Naturliga fiender från Colorado potatisbagge i naturen: vem äter den?

Varje sommarinvånare som planterar potatis letar efter sätt att bekämpa skadedjur som kan förstöra grödan. Många människor slår på dem som äter Colorado potatisbagge. En naturlig fiende hjälper till att bekämpa svampen utan att använda kemikalier.

Fiender från Amerika

Forskares försök att anpassa insekter från kontinenten till de nödvändiga klimatförhållandena har inte lett till något positivt resultat. Vägglöss: podizus och picromerus, kunde inte slå rot i vårt område. Och säsongsuppfödning av dem är extremt dyr och opraktisk. Därför började bönderna leta efter möjliga alternativ för utrotare bland fåglar som lever fritt under de hårda klimatförhållandena i Ryssland.

podizus och picromerus

Naturliga fiender bland våra insekter

I naturen är allt harmoniskt sammankopplat, vissa insekter matar på andra. Men i Ryssland finns det praktiskt taget inga naturliga fiender från Colorado potatisbagge. Men ändå äter den vanliga nyckelpiken och snörning dem. Det finns väldigt få av dem och nivån på stöd för att döda skadedjuret är mycket låg. Därför är allt hopp för fåglar.

våra insekter

Vem äter Colorado potatisbagge?

Vilda och inhemska fåglar som bor i närheten av människor äter ofta skalbaggar och deras larver. Det viktigaste är att avel dem hemma är ett mer miljövänligt sätt att utrota skadedjuret. Det skadar inte människors hälsa och miljön.

fjäderfän

Vem äter Colorado skalbaggar:

  1. De mest opretentiösa fåglarna i odling och de mest effektiva kämparna är marsvin. Att avla dem kommer inte att kräva mycket ansträngning. De hackar insekter direkt från busken. Och viktigast av allt, till skillnad från kycklingen, rakar de inte sängarna, de skadar inte resten av planteringarna i tomterna. De har dietkött. Ägg läggs som är allergivänliga utan att orsaka reaktioner hos barn eller vuxna. Colorado skalbaggen för marsvin är en delikatess, liksom andra insekter som finns i området. Genom att lära dem att röra sig fritt på platsen kan du rensa det från många skadedjur.
  2. Nästa fågel som bor hemma är en kalkon. Han, som marsvin, livnär sig gärna på skalbaggar direkt från växter. Men att växa är mycket svårare. Han är ofta sjuk, små kalkoner är mycket ömma. Därför kräver det mycket uppmärksamhet och omsorg. Resten av kalkonerna är väldigt organiserade. De krattar inte sängarna, de matar på alla slags insekter, eftersom de är en slags ordningsföljd på platsen.
  3. Fasaner och patridges är vilda fåglar som är svåra att upprätta. Vad gäller patriotterna är de anpassade till det hårda klimatet. Inte särskilt krävande för strikt efterlevnad av innehållsregler. De går snabbt i vikt, köttet är väldigt gott. Webbplatserna kommer definitivt att behöva stängas. Eftersom fasaner och patridges lätt kan flyga bort. Och de kommer inte tillbaka.Lämna dem en promenad, lämna dem inte utan tillsyn, de trampar landningar. Förutom Colorado-potatisbaggen förstör de perfekt andra skadedjur som skadar olika grödor.
  4. Inhemska kycklingar. Endast selektiva individer, eller de som tidigare tränats från ung ålder, kan utplåna skadedjuret.

skalbaggar och deras larver

Vilken typ av fåglar äter skalbaggen bäst och är lättare att avla? Svaret är tvetydigt för varje person på olika sätt. Allt kommer att bero på trädgårdsmästaren själv, hans önskningar och ambitioner.

Hur man tränar kycklingar för att äta en skalbagge?

Insekt skadar potatis, ett viktigt villkor för många sommarinvånare är förstörelse av buggar utan användning av kemikalier. Jag vill att skörden ska förbli ren och inte skada hälsan.

Det är inte alltid möjligt att få fåglar som äter Colorado skalbaggar. Därför började bönderna att träna inhemska kycklingar för att äta insekter. För att göra detta, från 3 veckors ålder blandades hackade toppar eller rivna rotgrönsaker till vanlig mat så att barnen vänjer sig till lukten av potatis.

fasaner och patridges

Efter att kycklingarna hade ätit denna mat i 7-14 dagar tillsattes insekter. Samtidigt krossas skalbaggarna och larverna lämnas intakta. De fåglarna som lever av skadedjur, från en ung ålder, vänjer sig vid sin smak och lukt.

Gratis utbud av fåglar

Om en sommarinvånare börjar marsvin eller kalkonfåglar på hans plats, kan du släppa dem för att bete fritt från 3 månaders ålder. Var inte rädd för att de kommer att skada platsen, de hackar insekter och sliter inte marken samtidigt.

fågelvandring

Det är viktigt att klämma på vingarna, eftersom dessa fåglar kan flyga.

Ett viktigt villkor enligt vilka det är dessa fåglar som hålls överallt i Ryssland på jordbruksmarker och personliga mark är deras anpassningsförmåga till hårda väderförhållanden.

Odling av potatis innebär konstant skadedjursbekämpning. Varje trädgårdsmästare vill lägga till så lite kemikalier som möjligt. Många som är oroliga för sin egen hälsa letar efter sätt att lösa detta problem. Att höja ett hus med fåglar som livnär sig av insekter är en utmärkt väg ut ur situationen.

nästa fågel

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa