda till allvarliga gastrointestinala infektioner. I brådskande fall kan detta leda till att ett husdjur dör. För att undvika detta bör fåglar regelbundet kontrolleras för coccidia och förebyggas mot parasiter. Glöm inte olika temperaturförhållanden och hygienstandarder. Utkast, förkylning och överhettning kommer i slutändan att leda till sjukdom och död.

Villkor för att hålla i ett rum

Separata sovrum är viktiga för att behålla dessa arter. Varje art behöver sin egen paddock eftersom de måste separeras medan de sover. Djur ska inte störa varandras sömn och vila. Helst bör det finnas två rum kopplade ihop. De bör byggas på ett sådant sätt att djuren kan separeras om något händer. Om du vill hålla dem ihop, måste du inte bara bygga en kycklingsko utan också tänka på att skapa ett kaninhus.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
När det gäller det gemensamma området måste du också ge tillräckligt med utrymme. Djur ska kunna spridas när som helst och vara nära deras art.

När man håller kycklingar och kaniner ihop, bör också fåglarnas ras beaktas, eftersom endast lugna raser bör hållas med kaniner. Aktiva fåglar kan störa eller till och med skada sina grannar. En anledning till detta är att temperamentraser behöver mer utrymme och inte gillar att dela sitt utrymme med andra djur som kaniner. Lugna raser biter mindre kaniner och orsakar inte ångest. Även om de kan hållas tillsammans är det tillrådligt att hålla dessa djur separat för att undvika problem.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa