Bruksanvisning för giftutföraren från Colorado potatisbagge

Nyligen möter trädgårdsmästare alltmer invasionen av Colorado potatisbagge. Denna farliga skadedjur hittades tidigare bara i de södra regionerna, men nu har dess fördelningsområde expanderat. Sommarbeboare använder alla kända metoder i kampen mot skalbaggen, inklusive folkrättsmedel. De uppnår emellertid den största effekten när de använder den speciella förberedelsen Executioner. Det kemiska läkemedlet för Colorado potatisbagge Executioner hjälper till effektivt att bekämpa skadedjuret och, om det används korrekt, är det säkert för människor.

Om du inte vidtar åtgärder i rätt tid förstör Colorado potatisbaggen det mesta av grödan. Böden kännetecknas av det faktum att den kan användas i valfritt skogsodlingsstadium.

Beskrivning av läkemedlet

Läkemedelsutföraren säljs i ampuller. Varje ampull innehåller vitgrå granuler som löses upp i vatten. Förpackningen innehåller fem ampuller som väger 2 g vardera. Förpackningen är lätt att känna igen av den skrämmande bilden - yxan dödar Colorado potatisbagge. Denna effektiva skadedjursbekämpning är en tredje generationens produkt.

Läkemedlen som används i kampen mot trädgårdsskadedjur är indelade i tre grupper beroende på exponeringsmetod:

 • Kontakt - insekter dör när någon del av kroppen kommer i kontakt med läkemedlet.
 • Systemisk - insekter dör när de äter en växt som är förgiftad av läkemedlets gift.
 • Tarm - döda skadedjur om de kommer in i tarmen tillsammans med mat.

Böden tillhör de kombinerade medlen. Läkemedlet har en samtidig kontakt, systemisk och tarmverkande, vilket kraftigt ökar dess effektivitet jämfört med andra läkemedel.

Böden dödar inte bara trädgårdsskadegörare utan förhindrar också fytophthora och makrosporios från att visas på potatisbuskar. Läkemedlet har också utmärkta fungicida egenskaper som påskyndar tillväxten av knölar.

Kemisk sammansättning

Varje komponent i förberedelsen agerar aktivt på problemet. Tiametoxam kommer in i växter. Insekter äter löv och grenar mättade med ett giftigt ämne och dör snart. Detta ämne förstör effektivt skadedjur som sätter sig på undersidan av bladen i hela kolonier.

Poteitin förhindrar ansamling av gifter i potatisknölar och minskar de skadliga effekterna av andra komponenter. Dessutom ökar den anläggningens immunitet och dess motståndskraft mot väderanomalier.

Funktionsprincip

Colorado potatis skalbagge har flera utvecklingsstadier. Böden agerar på ett komplext sätt och hjälper till att bli av med insekter i alla skeden. Det är effektivt mot både larver och vuxna.

Läkemedlet, tillsammans med den förgiftade delen av växten, kommer in i insekts matsmältningskanal, vilket orsakar ett fel i dess arbete. Då påverkas hans nerv- och andningsorgan. Förlamning kommer in, och andningsstoppningen leder till skadedjurets död.

böterens handling

Produktens effektivitet förblir under alla väderförhållanden. Böden är rädd för varken vind eller regn.

Användningsinstruktioner

Böden från Colorado potatisbagge kan användas efter uppkomsten av skadedjur på buskarna och för att förebygga. Det är inte svårt att förbereda åtgärden. Häll försiktigt innehållet i en ampull i en hink med vatten, blanda noggrant för att bearbeta potatisbuskar. Doseringen är densamma för förstörelse av larver och vuxna.

Lösningen förberedd på detta sätt räcker för att bearbeta 100 kvadratmeter. Lösningen kan inte förvaras, den måste användas omedelbart efter beredning.

böter botemedel

Läkemedlets skyddande effekt varar i en månad, vilket är gynnsamt för trädgårdsmästare. Överskrid inte den rekommenderade dosen av läkemedlet eller öka behandlingsfrekvensen. Detta påverkar växterna och kvaliteten på knölarna negativt. Dessutom skadar det personens hälsa.

Försiktighetsåtgärder

När man använder böte mot Colorado potatisbagge, bör man inte försumma instruktionerna för dess användning. För att undvika brännskador eller allergiska reaktioner måste du bära en speciell klänning, handskar, hatt, andningsskydd och glasögon under behandlingen av platsen.

Behandlingstiden får inte överstiga 60 minuter. Ju längre en person sprayar en kultur med en produkt, desto högre är sannolikheten för allergiska reaktioner.

Låt inte produkten komma in i ögonen, på huden eller slemhinnorna i munnen och näsan. Om detta händer, ska du omedelbart skölja huden med rinnande vatten och kontakta en läkare.

Efter avslutad behandling tvättas alla kläder, ansiktet och händerna tvättas noggrant. Det är bäst att duscha med tvätt tvål. Behållaren och verktygen som användes samtidigt tvättas och tas bort utom räckhåll för barn och djur.

Förvara läkemedlet på en mörk och torr plats, borta från mat. Efter utgångsdatumet kan det inte användas. Både det löpt ut och produkten som är kvar efter applicering måste kasseras genom att riva ut ett hål i ödemarken för detta.

Fördelar och nackdelar med läkemedlet

Jämfört med andra medel har exekutorn följande fördelar:

Hangmans fördel

 • snabba resultat i alla väder;
 • samma effektivitet när det gäller förstörelse av larver och en vuxen insekt;
 • brist på fytotoxicitet;
 • effektivitet mot andra skadedjur: bladlus, cikader, fästingar, vitflugor;
 • öka växtens immunitet och resistens mot olika sjukdomar;
 • lågt pris.

För vissa läkemedel utvecklar skadedjur stark immunitet och de förlorar mottaglighet för gift. Detta händer som ett resultat av den ständiga användningen av samma botemedel. Insekter blir emellertid inte beroende av Hangman-giftet, och detta är ett annat plus.

Nackdelen med denna produkt är dess ökade toxicitet för bin. Läkemedlets gift dödar bin, så det är förbjudet att använda det i närheten av bigårdar.

pestkontroll

recensioner

Bland de många bekämpningsmedel föredrar sommarinvånare exekutivinsekticid. De noterar dess höga effektivitet, vilket gör att du snabbt kan bli av med skadedjur. Trädgårdsmästare väljer detta botemedel eftersom det, till skillnad från andra (Punisher och andra), förstör skalbaggar i bara en behandling.

Fördelen med läkemedlet är dess universella tillämpning: det kan bearbeta inte bara potatisbuskar, utan också tomater, aubergine, fruktträd, blommor.

Vissa andra kemikalier har en skadlig effekt inte bara på insekter utan också på själva växten. Efter att ha sprayat dem uppträder brännskador på bladen, tillväxten av buskarna minskar.Böden är ofarlig för växter, det stimulerar deras tillväxt, ökar immuniteten mot sjukdomar.

Trädgårdsmästare noterar också att det är lätt att förbereda och spruta lösningenoch.

Varje trädgårdsmästare känner till den randiga Colorado potatisbaggen. Detta glupiga insekt kan förstöra alla grödor av potatis och andra grödor. Läkemedelsutövaren hjälper till att bevara varje buske på platsen utan mycket ansträngning och hälsorisk.

recensioner
 1. Alexander
  7.07.2020 08:14

  Värsta drogen. Fungerar inte alls i någon koncentration.

  Att svara
  • administration
   7.07.2020 11:11

   Utvecklingen av varje läkemedel är omsorgsfullt och långsiktigt arbete. Experiment, experiment, fältförsök genomförs. Tillverkaren ansvarar för effektiviteten i sitt eget rykte. Om alla rekommendationer för användning följdes, skulle giftet ha fungerat. Tyvärr finns det ofta fall av anpassning, beroende av skalbaggen till gifter. Kanske var detta ditt fall.

   Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa