Instruktioner för att använda verktyget Lightning från Colorado potatisbagge

Bladen och topparna av potatis, knölarna kokas, bakas, stekas, läggs i sallader och soppor, förstör randiga skadedjur. För att bli av med det sprayas buskarna med ett speciellt botemedel mot Colorado potatisbagge.

Beredningen Lightning hanterar både larver och vuxna. Insekticiden är inte snabbt beroendeframkallande för insekten, som snabbt anpassar sig till olika tillstånd och kemikalier. De flesta gifter på kroppen av denna skadedjur upphör att agera efter upprepad användning.

Beskrivning av verktyget

Alfa-cypermetrin är den aktiva komponenten i beredningen Lightning. Denna syntetiska substans förlamar skadedjur genom att förstöra nervsystemet. När insekticiden kommer på växten absorberas den i bladen. När Colorado potatisbaggen äter grön massa, kommer läkemedlet in i insektens kropp, aktiverar cellmembranens kanaler, som ett resultat av vilket nervledningen påverkas, muskelsystemet slutar utföra sina funktioner.

En vuxen, som har smakat blixt, dör på cirka 20 minuter, larverna kan pågå en dag. Insekticiden förpackas i olika behållare:

 • i injektionsflaskor med 10 ml;
 • i ampuller (2 ml);
 • i burkar (5L).

En kommentar bifogas till varje paket med produkten. Ägaren till trädgården eller fältet väljer önskad mängd beredning för bearbetning av potatis.

Blixt kombineras med bekämpningsmedel som används för att spruta grödor, men inte blandade med preparat som innehåller en hög andel syror och alkalier, eftersom effekten av insekticiden försämras.

Hemligheten till effektivitet

Efter att ha ätit löven, i vilka alfa-cypermetrin absorberas, förlamas musklerna i Colorado potatisbagge, den slutar röra sig och faller ner till marken på bara några minuter. Efter bearbetning av platsen med Lightning, som tillhör den tredje faroklassen, förekommer skadedjur på buskarna inte tidigare än tre veckor senare. Jämfört med andra produkter har insektsmedel tydliga fördelar:

färgämnen på ett ark

 1. Handlar snabbt och under lång tid.
 2. Förlorar inte effektiviteten efter regn.
 3. Tål värme normalt.
 4. Det konsumeras sparsamt.

Nackdelarna med läkemedlet Lightning inkluderar hög toxicitet för gynnsamma insekter som pollinerar växter. Genom upprepad användning kan skadedjur utveckla resistens mot det basiska ämnet som finns i kemikalien. För att förhindra att detta händer måste du byta medel.

Vilka insekter agerar det mot?

Insektsmedlet skyddar trädgårdar, buskar, grönsaker och sädesgrödor från fästingar, larver, slagsmål mot bladlus, barkbaggar, sågblommor.

potatisen är sjuk

När du sprutar kål med blixtar dör de:

 • cruciferous loppor;
 • mol;
 • skopa;
 • Spring iväg.

En behandling för en sådan grönsakskörd är tillräckligt för en månad. Insekticiden förstör mal, bladmask, spindelmåter på äppelträd, krusbär, hallon, jordgubbar och druvor. Verktyget är effektivt i kampen mot vivlar, våldtar blommor skalbaggar. För att skydda mot Colorado potatisbagge sprutas blixt med tomater och aubergine.

Användningsinstruktioner

Innan du använder ett insektsmedel måste du noggrant studera anteckningen, eftersom konsumtionsgraden för förstörelse av olika skadedjur är olika. Potatis sprutas vid tiden för den största ansamlingen av Colorado skalbaggar. Rödbetor behandlas från vivlar när skott uppträder, gräshoppor bekämpas under utvecklingsperioden och tillväxten av larver.

sprutning av potatis

Det är bättre för ägare av små tomter att köpa en insekticid i ampuller, två är tillräckligt för att spraya hundra potatis, en bit upplöses i en hink med vatten. Äppelträd behandlas mot fästingar och mal med en hastighet av 0,5 liter emulsion per hektar plantager. För att förstöra bladrullar och bladlöss på fruktbuskar avlas 0,3 liter blixt.

Det är bättre att börja spruta på morgonen eller kvällen, när lufttemperaturen inte överstiger 25 grader, det inte finns någon stark vind. En sprayflaska är fäst på förpackningen, vilket hjälper till att distribuera den beredda lösningen.

Försiktighetsåtgärder

Innan växterna bearbetas är det nödvändigt att ta på sig överaller, strumpor, en hatt, skydda dina ögon med glasögon, ansiktet med en mask och andningsorganen med en andningsskydd. Om insekticiden kommer in i människokroppen,

skydd mot blixtnedslag

 1. Yrsel uppstår.
 2. Kroppstemperaturen stiger kraftigt.
 3. Illamående och svaghet plåga.

Blixtmedlet utgör en fara för bin, därför rekommenderas det att spraya innan blommorna börjar dyka upp på potatisen. Du måste lagra insekticiden utan att öppna paketet. Den beredda lösningen används omedelbart.

Rök inte, ät mat när du sprayar växter med giftiga ämnen. Vid drogförgiftning måste du dricka en stor mängd vatten. Detta hjälper till att framkalla kräkningar. Ta sedan aktiverat kol.

analoger

Ett läkemedel som har en verkningsmekanism som liknar Lightning är Karate. Verktyget innehåller en aktiv ingrediens - lambda cyhalothrim, tillhör pyretroider.

medicin på lakan

Tanrek förstör skadedjur av blomkruvar, hanterar gräshoppor, vitflugor, Colorado potatisbaggar och blockerar nervsystemet. Denna insekticid används när pyretroider slutar verka på skadedjur.

Mospilan produceras på basis av acetamiprid i Ryssland. Verktyget kämpar mot vivlar, förstör larver av trippor, vägglöss, Colorado potatisbagge.

För att skydda potatisfält och bäddar från insekter, odlar bönder och sommarinvånare buskarna med Regent, Fastak, Bi-58 används för att bekämpa olika typer av skadedjur.

Blixt är en av de mest effektiva kemiska insekticiderna.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa