Instruktioner för användning av befälhavaren från Colorado potatisbagge och skada på människor

En oumbärlig sak för dem som odlar potatis i trädgården är befälhavaren från Colorado potatisbagge. Det är känt som det bästa botemedlet för Colorado potatisbagge och andra insekter som suger juice från växter. Vid kontakt med den dör skadedjur snabbt. Detta kemiska gift säljs i ampuller i olika storlekar. De som använder den måste veta hur man planterar den korrekt för att inte skada grödorna i trädgården och rädda dem från fiender.

Beskrivning av verktyget

Komandor-botemedlet för Colorado-potatisbaggen är en kemisk medicin för att förstöra gnagande och sugande insekter som skadar odlade växter. Dess åtgärd är riktad mot bladlöss, Colorado potatisbagge, wireworm, vägglus, loppor, fjärilar och andra.

Läkemedlet Komandor bekämpar skadedjur vid sprutning av löv, mark samt bearbetning av frön och rötter. Det är en av de starkaste kända gifterna, har en uttalad effekt mot larver och stora insekter. Verktyget är mycket ekonomiskt, billigt och prisvärd.

Det produceras i form av ett koncentrat som är löst i vatten, det förpackas vanligtvis i små förpackningar med en volym av 4 till 100 ml. Oftast flytande, men ibland kommer det i pulverform. Den huvudsakliga potenta organiska substansen är imidacloprid. Dess koncentration är cirka 100 gram per halv liter.

Befälhavare

Fördelarna med detta läkemedel för insektsskadegörare inkluderar det faktum att det är lätt att använda, det är inte giftigt, det är stabilt och försämras inte i något väder, det skyddar mot sjukdomar, är ekonomiskt, håller länge, påskyndar växternas tillväxt och utveckling.

Det är nödvändigt att noggrant studera instruktionerna innan du använder det. Om allt görs på rätt sätt kommer detta läkemedel att vara effektiv hjälp.

från Colorado potatisbagge

Hur fungerar det?

Giftet från Colorado potatisbagge Commander, upplöses i vatten, sipprar snabbt in i cellerna i blad, stjälkar och rotsystem. Dess sammansättning låter dig blockera arbetet i insekts centrala nervsystem. Det förgiftade skadedjuret slutar röra sig, hans sinne blir molnigt, han kan inte mata. På grund av att insektet har tappat förmågan att äta och dricka, dör det snart. Detta verktyg förstör mycket snabbt alla skalbaggar och larver som skadar trädgården. Inom en dag kommer inte ett spår av dem kvar.

Det finns flera typer av behandling av växter med detta läkemedel: sprutning, vattning av marken och bearbetning av knölar.

skada på människor

Detta läkemedel är mycket kraftfullt och effektivt. Han hanterar vuxna insekter, liksom deras larver.En förpackning och en behandling räcker för att hjälpa grönsaker. Det utspädda läkemedlet kan inte förvaras, det måste användas hela vägen samma dag.

Potatis kan bearbetas för förebyggande före plantering... Det är bättre att säkra sig mot förekomsten av skadliga gäster än att hitta ett sätt att bli av med dem senare. Knölar kan användas för mat bara en månad efter bearbetning, eftersom gifterna i läkemedlet är mycket skadliga för människor.

kraftfull och effektiv

Grundläggande bruksanvisning

Det är alltid nödvändigt att läsa bruksanvisningen för Colorado Potato Beetle Commander före användning. När allt är detta gift, och alla åtgärder måste noggrant genomtänkas enligt instruktionerna. Läkemedlet är ett koncentrat, därför kräver det utspädning med rent vatten före användning. För att inte skada huden utförs behandlingen med handskar, glasögon och masker i skyddskläder.

Tillsätt 1 ml läkemedel per liter vatten. Det är bäst att ta rätter som du inte kommer att bry dig om att kasta bort senare. Blanda allt noggrant efter upplösning. Tillsätt sedan samma mängd vatten. Sedan hälls den i en speciell spraybehållare. Denna lösning borde räcka för hundra kvadratmeter potatisplantager.

innan användning

Det är nödvändigt att bearbeta växterna jämnt, se till att allt bladverk sprayas. Först då kommer den önskade effekten att uppnås, och det blir möjligt att bli av med alla insekter.

Växter kan bearbetas i alla väder, men det är bättre om det är en solig dag. Regn kan tvätta bort produkten snabbt. Det finns några saker att se upp när du använder befälhavaren.

nödvändigt jämnt

Vilka misstag kan du göra?

Användningen av befälhavaren för bearbetning av potatisknölar bör vara tydligt enligt de instruktioner som läses. Det är ett kraftfullt gift som används för att döda skalbaggar och larver. Det anses vara ett potent medel med ett måttligt farligt ämne. När man arbetar med den måste en person ha en skyddande uniform, mask, glasögon och handskar så att läkemedlet inte orsakar skada. Efter avslutat arbete måste du tvätta händerna väl, tvätta dig själv med tvål, skölj munnen, tvätta kläderna.

Produkten är kompatibel med växthastighetsacceleratorer. Men inte med alla, det är bättre att studera alla möjliga kompatibla ämnen före användning.

önskad effekt

Under blomningen av potatis är det bättre att inte använda produkten. Det giftiga ämnet kan vara farligt för bin och humlar. Och de är vänner för trädgårdsmästare.

Inandning inte ämnet när du använder produkten, du måste stänga munnen och näsan. Om ändå förgiftning inträffar måste du dricka sorbenter, aktivt kol, framkalla kräkning. Det är nödvändigt att hjälpa kroppen att ta bort den. Om hälsotillståndet inte förbättras måste du se en läkare.

Potatisbearbetning producerar inte under dagarna fram till skörden, i regn eller stark vind. Under denna procedur får du inte dricka, äta eller röka. Det är viktigt att följa enkla regler och instruktioner när du arbetar med en stark kemikalie, då kommer det inte att bli någon skada och resultatet kommer att glädjas.

blommande potatis

Sommarnas åsikter om drogen

För att förstå hur effektivt botemedel för Colorado potatisbagge är, räcker det att lyssna på recensionerna från trädgårdsmästarna som använder den.

Anton: Jag köpte detta underbara botemedel i butiken i förväg. Bearbetas på våren innan du planterar knölar. Växten har grodde väl. Sedan bestämde jag mig för att späda igen efter blomningen. Rödbagorna brydde sig inte alls denna säsong. Även om det inte var något slut på dem förut.

lyssna på recensioner

Regina: Rödbaggar gör mycket skada på potatisen, innan de inte hjälpte dem. En granne rådde mig att köpa Komandor-gift för potatis. Jag behandlade knölarna med dem innan jag planterade. I mitten av sommaren, efter blomningen, började få objudna gäster att dyka upp. Sprutat mer med detta läkemedel. Det fanns inga fler buggar. Nöjd med produkten.

Att använda befälhavaren för att hantera potatis bör vara försiktig. Det är viktigt att följa de regler som föreskrivs i bruksanvisningen. Efter hantering av läkemedlet bör händerna tvättas ordentligt. Lycka till med att odla naturlig mat!

enorm skada

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa