Instruktioner för användning av mjölksättare för matning av barn och vilket botemedel man ska välja

Mjölk ersättare används för att mata barn från födseln. Vanligtvis används det från den andra dagen i livet. Detta rekommenderas när det inte finns tillräckligt med bröstmjölk vid multipel lamm. För att uppnå normal utveckling av husdjur och undvika negativa konsekvenser för deras hälsa är det nödvändigt att strikt följa reglerna för att förbereda lösningen. Tekniken för att mata ungarna är inte av liten betydelse.

Vikten av att först utfodra efter lammningen

Under den första timmen av livet bör den nyfödda få råmjölk. Om detta inte inträffar finns det risk för stunting av kalven. En försening av den första utfodringen med 2-3 timmar i 50% av fallen orsakar döden av unga djur.

Med flera lammningar kanske barnen inte har tillräckligt med bröstmjölk. I en sådan situation måste de matas med mjölkmjölksersättningar. Dessa livsmedel har en balanserad sammansättning och är rika på lätt smältbara proteiner och energi. De innehåller pastöriserade mejeriingredienser som är fria från skadliga mikroorganismer.

Hur man avlar mjölkerställare för barn

För att bereda kompositionen rekommenderas det att späda ut produkten med varmt vatten i ett förhållande av 1: 4 eller 1: 5. Ibland kan tillverkaren ange andra förhållanden. För att förbereda kompositionen måste du använda varmt vatten. Det bör värmas upp till 45 grader. I det här fallet kan du inte använda kokande vatten.

Kompositionen måste blandas ordentligt så att det inte finns några klumpar i den. Därefter rekommenderas att sila blandningen så att den blir helt homogen. Om klumpar kvar i kompositionen kan de täppa bröstvårtans öppning. Häll sedan mjölksättaren i specialflaskor och börja mata barnen.

små getter

Det rekommenderas inte att kompositionen är för tjock. Denna blandning kan orsaka matsmältningsbesvär och andra matsmältningsproblem.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
Med en överskottsmängd vatten i kompositionen minskar produktens näringsvärde och mättnad inträffar inte.

Konstgjord matningsteknik

Växande barn på en helmjölksersättare varar 1,5-2 månader. Under denna period äter ungen ungefär 9 kg torr blandning. Det är viktigt att följa instruktionerna för användning av kompositionen strikt. Det dagliga intaget av ämnet beror på barnets ålder:

 • på 1-7 dagar - 900-1200 milliliter;
 • vid 1-3 veckor - 1300-1600 milliliter;
 • upp till 2 månader - 1700-1900 milliliter.

Därefter överförs barnen till dieten hos vuxna djur. I detta skede försvinner behovet av att använda mjölksättare.Det rekommenderas att du använder flaskor eller bröstvårta hinkar för att utfodra dina husdjur. Det är förbjudet att använda koppar eller tråg för detta ändamål. Att svälja stora mängder mjölk kan göra att spädbarn kvävs.

Dessutom, om för stora delar kommer in i matsmältningsorganen, kan mjölk kardas. Detta leder till uppkomsten av diarré och utmattning. Det är tillåtet att använda barnflaskor för matning av barn. De säljs i apotek eller barnaffärer. För att optimera utfodringsprocessen rekommenderas det att använda specialanordningar - bröstvårdsspannar. Med hjälp av en sådan anordning är det möjligt att mata flera ungar samtidigt.

När du använder helmjölksersättningar rekommenderas att följa följande regler:

 1. Observera dricksvolymen. Det är strängt förbjudet att överfoder barnen. Överdriven mat kan orsaka diarré. Utseendet på en upprörd mage hos barn provocerar till och med döden.
 2. Minska antalet matningar medan du ökar matvolymen. Ju äldre barnet är, desto mindre ofta behöver det matas. Under de första veckorna av livet behöver ungen fem måltider om dagen. Vid en månad ålder räcker 3 matningar om dagen för honom. Samtidigt rekommenderas att du gradvis byter ut dieten med icke-mejeri och introducerar nya produkter.
 3. Blandningen kan inte användas som ersättning för råmjölk. Om geten har dött efter födseln rekommenderas det att man använder fryst råmjölk. Övergångsmjölk från en annan livmoder fungerar också. Tack vare att mata barnet med råmjölk under de första fyra dagarna av sitt liv är det möjligt att upprätta immunitet.
 4. Det rekommenderas att gradvis överföra valpar till mjölksättare. Detta hjälper till att förhindra matsmältningsstörningar. Det är viktigt att tänka på att många mjölksättare innehåller antibakteriella ingredienser.
 5. Om råmelk, mjölk eller mjölksubstitut inte finns tillgängligt, används komjölk. Det är dock värt att gradvis överföra barnen till denna produkt. Med en sådan diet kan husdjuret överleva, men när det gäller indikatorer kommer det att vara betydligt underlägsen för barnen som uppfostrats under livmodern.
 6. Det är viktigt att hålla dricka kopparna rena. De bör installeras på ett sådant sätt att barnen inte kan förorena vattnet.

små barn

Vilken är bättre att välja

För att välja rätt sammansättning rekommenderas att fokusera på följande kriterier:

 • tillverkarens rykte och produktens popularitet;
 • blandningens sammansättning, närvaro och volym av växtbaserade ingredienser;
 • överensstämmelse med de faktiska näringsparametrarna med de som deklarerats av tillverkaren;
 • förekomsten av instruktioner för användning av mjölkpulver, beroende på ungarnas ålder.

De mest populära produkterna på marknaden är:

 • Spectolak 20;
 • "Kormilak";
 • "Novilam W";
 • BIOLAK-16;
 • "Ovilak".

Finns det några biverkningar och kontraindikationer?

När du använder kompositionen i den rekommenderade doseringen finns det inga biverkningar eller kontraindikationer. I detta fall kan de medel som är avsedda för barnen inte användas till andra djur. När det gäller säkerhetsparametrar för djurens liv och hälsa, måste en mjölksättare uppfylla veterinär- och sanitära krav som är godkända på föreskrivet sätt.

Om de proportioner som anges i instruktionerna bryts, finns det risk för tarmproblem och negativa konsekvenser.

För att förbereda kompositionen är det viktigt att använda rena diskar. Det rekommenderas att hälla kokande vatten över behållaren. Brott mot reglerna för utspädning av kompositionen provocerar förekomsten av diarré. Mjölk ersättare används ofta för att mata barn. Denna produkt används när det finns brist på mjölk i en get. Det är viktigt att strikt följa instruktionerna och doseringen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa