Instruktioner för användning av läkemedlet Corado från Colorado potatisbagge

I kampen mot Colorado skalbaggar använder trädgårdsmästare många olika medel. För att få en bra skörd är det mycket viktigt att välja och använda den bästa produkten, så idag kommer vi att prata om hur man odlar Corado från Colorado potatisbagge, vilken typ av läkemedel det är och hur man arbetar med den.

Produktegenskaper

Huvudkomponenten i läkemedlets sammansättning är imidacloprid, som dödar skadedjur. Colorado består också av ett avermektinkomplex extraherat från svamp som finns i jorden.

Ämnet finns i specialaffärer i ampuller eller flaskor på 1–20 ml. På grund av den enorma koncentrationen av gift, luktar Colorado obehagligt och är mycket skadligt för människors hälsa. Glöm inte de grundläggande säkerhetsreglerna när du använder den.

Parasitiska insekter vänjer sig inte den här produkten, så den kan användas oändligt många gånger i samma trädgård, men enligt tillverkarens rekommendationer är det bättre att byta till ett annat läkemedel efter 3 gånger Colorado-användning i ett specifikt område.

Colorado botemedel verkar snabbt mot skadedjur, kan agera i tre metoder, vilket avsevärt ökar dess effektivitet. Betyder att:

 1. Förstör vuxna insekter.
 2. Dödar larverna.
 3. Förhindrar att ägg multipliceras helt.

användning av läkemedlet

Läkemedlet låter dig bli av med ett antal skadedjur och förblir lika effektiv vid alla väderförhållanden.

Kan jag spraya potatis med det här preparatet? Colorado påverkar nervsystemet i Colorado skalbaggar, därigenom förlorar den förgiftade skalbaggen sin förmåga att skada och dör sedan helt inom 2-3 dagar. Det rekommenderas starkt att inte kombinera produkten med andra läkemedel. Skaparna säkerställer att denna metod avsevärt kan minska effektiviteten för bearbetning av potatis från Colorado potatisbaggar.

Colorado potatisbagge

Hur förbereder du lösningen på rätt sätt?

För att få maximal effekt från produkten, rekommenderas det att följa alla anvisningar som är bifogade, rätt dosering är viktig. Innan du bereder blandningen måste du uppskatta volymen på webbplatsen. En ampull av läkemedlet upplöses i 5 liter vatten. Det är önskvärt att vätskan i vilken medlet späds ut är vid rumstemperatur. I slutet av beredningen av lösningen hälls den utspädda Corado in i sprutans behållare och behandlingen av trädgården påbörjas.

Observera att medlet är mycket giftigt och farligt för människor. Skydda huden och luftvägarna innan du bearbetar växterna. Sista gången du behöver bearbeta trädgården är när det finns tre veckor kvar innan skörden.

låter dig bli av med

Hur använder jag produkten?

När Corado mot Colorado potatis skalbaggen är klar kan den användas för sprutning eller sprutning. Anläggningsbearbetningsförfarandet utförs tidigt på morgonen eller på kvällen. Detta för att förhindra att växterna får solbränna. Sprejning bör ske jämnt, påverka varje buske, varje kvist. Bearbeta inte växter under blomningen.

Viktig! Instruktionerna för läkemedlet indikerar tydligt att det inte rekommenderas att använda det tillsammans med andra medel.

förbereda lösningen

Det är förresten värt att notera att läkemedlet är ganska ekonomiskt: en ampull med Corado för potatis är mer än tillräckligt för hundra kvadratmeter potatis. Flera behandlingar kan göras under en säsong om det behövs. Så länge läkemedlet används, är växterna inte rädda för Colorado skalbaggar, bladlöss och andra skadedjur.

Försiktighetsåtgärder

Som nämnts tidigare är läkemedlet mycket giftigt, även om det är relativt säkert. I vilket fall som helst är det bättre att använda skyddsutrustning, bära handskar och speciellt förberedda kläder under bearbetning av anläggningar. Om sprutning utförs i blåsigt väder är skyddsglasögon och en mask användbara. Dessutom finns det ett antal regler som också bäst följs när du arbetar med Corado:

läkemedel används

 • Lösningen kan endast spädas i en speciellt beredd behållare. Använd inte under några omständigheter disk eller hushållsartiklar för detta.
 • Under behandlingsperioden ska du inte ta pauser för mat och rökning.
 • I slutet av behandlingen rekommenderas att tvätta händerna noggrant, skölja halsen och skölja näsan.
 • Om läkemedlet plötsligt kommer in i ögonen eller näsan, skölj dem noggrant med rinnande vatten i 10–20 minuter.
 • Om Corado-gift kommer in i munnen ska du dricka en halv liter vatten så snart som möjligt och framkalla kräkning. Om en stor mängd av läkemedlet kommer in i munhålan, bör du ringa en ambulans, måste du tvätta magen.
 • I slutet av arbetet med läkemedlet, i fallet det är tillrådligt att dricka aktivt kol med varmt vatten, kommer detta att hjälpa till att undvika förgiftning.

Observera att om en bigård finns bredvid trädgården där Corado är planerad att användas, bör du inte använda produkten, eftersom bin inte är resistenta mot sådana gifter. Du behöver inte heller spraya växterna med detta medel som ett förebyggande åtgärder. Det är lämpligt att använda det endast i närvaro av skadedjur.

sprutning pågår

Slutsats

Corado är ett utmärkt botemedel mot Colorado potatisbagge, som kan eliminera många olika skadedjur. Försök att bekanta dig med våra instruktioner för beredning och användning, och var särskilt uppmärksam på försiktighetsåtgärderna. Därför kommer din trädgård att skyddas från pesten av insekter som förstör grödor.

utmärkt botemedel

recensioner
 1. Alexei
  3.03.2018 08:17

  Jag känner till det här verktyget, jag har använt det mer än en gång tidigare, det är verkligen mycket effektivt, det visar bara buggar på detta sätt. Jag har redan köpt dem för detta år, likadant, vi måste kämpa mot Colorado, annars kan skörden gå förlorad, jag missade ett år, jag sprayade inte något och åt alla potatisbuskar, och den här saken sparar verkligen.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa