Hur man använder ammoniak mot Colorado potatisbagge på potatis

Att bli av med Colorado potatis skalbagge på potatis hjälper ett så enkelt botemedel som ammoniak. Konstant skadedjursbekämpning är ett problem för människor som arbetar i marken. En insektattack påverkar grödans kvantitet och dess kvalitet. Trots det stora sortimentet av preparat för utrotning av insekter fortsätter erfarna sommarinvånare att använda ammoniak och gör det med stor framgång.

Varför detta botemedel

Jordbruksmarknaden är redo att erbjuda många insektsmedel. De är effektiva mot glupiga skalbaggar. Men de är farliga inte bara för rotgrödor, utan också för personen själv. På grund av detta föredrar trädgårdsmästare traditionella mediciner, varav en är ammoniak.

ammoniak

Ammoniaklösningen skrämmer bort skalbaggar och är också ett utmärkt foder för knölar. Som ett resultat slutar insektskontrollen med fördelarna för växterna. Åtgärdens effektivitet ligger i en stark och skarp doft som avvisar skadedjur. På grund av den dåliga persistensen av ammoniak upprepas behandlingen efter 1,5–2 veckor.

Hur fungerar ammoniak från Colorado potatisbagge på potatis?

Ammoniaklösningen börjar verka omedelbart efter att den träffar busken. Lukten är så stark att skadedjuren försöker snabbt lämna buskarna. Som regel kommer det efter 5-7 dagar inte att finnas några Colorado potatisbaggar på potatisen. Tack vare denna åtgärd anses ammoniak vara en av de mest populära läkemedlen.

skalbagge på potatis

Programfunktioner

Du kan använda ammoniak mot insekter på olika sätt. Lösningen appliceras noggrant på roten, vilket gör att du snabbt kan bli av med skalbaggen. Du kan också göra hembakade fällor med ammoniak. För att göra detta måste du ta remsor av tyg och fukta dem i lösningen.

Färdiga apparater placeras mellan potatisbädden. En skarp lukt sprider sig över hela tomten. Colorado potatisbagge luktar ammoniak och försöker att inte närma sig potatisen. Vid blåsigt väder ökar effekten flera gånger.

använd ammoniak

Sprejning anses inte vara mindre effektiv. För att göra detta späds ammoniak i form av en lösning i vatten. Tvätt tvål används som en ytterligare ingrediens. Innan den tillsätts vätskan måste den hackas med en kniv eller riven.

Tack vare tvålen stannar blandningen med ammoniak på bladen under lång tid och fortsätter att skrämma bort Colorado skalbaggar med en lukt. Han kan inte äta potatis täckt med ammoniaklösning och flyr på jakt efter andra lämpliga territorier. Kopplingar av ägg under bladen dör också över tiden. Denna metod förhindrar uppkomsten av larver och vuxna.

fortsätter att skrämma bort

Hur förbereder du lösningen?

Matlagningsreceptet beror på hur det används.

recept

Under busken

För en hink med vatten måste du ta 3-5 msk. l. ammoniaklösning. Rör om vätskan ordentligt så att alla komponenter kombineras. Sedan läggs ammoniak till roten. Häll minst 0,5 liter under en buske.

anslutna komponenter

Skrämma fällor

För fällor tas tyger från vilket material som helst. De skärs i jämna remsor och fuktas i en ammoniaklösning - 3% räcker. Efter att tyget har absorberat en tillräcklig mängd ammoniak fördelas de mellan bäddarna i hela området. Skalbaggen luktar och springer bort.

jämna ränder

Sprutväxter

Ammoniak späds ut i vatten - 500 ml ämne går till 10 liter. Det finns ett annat alternativ - 50 ml ammoniak per hink vatten. Strax innan du sprayar buskarna med skalbaggar, tillsätt mindre än hälften av tvätt tvålen. För att den ska lösas upp snabbare och blandas med resten av komponenterna krossas den.

Vattning med ett brett munstycke anses vara ett bra alternativ till sprutning. Sprutan fungerar på ett sådant sätt att det mesta av vätskan förångas.

sprutbuskar

När proceduren ska genomföras

Den mest lämpliga tiden att använda ammoniaklösning mot Colorado potatisbagge är morgon eller kväll. Det är önskvärt att det på de valda dagarna inte finns någon vind och nederbörd i form av regn. Proceduren upprepas vid behov om skadedjuret börjar dyka upp i buskarna igen. Som regel genomförs 2 till 3 sprayer med en ammoniaklösning per månad.

valda dagar

Försiktighetsåtgärder

Ammoniak kännetecknas av en skarp specifik lukt som skalbaggar inte gillar. Som det visade sig påverkar ammoniak också negativt människokroppen. För att undvika förgiftning bereds lösningen utanför. Hela tiden en person arbetar med läkemedlet måste vara i en andningsskydd.

specifik lukt

Ammoniak och Coca-Cola mot Colorado potatisbagge

Förutom ammoniak finns det ett annat botemedel som också jäser insektet från sängarna med blixtnedslag. Detta är den populära Coca-Cola-drinken. En av ingredienserna är fosforsyra - ett riktigt gift för parasiter. I sin tur är fosfor en viktig komponent i beredningen av insekticider. Effekten av användningen av ammoniaklösning märks efter 5–8 dagar.

kör bort med blixtens hastighet

Hur förbereder du lösningen?

Det finns två alternativ för att förbereda lösningen. I denna fråga spelar graden av skador på grönsaken av Colorado potatisbagge en viktig roll:

  1. Om skadedjur just har börjat dyka upp på sängarna, jagas de bort med en lösning med svag koncentration. I detta fall tas endast vatten och Coca-Cola i lika delar.
  2. En måttlig eller svår skada kräver beredning av en drink med en ökad koncentration. För 5 liter söt Cola finns det 1 liter vatten.

Vätskan sprayas på bladen på båda sidor. Du får inte spruta på blommor och knoppar. Drycken kan användas separat från andra ingredienser mot bugg. Om vätskan bereds på basis av Coca-Cola och vatten, bör kompositionen inte innehålla andra komponenter, särskilt ammoniak.

alkohol och coca cola

Gödning av potatis med ammoniak

En ammoniakbaserad lösning har etablerat sig som ett bra vegetabiliskt foder. Innehåller en stor mängd kväve. Ammoniaklösningen främjar bildningen av klorofyll. Tack vare detta, i molnigt väder, lider inte potatisbuskar av en liten mängd solljus.

Behovet av kväve kan bestämmas med följande tecken:

ammoniak rekommenderas

  • dålig skotttillväxt;
  • små blad med en underutvecklad struktur;
  • i den nedre delen är busken täckt med gulnat bladverk;
  • tunna stjälkar.

Kväve är ett ämne som har enorma kulturella fördelar. Men i detta avseende måste du hålla fast vid noggrannheten. Om du lägger till för mycket ammoniaklösning vänds effekten. Busken blir mer frodig och knölarna minskar i storlek.

gulnat bladverk

Ammonium påverkar också deras kvantitet - det minskar.

Andra sätt att hantera Colorado potatisbagge

Förutom ammoniak och Coca-Cola används också lika populära traditionella mediciner. Detta kan vara träaska, lökskal eller tjära. Urea anses inte vara mindre effektiv. Lösningar framställs från dessa komponenter eller används i ren form.

traditionell medicin

Förebyggande mot skalbaggen

Recept för att skrämma bort Colorado potatisbaggen, som är baserad på ammoniak, är tidtestad. De förblir relevanta till denna dag. Men detta betyder inte att en procedur med en lösning hjälper till att lösa problemet med en angrepp av skalbaggar. Det är nödvändigt att regelbundet behandla potatis med ammoniak för att beröva Colorado-skalbaggarna möjligheten att föda på dem.

periodvis process

Feedback från våra läsare

Mikhail: ”Jag vill inte använda kemikalier, så jag riskerade att prova ammoniak. Vad var min överraskning, metoden fungerar verkligen. De kommer alltid att använda endast ammoniaklösning. Den enda nackdelen är upprepad sprutning, eftersom lukten försvinner med tiden och Colorado potatisbagge återvänder. "

Alexey: ”Varje år är jag förvånad över potatisens tillstånd som växer i grannländerna. De har inte en enda skalbagge, inte för att jag har en hel upplopp. Jag bestämde mig för att ta reda på deras hemlighet. Det visar sig att det hela är i ammoniak. Nu vet jag receptet och kommer att prova det i min trädgård. "

potatisens tillstånd

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa