Instruktioner för användning av läkemedlet från Colorado potatisbagge Regent

Potatis är en populär växt som odlas av trädgårdsmästare på sina trädgårdar. För att en gröda ska växa med stora och friska knölar måste du skydda den från skadedjur, för att förstöra insekter, och de producerade en Regent från Colorado potatisbagge.

Marknaden är fylld med namnen på kemikalier, men de flesta av dem har liten effekt eller är helt enkelt falska. Rödbagorna förstörs eller skrämmas bort, och larverna när de åt potatisens löv och äter den. När flera insekter flyttar från en annan plats växer deras befolkning bara. Vilken typ av insektsmedel är Regent 800, hur det fungerar, användning och mycket mer kommer att diskuteras nedan.

Insektsavvisande Regent - vad är det?

Detta är en populär insekticid, vars åtgärd syftar till att döda insekter med en kontakt-tarmmetod. Även om den skapades för att förstöra Colorado potatisbagge, används den också i kampen mot björnen, trädgårdsmyror och inhemska insektsskadegörare: myror, kackerlackor, buggar, loppor.

Handlingsprincipen är följande: fipronil, den aktiva ingrediensen som finns i insekticiden, sprayas på potatisväxter. Det finns larverna hos de hatade skalbaggarna och skalbaggarna själva som äter växter. Tillsammans med bladen äter de giftet, eller så får det på benen, buken och verkar på kroppen. Insekticiden blockerar nervimpulser, förlamning utvecklas och insekten dör.

insektsmedel

Den sprayade lösningens varaktighet

Giftets verkan från Colorado potatisbagge Regent är inte begränsad till en dag. Efter sprutningen förblir giftet på bladen och fortsätter att döda insekter i tre veckor. Efter denna period blir Regent-förberedelsen säker. Det rekommenderas inte att gräva upp potatis innan tre veckors utgång. Primär förstörelse av insekter på potatis varar högst 2 dagar.

regent vad är det

Släpp formulär och applicering av insekticid

Medel för att förstöra insekter: Colorado potatisbagge, kackerlackor, vägglöss, björnar, loppor, myror och andra skadedjur finns i ett paket som heter Regent. Tillverkas i två former:

 1. Pulver i en polyetenpåse.
 2. Lösning i ampuller.

pulver i påse

Pulvret används för att döda inhemska skadedjur och skalbaggar. Ampuller är utformade för att kontrollera insekter i grönsaksträdgårdar. Vi pratar om kampen mot Colorado potatis skalbagge, överväga läkemedlet i ampuller.

Ett kartong- eller plastförpackning innehåller från en till sex transparenta ampuller med en färglös lösning av fipronil.Ampullvolymen är 5 ml. I en uppsättning av sex ampuller - 1,5 milliliter. Bruksanvisning finns på baksidan av paketet. Regent agerar vid höga temperaturer, när, som andra insektsmedel, är maktlösa.

plastförpackningar

Förberedelse

För att förbereda den nödvändiga mängden lösning, använd tabellen på baksidan av förpackningen:

 • Öppna en ampull med gift och häll insekticiden i den beredda behållaren. Vanligtvis används en 10 liters hink.
 • En ampull räcker för 10 liter lösning, de behandlar en yta på upp till två hundra delar.
 • Tillsätt vatten med hänsyn till instruktionstabellen.
 • Att röra noggrant.
 • Placera lösningen i en behållare med en sprayflaska och bearbeta växterna.

Lägg till vatten

Ansökan

Du måste använda hela blandningen i en behandling; under lagring går kvaliteten på läkemedlet förlorad.

en behandling

 1. Innan du bearbetar måste du förbereda dig noggrant. Bär arbetskläder med lång ärm, mössa, skyddsglasögon, gummihandskar och en mask.
 2. Förstörelse av insekter utförs i klart, lugnt väder - på morgonen eller på kvällen. I den brinnande solen kommer växterna att brinna och dö. Efter bearbetning bör det inte regna, annars tvättas det aktiva ämnet från växterna och arbetet går till spill.
 3. Alla antenndelar sprayas noggrant med gift, för att undvika buskar som saknas. Spraya inte på andra grödor när du bearbetar potatis.
 4. Tvätta händerna och ansiktet noggrant med tvål efter tvätt och tvätta kläderna i tvålvatten efter att ha blött i vatten i två timmar.

bearbetning

Du måste förstöra insekter en månad innan skörden, annars får du förgiftning av kroppen med ett insektsmedel som fick på knölarna under bearbetningen.

Oro för regenttoxicitet

Många plågas av frågan: om det är effektivt att bekämpa skadedjur, är det också farligt för människor? Insektsmedlet tillhör tredje klass toxicitet, därför används det i handskar, en mask och glasögon. Men den har minimal toxicitet i förhållande till människor, med hänsyn till exponeringen tre veckor efter applicering på växter. I värsta fall, om läkemedlet intas före den farliga tiden, kommer det att orsaka illamående, yrsel och diarré. Följ instruktionerna för användning av läkemedlet för att undvika förgiftning.

problem med toxicitet

Försiktighetsåtgärder vid insektsmedel

För att undvika förgiftning med gift vid bearbetning av Regent från Colorado potatisbagge, måste du följa enkla säkerhetsregler när du använder:

 1. Använd skyddskläder när du arbetar.
 2. Håll dig borta från mat.
 3. Lämna inte ett märkbart ställe.
 4. Låt inte läkemedlet komma i kontakt med slemhinnor.
 5. Tvätta alla behållare med vatten och tvålvatten efter användning.
 6. Tvätta händer och ansikte med tvål.
 7. Att tvätta kläder.

skyddskläder

Skörd är tillåten efter 3 veckor efter bearbetning.

Läkemedlets positiva egenskaper

Verktyget har använts mycket under lång tid och har fått många recensioner. Bland de positiva egenskaperna noterar trädgårdsmästare följande egenskaper:

läkemedelskvalitet

 • Ingen lukt. Giftet har inte en obehaglig aggressiv lukt, därför irriterar det inte slemhinnorna.
 • Effektivitet. En korrekt beredd lösning förstör alla insekter i det behandlade området på några dagar. För korrekt beredning bifogas instruktioner för användning av Regent Colorado potatisbagge.
 • Lönsamhet. Kostnaden för ett paket överstiger inte 120 rubel.
 • Åtgärd inom tre veckor efter applicering. Om insekter kommer in från andra områden och äter det behandlade bladverket, är skadedjur garanterade att dö.
 • Bekvämlighet med matlagning. En ampull är avsedd för 10 liter vatten. Det är omöjligt att göra ett misstag med doseringen.

luktbrist

Inhemska analoger

Tillverkaren av produkten - det tyska företaget "Basf", producerar läkemedlet Regent 800 i originalförpackningar under eget märke, men det finns också insektsmedel som ersätter kontakt-tarmverkan.

produkttillverkare

 1. Imidor;
 2. Corado;
 3. Tanrek;
 4. Bild.

De agerar också på nervsystemet hos insekter, förlamar och förstör hatade skadedjur.

förlamande och förstörande

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa