Beskrivning och egenskaper hos Bereginya jordgubbar, plantering och skötsel

Uppfödare utvecklar ständigt nya varianter av jordgubbar, som skiljer sig i utbyte, smak och odlingsförhållanden. Ett av de populära alternativen är Bereginya jordgubbar, uppskattat av trädgårdsmästare för sin saftiga massa och uttalad arom.

Beskrivning och egenskaper hos jordgubbar Bereginya

När du planerar landningen av denna art bör du läsa den detaljerade beskrivningen. Genom att känna till växtens egenskaper kommer det att vara möjligt att spåra avvikelser från normen under odlingsprocessen.

Historia om utseende

Sorten avlades som ett resultat av avelsutvecklingen när man korsade Induka och Solovushka. Jordgubbssorten Bereginya ärvde de bästa egenskaperna hos moderplantorna och infördes i det officiella statsregistret.

Avkastning

Jordgubb Bereginya har en hög avkastning. Upp till 15 ton bär kan erhållas från en hektar. Växter börjar bära frukt det första året av växande. Skörden mognar jämnt, vilket gör att du kan samla huvuddelen av bären på en gång.

Utbytesegenskaper

Stora bär som väger upp till 25 g har en rik röd hud och saftigt kött. Frukterna är söta i smak, konformade. Jordgubbar innehåller mycket vitaminer, sockerarter och organiska syror.

Korg med jordgubbar

Utseende

Variation Bereginya bildar medelstora buskar av en halvspridningstyp med förtjockat bladverk. Skotten är små, ljusröda, bildade i stort antal. Bladen är ljusgröna, något skrynkliga, konkava, med märkbar pubescens.

Resistent mot ogynnsamma väderförhållanden och sjukdomar

Det är möjligt att odla Bereginya-sorten i territorier med vilket klimat som helst, eftersom bären är mycket resistenta mot plötsliga förändringar i temperatur, kallt väder och torka. Jordgubbar är också resistenta mot vanliga svampinfektioner och skadliga insekter.

Transportalternativ

Tack vare den täta massan kan den skördade grödan transporteras över långa avstånd. Under transport förlorar bär inte sin presentation och smak.

mogna jordgubbar

För- och nackdelar med sorten

Enligt beskrivningen av Bereginya jordgubb kännetecknas det av ett antal positiva egenskaper och flera nackdelar.De viktigaste fördelarna inkluderar:

  • höga smakegenskaper och trevlig arom;
  • stabil fruktning;
  • motstånd mot negativa yttre påverkan.

Nackdelarna med bärkulturen är behovet av att ge omfattande vård. Utan att följa reglerna för jordbruksteknologi kan du förlora en betydande del av grödan.

Hur man odlar jordgubbar Bereginya

När man planterar och växer ytterligare växter är det nödvändigt att följa en viss teknik. För att buskarna aktivt ska utvecklas och bära frukt rikligt är det viktigt att plocka upp friska plantor, ordentligt förbereda dem för plantering och i förväg bestämma om en plats på platsen.

jordgubbar plantor

Hur man väljer bra jordgubbsplantor

Det är ganska enkelt att välja jordgubbsplantor på sommaren - friska plantor ser fräscha utåt och de har tjockt lövverk. Om valet görs på våren, när plantorna inte hade tid att överväxa med löv, bör följande nyanser beaktas:

  1. Det är bättre att välja friska plantor härrör från moderplantor. Sådana plantor är mycket resistenta mot sjukdomar och skadedjur. Friska jordgubbar ger mer grödor än vanliga jordgubbar.
  2. Du bör köpa plantor från pålitliga tillverkare. Detta undviker förvärv av plantor av låg kvalitet.
  3. Planterötter bör inte skadas. Det är värt att undersöka rotsystemet externt och se till att det är i gott skick.

Att välja en plats på webbplatsen

För att odla en stor gröda måste du välja en lämplig plats på webbplatsen. Växter föredrar ett soligt område med svagt sur jord. Webbplatsen bör skyddas från vindstöt, medan en helt oventilerad plats kan utlösa utvecklingen av infektioner.

Växande jordgubbar

Innan plantering är det värt att kontrollera nivån på grundvatten - den optimala indikatorn är 70-80 cm. Jordytan måste rensas för ogräs, speciellt fleråriga, eftersom det är svårare att hantera det i planterade bäddar.

Landningsregler

När man planterar plantor med nakna rötter är det nödvändigt att placera plantorna i de beredda groparna så att rötter och kärnor förblir på marknivå. För förlängda rötter kan beskäras till 6-8 cm. Använd plantor med ett slutet rotsystem måste du ta bort plantorna från behållaren utan att förstöra jordklumpen.

Funktioner av grödavård

I processen med att odla buskar krävs komplex skötsel. Överensstämmelse med jordbruksteknik är nyckeln till en stabil skörd.

Jordgubbbusk

Toppdressing

Den första delen av gödningsmedel appliceras innan buskarna planteras. För detta ändamål är kvävehaltig utfodring lämplig. Följande gödningsmedel appliceras under blomningen och efter skörden. Komplexa och organiska gödningsmedel är lämpliga för jordgubbar.

Vattning

Jordgubbar vattnas när jorden torkar. Vattenskog bör inte tillåtas för att inte förstöra rötternas struktur.

lossning

Efter varje vattning lossnar jorden. Detta är nödvändigt för luftning av marken och för fukt till de nedre skikten. Du kan lossa marken med trädgårdsredskap eller manuellt.

Jordgubbar i trädgården

ogräsrensning

Samtidigt med att lossna krävs ogräsning av marken under buskarna. I processen med att ogräs tas bort ogräs, inklusive i gångarna, och sedan ströas det rengjorda utrymmet med sågspån eller torra grenar.

Kompostering

Området runt buskarna är böjd på våren, när växterna bildar äggstockar, och på hösten, före den första frosten. Du kan använda hö, löv, bark, halm, humus och andra organiska ämnen som mulch. Mulching kan bidra till att minska sannolikheten för sjukdomar och skadedjursattacker.

Mulching jordgubbar

Skydd för vintern

I väntan på vinterperioden skyddas jordgubbar med täckmaterial.Du kan använda specialmaterial för skydd eller lämna buskarna på vintern under snöskyddet om det faller i stora mängder.

Fortplantning

Jordgubbespridning utförs med en mustasch eller genom att dela buskarna. När antennen når marken börjar de gradvis rota och bilda nya växter. Uppdelningen utförs genom att avskära en del av växten och plantera den på en ny plats.

Mulching jordgubbar

Möjliga sjukdomar och deras behandling

Under ogynnsamma förhållanden kan bärkulturen påverkas av vit fläck, mjölk, sen mögel och råtta. För behandling används fungicidpreparat.

Metoder för bekämpning av skadedjur

För att förstöra eller skrämma bort skadedjur, bör insektsmedel sprayas. Det är också tillåtet att utföra förebyggande behandlingar. Stora skadedjur tas bort från sängarna för hand.

Insamling och lagring av jordgubbsskörd

Mogna bär plockas tillsammans med stjälken så att de kan förvaras längre. Bereginya-sorten är universell, därför kan den drivas genom bearbetning, konservering och färsk konsumtion.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa