Instruktioner för användning av superfosfatgödsel i trädgården

Dubbel superfosfat gör att du kan berika jorden inte bara med den erforderliga mängden fosfor, utan också med andra näringsämnen. På grund av beståndsdelarna ökar utbytet och grödans immunitet stärks. Läkemedlet kan köpas till ett lågt pris i granulat eller i pulverform, så gödselmedel är populärt.

Användbara egenskaper hos produkten

Superfosfatgödselmedel är ett balanserat komplex av näringsämnen som är nödvändiga för normal utveckling av vilken gröda som helst i en grönsaksträdgård eller trädgård. Förutom fosfor innehåller gödningsmedlet olika andra spårämnen. De matas med fruktträd, grönsaker, bär, blommor.

Varför behöver växter ett balanserat ämne? Det behövs för att bromsa åldringsprocessen, för att utveckla ett starkt och friskt rotsystem, inklusive knölar, för att påskynda processen för fruktbildning och mogning.

Skillnaderna mellan gödselmedel med en fördubblad mängd av huvudkomponenten och den vanliga utfodringen är i frånvaro av kalciumsulfatföroreningar och innehållet i andra viktiga element. Varför applicera toppdressing? Den dubbla gödselstypen har flera fördelar:

gödsel superfosfat

  • innehåller inte onödiga fästelement;
  • stimulerar växtväxten väl;
  • kväve har en gynnsam effekt på en ökning av antalet äggstockar;
  • svavel ökar styrkan och immuniteten;
  • granulaten försämras inte, vilket är bekvämt för långvarig lagring.

Den huvudsakliga appliceringen av utspädd gödselmedel sker på våren och i slutet av september. När ytan appliceras är det nödvändigt att gräva upp jorden. När de planterar en grönsakskörd använder de helt enkelt granulat, som läggs ut i hålen.

fästelement

Tips: för att den valda typen av komposition endast ska ha fördelar, späd alla komponenter strikt enligt instruktionerna. Varje grönsakskörd i olika utvecklingsstadier behöver vissa mängder av ett eller annat spårelement..

Det finns en mängd olika gödselmedel, som inkluderar det presenterade komplexet. För att studera skillnaden mellan dem presenteras en beskrivning av de mest grundläggande kompositionerna.

utspädd gödselmedel

Variationer av kompositioner

Det finns flera typer av superfosfatgödsel, som skiljer sig i sammansättning. För att ersätta en typ av gödningsmedel mot en annan, måste du känna till jordens sammansättning och kvalitet och ta hänsyn till särdragen i växtutvecklingen.

Sammansättningen av enkelt superfosfat innehåller högst 20% fosforoxid som krävs för potatis, morötter, rödbetor. Det märktes att grönsaksgrödor efter befruktningen utmärktes av deras utseende och välsmakande frukter. Anläggningen utvecklades snabbare, skadade mindre, såg starkare ut än andra och gav ett högt utbyte.

variationer av kompositioner

Den vanliga kompositionen används bäst som tillsats till kompost, eftersom gödselmedel inte löses upp i vatten.Vegetabiliska ingredienser växlas med produktgranulat i en stor behållare eller kompostgrop. Den beredda blandningen kan användas redan nästa år.

Den största skillnaden mellan dubbel superfosfat och en enkel komposition ligger i innehållet av aktiva substanser, det finns mycket mer av dem. Dubbel superfosfat finns i små grå granulat som snabbt löses upp i vätska. Det rekommenderas att applicera det under markodlingen i april och september.

kompostadditiv

Traditionellt används ett gödningsmedel med en granulär sammansättning. Det kan appliceras torrt eller användas för att framställa en flytande lösning. Granulärt superfosfat innehåller en hög andel fosfor. Superfosfat innehåller också mer än 30% kalciumsulfat. Väl lagrad och distribuerad när den appliceras på marken. Det är önskvärt att jorden inte är sur, annars finns det behov att lägga till träaska.

Ammoniserat superfosfat innehåller en stor andel svavel och kaliumsulfat, har god vattenlöslighet och förändrar inte jordens surhet. Dubbelt ammonierat superfosfat är ett koncentrerat gödselmedel från kväve, kalcium och fosfor.

granulär sammansättning

Den humerade kompositionen kännetecknas av en ytterligare komponent i form av en torv humat (kalium eller natrium). Kompositionen innehåller 20% fosfor, cirka 3% är humater. Efter att ha gått in i jorden absorberas den väl av växten. Användningen av denna typ av gödningsmedel hjälper till att stärka rötterna och bildandet av stora frukter. Humate ökar sjukdomsresistensen, produktiviteten och minskar andelen nitrater.

Hur man löser superfosfat i vatten

Fosfatgödselmedel det är svårt att lösa upp i vatten, och det är liten användning i en torr komposition. Men i flytande form tränger de snabbt in från marken in i växten. Superfosfat-extrakt är lätt att tillaga. I processen krossas granulerna men sönderdelas inte helt.

superfosfat i vatten

Under beredningen av kompositionerna bör det komma ihåg att superfosfat anmärkningsvärt kombineras med kaliumpreparat. Dessa två komponenter hjälper varandra att absorberas bättre av växten.

Superfosfat-extraktet tillverkas genom att lösa upp granulerna med kokande vatten. Följande andel måste observeras: för 1 liter vatten krävs 100 g granulat. Varmt vatten påverkar inte gödningsmedlets fördelaktiga egenskaper. Tvärtom, det blir lätt smältbart och tränger snabbt in i grönsakskulturen. Lösningen överförs till ett varmt rum och lämnas för att infusera en dag. Rör om det regelbundet. Därefter filtreras lösningen så att det inte finns något sediment.

kaliumpreparat

Hur förbereder du ett näringstillskott? Följande recept är effektivt och populärt. En superfosfatlösning tillverkas preliminärt: 65 g gödningsmedel löses i tre liter kokande vatten. Efter det är den arbetande personalen beredd. I en hink med vatten måste du späda alla komponenter: 150 g av den resulterande lösningen, 450 ml träaska och 25 g kväve. Kväve tillsätts för bra och snabb absorption av fosfor.

näringsrik utfodring

Användning av gödningsmedel med naturliga organiska ingredienser är ett effektivt och billigt sätt att växa näring. 150 granulat med gödningsmedel hälls i en hink med rågödsel, blandas noggrant och lämnas för att infusera i två veckor.

En annan metod, hur man löser superfosfat, involverar blandning med olika biobakteriella lösningar, såsom "Fitosporin" eller "Humate". Blandningen hälls med varmt vatten och lämnas för att infunderas i 22-24 timmar. Först efter denna tid kan du använda lösningen.

gödningsbruk

Bearbetar potatisbäddar

Bruksanvisning förutsätter befruktning tidigt på våren och hösten efter skörden. I bördig jord räcker det att tillsätta 45 g superfosfat per 1 kvadrat. meter.För uttagen mark ökar mängden till 65 g.

För potatis är fosfor ett integrerat element, därför är användning av superfosfat obligatoriskt vid odling av det. Det finns flera sätt att applicera gödselmedel. Du kan gödsla marken när du förbereder den på hösten, medan det rekommenderas att förbereda en lösning av superfosfat (35 g), färsk gödsel (7 kg) och kaliumsulfat (18 g).

potatisbäddar

För potatis förbereds en lösning oftast för bladbearbetning och vattning. Det rekommenderas att tillsätta superfosfat för att bromsa utvecklingen av bladverk och förhindra dess snabba åldrande. Samtidigt tränger näringsämnen in i knölarna, deras tillväxt, mogning accelererar och mängden stärkelse ökar. Potatis lagras under lång tid, förstör inte. Det är bäst att bearbeta en grönsakskörd tre veckor före skörden.

Under vårens grävning av mark i trädgården krävs det 1 kvm. mätare ta 35 g superfosfat, 18 g ammoniumnitrat och samma mängd kaliumsulfat, 450 g dolomitmjöl.

näringsämnen

Dubbelt superfosfat används för utfodring under plantering. Gödsel 150 g, 45 g aska och 6 g superfosfat fördelas i varje hål på 10 cm djup. Förberedt utsädesmaterial kastas ovanpå gödningsmedlet.

Toppförband med superfosfat utförs också om man märkte att bladen har mörknat, visna och faller av. För plantor måste du ta ett dubbelt superfosfat i mängden 4 g. Läkemedlet är löst i en liter vatten. Det rekommenderas att spraya varje buske.

dubbelt superfosfat

Före blomning av potatis med superfosfat är bladsprutning användbar. Det är inget svårt med hur man gör gödselmedel. Späd 2 g ammoniumnitrat och kaliumklorid, 20 g superfosfat och 0,1 g kopparsulfat. Fyll alla komponenter med vatten och låt infusera i 4 timmar. Innan sprayning späds den utspädda lösningen med vatten i förhållandet 1: 1. Behandling bör utföras på kvällstid.

bladsprutning

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa