Instruktioner för användning av gödselmedel ammoniumsulfat i trädgården

Varje trädgårdsmästare vill att buskar och träd ska ge en stor skörd och mogna frukter av hög kvalitet. Användningen av ammoniumsulfat i trädgården är ett av sätten att få en rik skörd av grönsaker. Ammoniumsulfat är ett ämne som mättar marken med viktiga spårämnen. Har sina egna hemligheter för ansökan.

Vad är det?

Den unika gödseln har också andra namn - ammonium svavelsyra eller ammonium sulfat. Den kemiska produkten som produceras av den inhemska industrin levereras till marknaden i stora volymer. Därför är dess användningsområde så varierande. Det används i:

unik gödningsmedel

  • matproduktion;
  • textilindustri;
  • jordbrukssektor.

Läkemedlet är helt säkert för människor och andra levande organismer. Det används också för att klorinera vatten. Pulvret är kristalliserade granuler med en vit eller ljusgrå färg. Fri från den karakteristiska kemiska lukten.

matproduktion

Vad består det av?

Produktens huvudsammansättning är syre, kväve och svavel. Andelen kvävehaltiga molekyler kan uppgå till 21%. Svavel, som finns i stora mängder, har en positiv effekt på växter. Om frukterna blir ojämna och lätt vridna, indikerar detta brist på svavel i jorden. Det är nödvändigt att göra ytterligare näring för växterna.

Spårelement av ammoniumsulfat har en positiv effekt på odlingen av kulturen och bidrar till bildandet av frukt av hög kvalitet. Har en gynnsam effekt på odlad mark. De utvecklade områdena hjälper den att förvandlas till en nitratformel, vilket minskar verkan av verkan. Ammoniumsalt är utmärkt för alkaliska jordar.

jordbrukssektor

Verktyget används som gödningsmedel för jord, oavsett regionens klimatförhållanden. Därför kan det köpas var som helst i landet. Framför allt är läkemedlet lämpligt för applicering av vårjord. Den höga kvävenivån främjar intensiv tillväxt och utveckling av trädgårds- och trädgårdsodlingar.

Anläggning bearbetning

Du kan använda ammoniumsulfatgödselmedel när som helst i skörden. Trädgårdsmästare föredrar att vattna unga plantor med den förberedda lösningen under plantering. I detta fall är det nödvändigt att ta hänsyn till väderförhållandena, eftersom de spelar en viktig roll. Om regnperioden går i regionen appliceras granulaten torrt och kombinerar processen med att lossa jorden.

textilindustri

Mängden nederbörd som faller räcker för att pulvret ska lösa sig och börja verka. Det är viktigt att förstå att en lösning som är beredd av en person absorberas mycket snabbare, men kräver en strikt dosering. Det finns tider på året då befruktningen är mest fördelaktig.Ammoniumsalt rekommenderas att appliceras på jorden innan du planterar grödor eller efter skörd.

För potatis

För 1 kvm m du måste lägga till 40 g läkemedel. Beroende på odling kan doseringen variera.

Som regel införs ammoniumsulfat i jorden under grävningen av bäddarna och sträcker sig från 20 till 40 g per 1 kvm. m. Om ett litet misstag gjordes vid beräkningen av dosen samlas inte överskott av nitrater i knölarna. Efter att ha försett trädgården med gödselmedel växer grödan snabbare. Stärkelsinnehållet i knölarna ökar och immunsystemet stärks. Behandling hjälper växter att undvika rutt- och scabsjukdom.

växtbehandling

gurkor

Grönsaksrepresentanter är en tidig mognadskultur, därför behöver den regelbundet utfodring. Kontinuerlig befruktning främjar skottutveckling och fruktbildning. Ammoniumsulfat har alla nödvändiga komponenter som stimulerar tillväxten av gurkor och förlänger fruktens utbyte. Bruksanvisningen indikerar att ammoniumsalt måste appliceras på jorden minst två gånger per säsong i flytande form.

Jorden levereras med gödselmedel 3 veckor efter det att de första skotten dyker upp. Proceduren upprepas var 16: e dag. Den bästa tiden att bearbeta är efter regn och vattning. 2 veckor före skörden stoppas utfodringen.

behöver göra

Kål

Det är nödvändigt att använda ammoniumsulfat som gödselmedel när man bearbetar en grönsak, var noga. Överdriven utfodring kan orsaka okontrollerad grön tillväxt. Annars kommer huvudbladen inte att växa. För 1 kvm m konsumeras inte mer än 30 g av läkemedlet. Medlet i flytande tillstånd införs i marken 10 dagar efter plantering av plantor eller under grävningen av jorden.

använd sulfat

Grönska

Ammoniumsalt är en idealisk gödselmedel för alla typer av grönska. Den används ständigt, oavsett växtsäsongens fas. På kort tid hjälper det att fylla den saknade mängden spårelement. Omsådd kommer att utvecklas i samma snabba takt.

För att förbereda lösningen måste du ta 20 g läkemedel. Detta belopp räcker för 1 kvm. m. Om en person planerar att börja skörda om några veckor, slutar vattningen av växterna.

ammoniumsalt

Strawberry

Ammoniumsalter tillsätts i jorden under grävningen innan de börjar plantera buskarna. Så snart plantorna rotar löses granulerna i vatten och hälls på varje buske, 500-750 ml. 1 msk räcker för en hink med vatten. l. läkemedel. Den resulterande vätskan kommer att ge ännu större fördel om 200 ml mullein löses i den.

läggs i jorden

Fördelarna med läkemedlet

Ammoniumsulfat ingår i gruppen kemikalier, men har inget att göra med gifter. Det påverkar inte huden och saknar förmågan att avge skadliga ångor. När man arbetar med den får en person inte bära en mask och skyddskläder. Det finns inget behov att noggrant följa säkerhetsåtgärder som vid kontakt med riktiga bekämpningsmedel. Fördelarna med ammoniumsalt är följande:

  1. Det upplöses snabbt i vatten. Detta gör det möjligt att kombinera laddning med vattning.
  2. Den höga svavelhalten har en positiv effekt på kvantiteten utan att glömma grödans kvalitet.
  3. Spårelement som ingår i ammoniumsulfatgödselmedel har förmågan att lagras i jorden under lång tid.
  4. Verktyget är enkelt att arbeta med. Det införs i jorden i form av granulat eller späds med vatten tills det bildar ett flytande tillstånd.
  5. Toppförband är helt säkert för levande organismer. Skadar inte människor vid bearbetning av anläggningar.
  6. Läkemedlets pris är tillgängligt för varje person. Ammoniumsulfat är en konkurrent för formelnäring.

plantor kommer att slå rot

Trots det stora antalet positiva egenskaper har ammoniumsulfat egenskaper som måste följas. En person måste uppfylla lagringsvillkoren och konsumtionsnivån. När man arbetar med jorden, får man inte glömma att den överskottsmängden näringsämnen negativt påverkar tillväxten av unga skott och hämmar det.

Som ett resultat av gödsling kommer växterna att få en rik skörd och tack med god kvalitet. Med hjälp av läkemedlet kan du gödsla inte bara trädgårdsgrödor, utan också fruktträd och bärbuskar. Många trädgårdsmästare har med framgång använt ammoniumsalt på sina tomter i flera år. Som ett resultat av ämnets användning har växternas utveckling och tillväxt förbättrats avsevärt. Därför, om en person behöver välja ett effektivt preparat för utfodring, är det nödvändigt att uppmärksamma ammoniumsulfat.

droger fördelar

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa