Instruktioner för att använda botemedel för Colorado potatisbagge skalbagge

Betbaggen från Colorado potatisbagge har ersatt många biologiska och kemiska ämnen som har skapats i årtionden för att bli av med insekter som har valt nätskyddsväxter. Listan över läkemedel mot skadedjur som förstör hela potatisfält på kort tid fylls ständigt med nya föreningar, men Colorado potatisbaggen anpassar sig snabbt till dem.

Med det utseendet på värme hittar den kvinnliga insekten de första skotten på vilka den lägger hundratals ägg. På mindre än en månad kläcks larverna, som girigt angripar växternas blad och stjälkar och orsakar kolossala skador på grödan.

Beredningens sammansättning

Varje botemedel mot Colorado potatis skalbagge, som tillverkades av olika tillverkare, bekämpade först förstörligt skadliga skadedjur, men efter ett tag dök det randiga insektet på potatisens löv, eftersom det har en fantastisk anpassningsförmåga.

Vissa företag fortsätter att släppa nya skadedjursbekämpningsprodukter. Ett företag som heter augusti tog en annan väg. Innan ett läkemedel skapades för Colorado potatisbagge Zhukoed, studerade experter:

Användningsinstruktioner

 • insektsbeteende;
 • möjligheter till anpassning,
 • funktioner i livet;
 • sammansättningen av andra gifter som används.

Ett botemedel som endast är lite farligt för människor, men som dödar både vuxna och larver, förstör äggkopplingar, har tre aktiva komponenter i sin sammansättning som säkerställer dess effektivitet. Detta gift från Colorado potatisbagge är lämpligt för användning både i små sommarstugor och på jordbruksmarker.

Produktens effektivitet säkerställs av närvaron i den:

insekts beteende

 • alfa cypermetrin;
 • imidakloprid;
 • klotianidin.

Den första av ämnena orsakar förlamning av insektet, vilket negativt påverkar nervsystemet. När denna komponent kommer in i kroppen, dör vuxna inom en timme och faller till marken under busken.

anpassningsförmåga

Efter sprutning tränger imidaklopromid in i alla blad och stjälkar av växten, som skadedjuret äter. Dessutom bidrar denna komponent till en ökning av utbytet, eftersom det ökar knölens motstånd mot sjukdomar.

Clothianidin förstör insektet, stärker busken, reanimerar strukturen i kulturvävnader och återställer bladen.

Giftet från Colorado potatis skalbagge skalbagge-äter används en gång per säsong, men det stör inte att bli av med alla avkommor. Det kan inte längre skada växten.

sprutning tränger igenom

Hur använder jag produkten?

Betbaggen ska inte köpas på marknaden, där ofta säljs förfalskningar som inte har någon effekt på insekter. När du köper ett insektsmedel, som är bättre att köpa i en specialaffär eller på webbplatsen för företaget som producerar det, måste du vara uppmärksam på originaliteten i förpackningen av läkemedlet Zhukoed.Bruksanvisning från Colorado potatisbagge hjälper dig att förstå hur du später ut kompositionen så att insekter inte längre skadar växterna.

Det är inte nödvändigt att använda hela preparatet för en potatis med hundra kvadratmeter i storlek, eftersom det är 9 ml i ett paket, men 1,5 räcker. För att förbereda giftet:

tillämpa åtgärden

 1. Med en spruta måste du samla in det beräknade beloppet.
 2. Giftet måste hällas i en tillagad maträtt.
 3. Först måste du späda den i en liter vatten, tillsätt sedan två till.
 4. Lösningen måste blandas noggrant och skickas till sprutbehållaren.

Varje potatisbuske bearbetas av en skalbagge. Även om läkemedlet inte kommer på insektet, efter att ha smakat på bladen, kommer det fortfarande att dö.

behöver ringa

Instruktionerna säger att läkemedlets effekt inte försämras när luftfuktigheten och lufttemperaturen förändras. Men om du läser recensionerna från sommarinvånare som besprutade väv med Beetle Eater blir det tydligt att kompositionens effektivitet minskar om det regnar. Det är omöjligt att bearbeta buskar i kraftig vind.

Du måste strö sängar på morgonen, det rekommenderas att avsluta proceduren före klockan 10 eller göra arbetet efter 18.00... För hundra kvadratmeter kultur räcker det med 3 liter av den beredda lösningen. För sprayning av täta och höga buskar bör konsumtionen av kompositionen ökas.

beräknat belopp

Fördelarna med läkemedlet

Bland de olika gifterna som används i kampen mot insekter som förstör hela åkrar planterade med nattskyddväxter har Beetle Eater tydliga fördelar:

 1. Effekten uppnås i alla skeden av potatisutvecklingen.
 2. Ingen skada på kulturen.
 3. Vuxna dör på en dag.
 4. Efter bearbetning kryper inte larverna ur äggen.

Effekten uppnås

Även om kompositionen inte faller på ett insekt som matar på en busks löv, väntar förlamning och död på honom.

Innan äggstocken visas kan preparatet besprutas på aubergine och tomater, som skalbaggen föredrar inte mindre än potatis. Toxiner samlas inte i knölar om de bearbetas 20 dagar före skörden.

buskblad

Giftskydd

För att inte bli förgiftade av de ämnen som utgör grunden för det medel som används för att förstöra Colorado potatisbagge, får man inte ignorera säkerhetsåtgärder vid lagring av läkemedlet, och under beredningen av lösningen och vid bearbetning av bäddar.

Innan kompositionen späds ut måste du bära handskar och gummistövlar, skydda andningsvägarna med en andningsskydd. Det är värt att börja arbeta när det inte finns husdjur och spädbarn i närheten för att inte skada deras hälsa.

skydd mot gift

Under sprutning kan du inte dricka någonting, ta ett mellanmål eller tända en cigarett. Det är inte känt om läkemedlet kan kombineras med andra gifter, så det är bättre att inte blanda sådana medel. När du har slutfört arbetet måste du ta en dusch.

Recensioner av bönder och sommarinvånare om Beetle Eater är tvetydiga. I små områden var det möjligt att bli av med den randiga arthropodinsekten i en sprutprocedur. I åkrarna efter behandling med detta insekticid dog skadegörarna, men efter ett tag dök de upp igen. Skalbaggar flyger långa avstånd, vilar djupt i marken, där de kryper till och med i juni efter avel. Människor har kämpat utan framgång i nästan 70 år.

ingen sprutning

Behandling av löv och stjälkar med en Beetle Eater förlamar insekter... Detta läkemedel bekämpar effektivt skadedjuret. Men vuxna har en god luktkänsla, efter att ha känt den attraktiva lukten av sin favoritkultur, flyger över till fest på löv. Även med fullständig förstörelse av Colorado-skalbaggarna i trädgården är det inte ett faktum att de inte kommer att dyka upp nästa år.

lövbehandling

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa