Instruktioner för användning av Bison mot Colorado potatisbagge

Potatis är en favoritgrönsak av alla människor i det post-sovjetiska rymden, dessutom är det den huvudsakliga skålen på borden för vanliga människor. Många försöker odla det på sin webbplats, men det kräver mycket ansträngning att bekämpa skalbaggarna som förstör planteringar med blixtnedslag. För att bli av med detta skadedjur en gång för alla använder många Bison-beredningen från Colorado potatisbagge. Det har visat sig väl i kampen mot Colorado potatisbagge och många andra växtskadedjur.

Beskrivning av läkemedlet

Läkemedlet produceras av ZAO Shchelkovo Agrokhim på Rysslands territorium. Den har en flytande form, packad i 1 milliliter glasampuller eller i en 5 ml plastampulle.

Bison botemedel

Insekticiden för skalbaggar innehåller ämnet imidacloprid. En gång på växter absorberas den snabbt i den gröna massan och behåller dess egenskaper i 30 dagar. Ämnet kommer in i insektens kropp genom kontakt och tarmväg och dödar det snabbt.

Drogåtgärder

Eftersom ämnet absorberas i växten kan skörden ske efter 30 dagar, när kemikalien inte längre är aktiv. Av samma anledning är lösningen som används på växter inte rädd för regn och solstrålar. Han kan förgifta skalbaggar i en månad.

skalbagge

En gång i tarmsystemet förstör ämnet insekten från insidan. Det verkar på nervsystemet genom att blockera överföringen av impulser. Om ämnet kommer på benen eller buken hos ett insekt, kommer den senare att bli förlamad och dö på några sekunder. Eftersom skalbaggarna inte äter något annat än potatisbladet, som sväljer giftet, försvinner skadedjuren från det behandlade området den andra dagen. Åtgärden pågår i en månad, vilket innebär att en skalbagge som oavsiktligt har trätt in på platsen från ett annat fält också kommer att förgiftas genom att äta skadliga löv.

Metod för administrering av läkemedel

Förberedelserna för bearbetning är mycket enkla. För första bekanta med läkemedlet innehåller paketet bruksanvisningar som bör läsas innan giftet används:

skadliga löv

 1. Bör gummihandskar innan du börjar preparatet, förbered lösningen noggrant så att den inte av misstag kommer på huden eller slemhinnorna. Om ämnet kommer på huden, skölj med rinnande vatten och tvål.
 2. Öppna ampullen, 1 ml gift räcker för en 10-liters hink med vatten, så ampullen späds i 200 gram vatten, och sedan späds koncentratet ut i 10 liter.
 3. En ampull med 5 ml lösning framställs på olika sätt, för detta är det nödvändigt att späda ut hela kompositionen i 1 liter vatten, ta 200 gram av det resulterande koncentratet och späda i 10 liter vatten. Den aktiva substansen avdunstar, därför kan den utspädda vätskan inte förvaras. Det ska användas omedelbart efter beredningen.
 4. Handlingen behandlas genom att spruta växternas stjälkar och blad med en sprayflaska eller en enkel kvast. I detta fall räcker en hink med vatten för att neutralisera 1–2 tunnland av det infekterade området. Välj molnigt lugn väder utan regn. Om du sprayar växter i den brinnande solen får bladen en termisk brännskada. Därför är det bäst att använda det tidigt på morgonen eller på kvällen, efter solnedgången.

Användning av läkemedlet mot andra insekter

I applikationsguiden anges att Bison inte bara används mot Colorado potatisbagge på potatis, det är också effektivt för att döda gurkor, tomater och andra växter:

öppna en ampull

 • bladlöss;
 • Thrips;
 • whitefly;
 • fästingar;
 • skopa;
 • mal;
 • kål fjäril.

Som ni kan se kan denna beredning användas i hela området, oavsett plantering, från bladätande och sugande insekter.

kål fjäril

Försiktighetsåtgärder

Eftersom Bison-preparatet har en tredje faroklass måste försiktighetsåtgärder vidtas vid användning av den:

 1. När du förbereder lösningen, använd en ansiktsmask, eftersom ämnet är flyktigt, det förångas i friluften och kommer in i luftvägarna.
 2. Handskar skyddar en person från att få gift på hudytan.
 3. När du sprutar växter måste du ha en skyddsdräkt, mask och handskar. Tvätta all utrustning med tvättpulver efter bearbetning och tvätta händer och ansikte i rinnande vatten och tvål.
 4. Även om giftet inte är lika farligt för människor som för insekter anger beskrivningen att om du ignorerar försiktighetsåtgärderna kan en person få mild förgiftning av kroppen om lösningen kommer in. En kemisk brännskada eller en allergisk reaktion när ämnet kommer på huden.

försiktighetsåtgärder

Granskningsöversikt

Eftersom Bison har funnits på den ryska marknaden i över tio år har den redan fått många recensioner från trädgårdsanvändares användare. Låt oss överväga en av dem:

Stepan från Volgograd skriver: ”Tidigare planterades inga potatisar i trädgården, så vi träffade inte Colorado potatisbaggen. Och förra året de planterade, horder av allätande skalbaggar fyllde potatisfältet, det fanns ingen räddning. Jag köpte en Bison på rekommendation av en butiksäljare. Jag bearbetade sajten en gång, efter en vecka var skalbaggarna borta. Åtgärden för Colorado potatisbagge fungerar verkligen. Det var riktigt, efter en månad började skalbaggarna att återgå till potatisen, men vid den tiden hade den bleknat, och skalbaggarna utgjorde inte längre någon fara för skörden. Därför blev potatisen en framgång. Jag gillar enkel beredning av kompositionen, användningsfrekvensen och det låga priset i beredningen.

många recensioner

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa