Instruktioner för användning av läkemedlet Tabu för behandling av Colorado potatisbagge

Odling av potatis är en svår process som kräver ekonomiska och fysiska kostnader från en person. För att göra det lättare att odla denna grönsak rekommenderas det att använda Colorado Potato Beetle Taboo. Detta läkemedel hjälper till att bli av med inte bara Colorado potatisbaggar, utan också från wireworm, som ofta påverkar buskarna.

Innan du använder detta insektsmedel, rekommenderas det att du bekanta dig med detaljerna för dess användning.

Kort beskrivning

Taboo är ett modernt insektsgift tillverkat av en syntetisk neonicotinoid som snabbt kan döda Colorado skalbaggar på växter.

användning av läkemedlet

Under bearbetning av potatisknölar före plantering visas en tunn röd film på deras yta, som kommer att förbli på potatisen även efter att insekticiden har torkat. Filmens röda färg hjälper till att kontrollera volymen på behandlade potatis och se till att obehandlade knölar inte planteras i området.

Högkvalitativ bearbetning av potatis och skydd av växter från skadedjur säkerställs på grund av följande komponenter som ingår i:

 • frostskyddsvätska;
 • förtjockningsmedel;
 • färga;
 • dispergeringsmedel.

modernt gift

Fördelar och nackdelar

Innan du använder Taboo Colorado potatisbagge, rekommenderas det att du bekanta dig med dess positiva och negativa sidor. Om du läser de positiva recensionerna av trädgårdsmästare som regelbundet använder detta läkemedel kan du lyfta fram följande fördelar med att använda Taboo:

 • skyddar potatisbuskar från cikada, wireworm, Colorado potatisbagge och andra skadedjur som kan förstöra knölar eller äta gröna toppar;
 • tappar inte sina skyddsegenskaper inom en och en halv månad efter sprutning;
 • kunna bli av med farliga insekter utan hjälp av ytterligare skyddsutrustning;
 • förstör insekter med resistens mot droger tillverkade av karbofuran;
 • bekämpar effektivt skadedjur i fem år, eftersom det inte orsakar beroende under lång tid;
 • på grund av färgämnet i kompositionen låter det dig styra appliceringen av en skyddande vätska på alla knölar;
 • fungerar i kraftigt regn, höga temperaturer och skyddar därför potatisbusken oavsett väder.

kvalitetsbehandling

Trots de positiva egenskaperna har detta botemedel mot Colorado potatisbagge flera nackdelar, som måste bekanta sig med innan du använder läkemedlet:

 • under förvaring ska tabunen förseglas i en lufttät behållare och hållas borta från barn;
 • insekticidbehandling utförs i gummihandskar och en andningsskydd, eftersom inträngning av gift skadar människors hud;
 • det är nödvändigt att spruta växterna med ett skyddande medel endast i lugnt väder, så att vätskan inte transporteras av vinden till angränsande växter.

potatisbuskar

Funktioner i åtgärden

Innan du blir av med Colorado potatisbaggen och wireworm med en insekticidpreparat måste du bekanta dig med principen om dess verkan efter sprutning.

När potatisrötterna är belagda med ett skyddsmedel bildar de en filmbeläggning. Det är hon som ansvarar för att skydda plantningsmaterialet, eftersom hon har hög motståndskraft mot miljöpåverkan.

insekticidbehandling

Efter plantering av en grönsak på platsen bildas en gynnsam miljö runt knölarna och mängden näringsämnen som behövs för utveckling av buskar ökar. Under spiringen av plantor från rotgrödor börjar Tabooelement flyta längs topparna till de nybildade knölarna. Matar på bearbetade potatis, Colorado potatisbagge är immobiliserad och dör nästa dag.

De behandlade topparna förlorar inte sina skyddande funktioner på 40–55 dagar, varefter växterna måste sprutas igen.

insekticidpreparat

Använda tabu

De flesta människor som kämpar mot Colorado potatisbaggen vet inte hur de ska använda Taboo på rätt sätt. Därför bör varje vegetabilisk odlare, innan han använder läkemedlet, bekanta sig med bruksanvisningen för detta skyddande insektsmedel.

plantera en grönsak

Skapande av en lösning för sprutning av rotgrödor

Först läggs allt frö på presenning eller plastfolie i ett lager. Det är bättre att inte vika rötter i flera lager, eftersom det kommer att komplicera deras bearbetning.

När alla knölar är snyggt utformade kan du börja förbereda arbetslösningen. När du skapar en blandning för potatis tillsätts 15 ml beredning och 500 ml varmt vatten till en liten behållare som inte är livsmedel. Efter att giften har upplösts i vätskan hälls ytterligare en och en halv liter vatten i behållaren med lösningen. Innan du använder Tabu omrörs blandningen noggrant och infunderas i 15 minuter.

lösning skapande

Spraya rotgrödor

Det rekommenderas att spraya potatisknölar på dagen för att skapa en fungerande vätska för bearbetning. Därför rekommenderas det inte att lämna den beredda blandningen för långvarig lagring. Under behandlingen av rotgrödor med läkemedlet måste du vända dem 2-3 gånger så att vätskan fördelas jämnt över hela ytan. Två liter vätska bör räcka för att bearbeta 130 potatis.

Efter att ha behandlat potatisen med Tabu bör de få en halvtimme att torka. Det är möjligt att plantera frön i brunnarna först efter att de är helt torra.

potatisknölar

Beredning av en blandning för markodling

Vissa trädgårdsmästare föredrar att bearbeta jorden i hålen, snarare än knölarna, innan de planteras. För att göra detta måste du skapa en fungerande lösning som är beredd på olika sätt och har en helt annan koncentration.

För att skapa en effektiv skyddsblandning och spruta den på jorden, tillsätts 4 ml insektsmedel till en tio liters behållare med vatten. Denna mängd vätska räcker för att spraya hundra kvadratmeter av en trädgårdstomt. För stora ytor bereds 25 liter arbetsblandning. I detta fall läggs hela flaskan med Tabu till en 25 liters behållare.

lager rotgrönsaker

Du kan själv bestämma den optimala doseringen av läkemedlet för varje område på platsen. Först bestämmes mängden läkemedel för framställning av arbetsblandningen. För att göra detta multipliceras området i hundra delar med fyra och det resulterande antalet är mängden skyddsmedel som tillsätts vattnet. För att bestämma den optimala vattenvolymen multipliceras antalet tunnland med tio.

Jordbehandling

Innan läkemedlet Tabu VSK används för bearbetning av potatis förbereds hål för att plantera potatis. Därefter bereds arbetsblandningen och sättes till sprutan. Som spruta kan du använda modeller som består av en teleskopslang.

markbehandling

Vid sprutning bearbetas varje hål så att alla plantor skyddas från Colorado potatisbagge. När vart och ett av hålen sprayas, planteras knölar i dem och täcks med jord.

Slutsats

Vissa är intresserade av om det är möjligt att skydda potatisbuskar från skadedjur. Du kan ge skydd för plantor med insekticid från Tabu. Vid användning rekommenderas att läsa instruktionerna för användning av läkemedlet Tabu från Colorado potatisbagge. Du bör också klargöra vilken skada läkemedlet gör för en person.

skydda buskar

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa