Typer av mikrogödselmedel och bruksanvisning

Trädgårdsmästare och trädgårdsmästare uppmärksamma gödselmedelsgödselmedel i kelatform och använder dem på sina tomter. Dessa gödningsmedel anses vara effektiva för växtnäring eftersom de absorberas väl av dem utan att skada miljön. Tack vare sådana medel kan du få bra utbyten av grönsaker och trädgårdsodlingar.

Vad är kelaterade mikrogödselmedel?

Kelater är spårelement som aktivt absorberas av växter. För full tillväxt och utveckling behövs verkligen inte bara kväve, fosfor och kalium, utan också organometallkomplex såsom järnchelat, magnesiumchelat och andra.

kelaterade mikrogödselmedel

Det har visat sig att de är bättre än fosfater eller sulfater.

Chelat är ett spormineral som innehåller ett lockande medel. Den behåller mikroelementets joner tills de kommer in i rotdelen, omvandlar dem sedan till en tillgänglig form och sönderdelas gradvis till föreningar som lätt absorberas av växter.

När du köper mikronäringsgödsel för trädgårdsmarker som innehåller kelater, ska du ta hänsyn till att de är olika och inte binder till joner på samma sätt. Jordens surhet är viktigt. Därför rekommenderas det att köpa ett kelat att beakta både surheten och vilka växter som ska matas.

absorberas av växter

Variationer av kompositioner av kelaterade mikronäringsämnen

Om jorden betraktas som dålig, matas den med ett antal spårelement. Men det finns fall då växten inte utvecklas, eftersom det inte finns tillräckligt med separat spårelement, bara den införs i jorden.

Sammansättning komplexa gödselmedel rik på innehåll, inklusive metaller - koppar, mangan, zink; B-vitaminer, svavel, bor, molybden. Organiska syror måste tillsättas för att balansera och tillverka befruktningen av växter.

mark beaktas

Rekommendationer för val av nödvändigt kelatgödsel

För att få ett högt utbyte är valet av nödvändig gödningsmedel viktigt.

Det rekommenderas att följa följande rekommendationer:

 1. Bestäm markens tillstånd och vilka element den saknar.
 2. Var uppmärksam på växternas utseende. Om det finns brist märks det omedelbart.

matas med spårelement

Chelater är praktiska, som ofta produceras i form av vätskor, de appliceras vid vattning av jorden.

Komplexgödsel måste innehålla minst 5 element.

Hur man ansöker?

Innan du applicerar toppförband med kelatgödsel, måste du vara uppmärksam på vad instruktionerna innehåller och läsa läkemedlets beskrivning.

växtutseende

De tjänar olika syften:

 • markanrikning med användbara ämnen;
 • växtfoder genom att spruta löv;
 • påfyllning av mikronäringsfrön avsedda för sådd.

markanrikning

Variationer av mikrogödselmedel

Mikrogödselmedel är nödvändiga för att växter ska växa normalt, men de ger också ytterligare funktioner - att bli av med sjukdomar och hjälpa till att förstöra parasiter.
Kelatgödselmedel produceras i olika former. Detta är en flytande mikronäringsgödsel, både i tabletter och i pulverform.

mikronäringsämnen

Mikronäringsämne som innehåller koppar

Om trädgårdarna är nära träsk, rekommenderas det att mata jorden med gödningsmedel, inklusive koppar, annars är det omöjligt att få en gröda.

Gödselmedel tillverkas av industriavfall. Kopparsulfat och pyrit anses vanliga:

bredvid träskarna

 • Kopparsulfat är ett blåaktig pulver som upplöses i vatten. De odlar jorden med beräkningen av 1 gram per kvadratmeter. Denna utfodring räcker i 5 år.

Vitriol införs i marken före sådd, och bladen behandlas också med den.

 • Pyrite, som innehåller koppar, liknar ett pulver i form av ask. De odlar jorden med den.

koppar vitriol

Mikrogödselmedel, som inkluderar bor

Det rekommenderas att applicera denna gödningsmedel när som helst, eftersom det är nödvändigt för växter under deras tillväxt, utveckling och mognad.

De har olika kompositioner:

odla marken

 1. En välkänd mikrogödselmedel innehållande bor anses vara borax och borsyra. Kompositionen innehåller 11% bor. En lösning erhålls från dessa gödselmedel och frön dras i det. Detta är fördelaktigt för växten. Denna gödningsmedel appliceras under tillväxt av blad, en uppsättning av knoppar, blommande, mogna frukter. Det rekommenderas att ta 4 gram borax per 1 kvadratmeter.
 2. Boriskt superfosfat anses vara ett utbrett mikronäringsgödselmedel, gynnsamt för potatisens tillväxt. Beredningen innehåller 0,4% bor. Det rekommenderas att lägga till det i jorden innan du gräver marken.
 3. Mikronäringsämne som kan påverka grödans smak är ammoniumkalknitrat med bor. Tack vare denna utfodring är det möjligt att läka växter från sjukdomar.

ammoniak-kalk

Mikrogödselmedel som innehåller molybden

Mikrogödselmedel med molybden är effektivt i jordbruket på skogsmark. Om jorden är sur, blir det inget resultat, därför normaliserar man först surheten genom att tillsätta kalk i marken, först då rekommenderas det att gödsla med molybden.

Molybden i gödningsmedlet finns i pulverform. Det löses i vatten, växterna och frön avsedda för sådd sprayas med den resulterande lösningen.
Innan man sås frön eller planterar växter som innehåller knölar, är det tillrådligt att gödsla jorden med molybden-surt ammonium. Det innehåller 50% av detta ämne.

Efter produktion av glödlampor samlas avfall. Så de går till gödsling av åkrarna. Det är bra för baljväxter och spannmål.

mikronäringsämne med molybden

Mikronäringsgödsel med mangan

Mangan är ett viktigt spårämne för växter. Bristen påverkar tillväxt, bladfärg och mognad. Om jorden är podzolisk rekommenderas det att använda mangan. Skörden kommer att vara högre.

Mangan påverkar de metabola processerna hos växter. För toppföring införs mangansulfat i jorden. Ta 1 kg per hundra kvadratmeter mark.

brist påverkar

Mikronäringsämne som innehåller kobolt

Kobolt betraktas som ett annat viktigt spårämne: det hjälper till att öka skörden. Det introduceras speciellt i jorden där gräset växer för utfodring av boskap.Tillsammans med gräset använder de ett användbart spårelement och tack vare det blir de mindre sjuka.

Mikrogödselmedel används som toppförband under namnen: sulfat och kloridkobolt.

som innehåller kobolt

Mikrogödselmedel med järn

Järn anses vara ett viktigt mikroelement för växter, vid brist blir de svaga och ömtåliga. Det produceras i form av ett blåaktig pulver som kallas järnvitriol.

Det är effektivt för att döda skadedjur och behandla sjukdomar. Vitriol upplöses i vatten och är viktigt för fruktträd.

växa upp svagt

Mikrogödselmedel från tillverkaren

Gödselaffärer säljer ofta mikronäringsgödselmedel med en komplex sammansättning. Dessa samlingar motsvarar specifika växter och är lätta att använda. Tack vare dem är växternas vegetativa period framgångsrik. Dessa medel har en skyddande funktion och är nödvändiga i kampen mot sjukdomar.

Bland de komplexa mikrogödselmedel finns det typer som är avsedda att mata marken:

vissa växter

 1. Master läkemedel. Under alla förhållanden är det i kelatform, det används för förband. Rikt på innehåll. De rekommenderas att bearbeta växtlöv.
 2. Sesamläkemedel. Effektiv för fröbehandling. Rekommenderas för kålförband. Det innehåller B-vitaminer.
 3. Reakom. Kelateringsmedel behövs för att behandla potatisknölar så att de växer och utvecklas bättre.
 4. Adobe Bor. Gödselmedel, som oftare används för matning av bladen.
 5. Boros drog. Väsentligt för växter för att ge dem näring och förbättra tillväxten.
 6. Nanoplast. Populär bland alla gödselmedel. Det finns i flytande form. Ökar produktiviteten för grönsaker och frukter. Läkemedlet skyddar mot nya stressande problem.
 7. Seybit. Ett välkänt läkemedel för att bekämpa sjukdomar och utfodring. Den innehåller flera spårelement. De rekommenderas att bearbeta bladen och applicera det på jorden.
 8. Maximarin. Det produceras i tablettform, vilket är bekvämt att använda med alla landningsmetoder, inklusive användning av en vattenborr. 50 tabletter av produkten ger en stor skörd av viktiga spårelement.

Vid matning av växter används inte bara oorganiska gödningsmedel som innehåller kväve, fosfor och kalium, utan också mikroelement införs nödvändigtvis. Endast de förbättrar mogningen av grödan, ökar dess kvalitet och kvantitet, särskilt eftersom de är i en speciell kelatform som ökar absorptionen av näringsämnen från växter.

kelatbildare

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa