Instruktioner för användning av botemedel för Colorado potatisbagge Sonnet

I mer än ett dussin år har jordbrukare och sommarinvånare kämpat mot ett insekt som förstör hela fält av nattskyddsgrödor med stor hastighet. Sonnetten från Colorado potatisbagge fungerar inte som många insektsmedel, till vilka den randiga skadedjuret snabbt används och fortsätter att föröka sig. Larverna som har dykt upp är inte längre rädda för gifter, de äter intensivt toppar, blad av potatis och aubergine.

Beskrivning av verktyget

Läkemedlet Sonnet produceras av Technoexport i form av en emulsion, packad i ampuller eller plastflaskor. Den aktiva komponenten i insekticiden är hexaflumuron, som förstör övre skyddet av vuxna insekter, dödar larver och förstör ägg. Om säkerhetsreglerna följs vid beredning av produkten och bearbetning av växter är läkemedlet oskadligt för människor.

Den aktiva komponenten i insekticiden hjälper till att lösa vingarna och buken på skalbaggen, förhindrar bildandet av ett kitinhölje, förstör omättliga avkommor. Efter att ha ätit löven som sprayats med Sonnet, slutar insektet att växa och föröka sig. Äggen som läggs av honan kläcks inte i larver.

Hemligheten till effektivitet

Insektsmedlets huvudkomponent behåller sina egenskaper vid höga temperaturer; efter regn tvättas emulsionen inte med vatten. En behandling räcker för att förstöra ett stort antal vuxna Colorado potatisbaggar och larver. Läkemedlet fungerar i en och en halv månad. Giftet tas upp i bladen på bara tre timmar. Insekter utvecklar inte beroende av detta insektsmedel.

sonnettverktyg

Hemligheten med Sonnets effektivitet är att den har en negativ effekt på skadedjur i alla utvecklingsstadier, är motståndskraftig mot förändringar i luftfuktighet och skarpa temperaturhopp.

Vilka insekter agerar det mot?

En sprayning räddar en potatisbädd från förstörelse av artropod bladbaggar. Bearbetningen måste utföras tills växten börjar blomma. Åtgärden för Colorado potatisbagge klarar bra med andra skadedjur:

Anpassas snabbt till kemikalierna från redfly. Insektet, som paras i början av våren, äter liljans löv och knoppar. När den behandlas av Sonnet dör den. För att förstöra malminsekticiden kombineras med neurotoxiska läkemedel.

skalbagge på potatis

Det rekommenderas inte att spraya jordgubbar med en lösning från invasionen av vivlar, emulsionen försämrar bärens smak.

Användningsinstruktioner

Innan du använder läkemedlet måste du läsa noggrant anteckningen, som innehåller en detaljerad beskrivning av hur detta verktyg fungerar, och hur lösningen är beredd.Strax innan bearbetningen av anläggningarna:

 1. Innehållet i ampullen eller 2 ml från injektionsflaskan omrörs i vatten.
 2. Ytterligare 10 liter vätska tillsättes.
 3. Spraya potatisblad.

solskydd

Denna mängd insektsmedel räcker för hundra kvadratmeter trädgård. Det behöver mindre för bearbetning av unga buskar. Det är lättare att hantera skadedjur när de först dyker upp. Till skillnad från andra preparat klarar Sonnet med insekter i en spray. Rödbagorna avlivas helt efter 4 eller 5 dagar, men bearbetningen bör göras på morgonen och i torrt väder.

Försiktighetsåtgärder

Den aktiva ingrediensen i insekticiden tränger in i de blad som insekterna äter. Trots påståendet att verktyget inte är farligt för människor, bör du inte ignorera reglerna för dess användning. För att förhindra de negativa effekterna av Sonnet på kroppen:

 1. Öka inte den dos som föreskrivs i anteckningen.
 2. För att minska frisättningen av giftiga ämnen måste du sluta spruta växter i värmen.
 3. Insekticidbehandling måste utföras med handskar och andningsskydd.
 4. Emulsionen måste spädas i en speciell behållare och inte i en behållare för mat.

potatisätare

Vid sprutning av potatis innan blommande kommer drogen inte in i knölarna, det fungerar mer effektivt och utgör inte någon fara för bin. Colorado skalbaggar har ännu inte utvecklat förmågan att bli beroendeframkallande för ett insektsmedel som förstör det kitinmembranet.

analoger

Många kemikalier produceras för att kontrollera insekter. Strider med malar och fästingar, sågblommor och en kålskopa, dödar Colorado-skalbaggarna med insektsmedel mot karate. Huvudkomponenten i produkten är lambda cyhalothrin. Emulsionen blandas med vatten, konsumeras sparsamt, men skyddar växter från skadedjur under högst 2 veckor, så ombehandling krävs.

Läkemedlet Inta-Vir, som produceras på basis av cypermetrin, orsakar kramper som påverkar nervsystemet:

sonnett från skalbaggar

 • potatisdam;
 • mal;
 • vägglöss;
 • morotfluga;
 • Colorado potatisbagge.

Vissa skadedjur utvecklar resistens mot denna insekticid. En annan nackdel med produkten är att den förstör insekter som pollinerar grönsaker och fruktträd.

Aktara verkar på matsmältningskanalen för Colorado potatisbaggar. Efter behandling av bladen med läkemedlet slutar dessa leddjur att äta dem och dö efter en dag. Verktyget besprutas inte bara med potatis, utan också införs en sammansättning under roten av blommande växter, vinbär och hallonbuskar för att förstöra skala insekter och bladlöss.

skörd

I två dagar klarar den med vuxna och larver från Colorado potatisbagge Tanrek. Skadegörare vänjer sig inte imidacloprid, som är en aktiv del av insekticiden, medlet har inte en negativ effekt på potatis och andra grönsaker.

Läkemedlet tvättas inte av med vatten, svarar inte på en sänkning eller temperaturökning. Skyddar mot insekter i tre veckor. Inget behov av upparbetning.

Vissa sommarinvånare vill inte använda kemikalier för att bekämpa Colorado potatisbagge och föredrar biologiska medel. Det randiga skadedjuret gillar inte lukten av nuvig, kalendula. Han gillar inte dill, vitlök, lök. Om det inte är möjligt att besegra skadedjur på ett mjukt sätt måste du välja ett insektsmedel. Sonetten är säker för människor, djur och gynnsamma insekter, fungerar under lång tid, skyddar potatis i ett tidigt skede.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa