Hur man kan bli av med Colorado potatisbagge permanent, dess utseende och kontrollmedel

Varje år möter människor som odlar potatis Colorado-potatisbaggen i buskarna. Detta skadedjur är mycket farligt, eftersom det hela tiden matas av växtskott tills knölarna är helt mogna. Eventuellt gift från Colorado potatisbagge hjälper till att bli av med detta insekt. Innan du förgiftar Colorado potatisbagge på potatis måste du dock bekanta dig med de viktigaste metoderna för att hantera den.

Hur ser Colorado potatisbaggen ut

Detta skadedjur är ganska stort och därför svårt att missa. En vuxen insekt blir upp till 15 mm lång och 8 mm bred. Skalbaggar kännetecknas av en kort oval form med en stor utbuktning på toppen. Det särskiljande svarta av dessa skadedjur är deras färg. Ryggen är täckt med svarta ränder. På insekens mage finns det också små fläckar, som består av sju segment.

Insekter har tre benpar med små krokar som de klamrar fast vid bladens yta. Benen är dåligt utvecklade och därför rör sig de ganska långsamt.

Hur man kan bli av med Colorado potatisbagge på potatis med kemiska medel

Oftast genomförs kemisk behandling av potatis från Colorado potatisbagge. För detta används speciella preparat, som inkluderar insekticider och bekämpningsmedel, som hjälper till att snabbt skala potatisbuskar. Sådana beredningar för Colorado potatis skalbagge måste användas korrekt så att de inte påverkar de odlade potatiserna negativt.

skalbagge på potatis

Mördare

Ofta, när de bekämpar Colorado potatis skalbagge på potatis, använder de den kombinerade beredningen Killer. Det kan användas inte bara för att bekämpa potatisskadedjur utan också för att förstöra andra insekter. Mordaren säljs i små 1,5 ml glasampuller.

Detta botemedel görs mot Colorado potatisbagge baserat på klorpyrifos och cypermetrin. När något insekt kommer in i kroppen börjar dessa ämnen omedelbart påverka nervsystemet. Chlorpyrifos avbryter bildandet av ett protein som används för att överföra nervimpulser. Cypermetrin stör funktionen hos natriumkanaler.

kemiska medel

Innan förgiftning skadedjur på potatis, måste du bekanta dig med hur du skapar en fungerande lösning från Killer's ampull. För att göra detta blandas all vätska från ampullen med åtta liter vatten. Den beredda blandningen räcker för att bearbeta hundra kvadratmeter av platsen. Spraya inte buskarna med Killer för ofta. Det räcker med att utföra denna procedur en gång under perioden med fruktmognad. Samtidigt bör vi spraya på kvällen i lugnt väder.

skadedjur på potatis

Gulliver

Skalbaggar är rädda för ett så effektivt läkemedel som Gulliver. Denna produkt skapades inte bara för att döda insekter, utan också för att stimulera växttillväxt. Därför kan den användas om potatisen inte växer bra. Gulliver säljs i 3 ml behållare. Dessa gifter inkluderar tiametoxam och cyhalotrin. Naturligtvis påverkar dessa komponenter insekter på olika sätt, men det som förenar dem är att de inaktiverar skadedjurens nervsystem. Efter att ha sprayat buskarna nära Colorado potatisbagge kramper börjar, vilket leder till döden. Med det här verktyget kan du förstöra skadedjur på en vecka.

effektivt läkemedel

Innan du använder detta effektiva läkemedel bör du bekanta dig med funktionerna i dess användning. Det rekommenderas inte att spraya buskarna med Gulliver i regnigt eller blåsigt väder. Regnet kommer snabbt att tvätta bort drogen från bladen, och vinden kan överföra den kemiska vätskan till angränsande växter.

Det är bara nödvändigt att bearbeta potatis från Colorado potatisbagge med en förberedd arbetslösning. För att skapa den blandas en ampull Gulliver i tio liter kallt vatten. Den beredda lösningen kan inte lagras under lång tid, och därför är det bättre att använda den omedelbart. Den skapade lösningen räcker för att bearbeta 200 kvadratmeter av en grönsaksträdgård.

kemisk vätska

På pricken

För att bli av med potatisskadedjur permanent kan du använda On the Spot. Denna insekticid säljs i små 2-3 ml ampuller. En funktion med detta verktyg är att det kan användas för att förstöra både Colorado potatisbaggarlarven och den vuxna.

potatis skadedjur

På plats är det tillverkat av cypermetrin och imidakloprid, som börjar agera omedelbart efter att skadedjur har kommit in i kroppen. De stör störande funktion i nervsystemet hos insekter, på grund av vilka de gradvis dör. Inom 2-3 dagar efter den första användningen av insekticiden På plats kommer hela skadedjurskolonin att förstöras.

För att skapa en fungerande blandning, tillsätt 3 ml av läkemedlet på plats till 5-7 liter vatten och blanda. Därefter hälls den beredda blandningen i en sprayflaska, varefter du kan börja bearbeta buskarna. Vi hanterar skadedjur endast i skyddskläder, eftersom kontakt med vätska på huden kan orsaka lätt irritation.

arbetsblandning

Hur man kan bli av med Colorado potatisbagge utan kemi med biologiska läkemedel

Kampen mot Colorado-potatisbaggen utan kemi med speciella biologiska preparat är mycket populär. De är bra eftersom de är fria från farliga kemikalier. Det är därför dessa biologiska produkter är helt säkra för människor. För att hitta den bästa biologiska produkten för insektsbekämpning måste du bekanta dig med några av dem.

slåss mot colorado

Bitoxibacillin

Buskar med en skalbagge kan sprayas med Bitoxibacillin, med vilken du kan bli av med skadedjurslarver och vuxna. Läkemedlet säljs i små papper eller plastpåsar med en volym på 10-20 kg. Produkten finns i flytande form och säljs i 30 ml ampuller.

Vi bekämpar skalbaggen i alla skeden av buskarnas utveckling. Vissa människor använder Bitoxibacillin även under blomningen av potatisbuskar. Tillsätt 10-20 ml av produkten till tio liter vatten för att förbereda arbetslösningen. Därefter tillsättes ytterligare 3 liter rent sedimenterat vatten till blandningen. Vi blir av med skadedjur bara på kvällen, så att det inte finns sol och regn. Strö potatis Bitoxibacillin behövs tre gånger i månaden.

spray med Bitoxibacillin

Bicol

Recensioner av många trädgårdsmästare indikerar att Colorado potatisbagge är rädd för den biologiska produkten Bicol.Därför bör du vara uppmärksam på när du väljer ett effektivt insektsmedel. Produktens huvudfördel är att den är absolut giftfri för människor, bin och vissa insekter. Bicol säljs, liksom de flesta andra biologiska produkter, i 10-20 ml ampuller.

Blanda 10 ml Bicol med 7-9 liter vatten för att förbereda en arbetsblandning hemma. Det rekommenderas att spraya buskarna under skadedjur på bladens massa. Det är nödvändigt att bearbeta buskarna tre gånger. Dessutom bör det finnas ett intervall på minst fem dagar mellan varje sprutning. Det är nödvändigt att använda Bicol endast i soligt väder vid en lufttemperatur på 20-25 grader.

många trädgårdsmästare

Agravertine

Vissa hävdar att det mest effektiva botemedlet för Colorado potatis skalbagge är Agravertine. Det finns som emulsion med små 5 ml kapslar. Större behållare med 10 ml vätska är mindre vanliga.

Agravetrin hjälper till att bli av med inte bara Colorado potatisbagge, utan också från många andra skadedjur. Det används för att skydda växter från bladlöss, malar, malar, kålskopor och vitmaskar. När lösningen kommer in i kroppen börjar förlamning hos insekter och de dör inom 10-15 timmar.

agravetrin hjälper

Innan du sprayar potatis från Colorado potatisbagge, måste du förbereda en fungerande lösning. För detta öppnas ampullen med Agravertine och dess innehåll hälls i en liten kastrull fylld med 10 liter vatten. Sedan hälls hela blandningen i en sprayflaska, med hjälp av vilken buskarna kommer att behandlas från skalbaggen. Kampen mot den bör genomföras vid en temperatur på cirka 15-20 grader.

hälldes i en sprayflaska

Hur man hanterar metoderna för Colorado potatisbagge

Många tror att under 2018 är det få som kämpar mot Colorado potatisbaggen med folkrättsmedel, men detta är inte fallet. Sådana åtgärder för att bekämpa Colorado potatis skalbagge är populära idag. Det rekommenderas att på förhand ta reda på hur du kan bearbeta potatis från Colorado potatisbagge.

röd paprika

Vid sprutning av växter använder de ofta folkrättsmedel för Colorado potatisbagge på potatis, gjord av röd paprika. För att förbereda en sådan lösning måste du finhacka 2-3 pepparkorn och hälla 5-7 liter varmt kokt vatten över dem. Blandningen bör infunderas tills den svalnar helt. Det är nödvändigt att spruta potatisens toppar och buskar två gånger i veckan.

folkrättsmedel

Senap

Den mest effektiva DIY-lösningen är gjord av senap. Buskar som behandlats med denna produkt kan skyddas från skadedjur före skörden.

För att bereda insektsmedel, tillsätts 250 ml vinäger och 150 gram senapspulver till 10 liter varmt vatten. Alla komponenter blandas noggrant och infunderas i 2-3 timmar. Den färdiga blandningen ska användas en gång i veckan tills skadegörarna försvinner helt.

effektiv lösning

Slutsats

Inte varje grönsaksodlare vet hur man ska hantera Colorado potatisbagge på potatis och vilken åtgärd som ska användas för detta. För att förstå detta måste du studera de vanligaste metoderna för att hantera dem och välja det bästa insektsmedel.

metoder för kamp

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa