Instruktioner för användning av läkemedlet Colorado från Colorado potatisbagge

Effektiva medel för moderna tillverkare förvåna resultaten från sommarinvånarna. Exponering för insekter sker över tiden. Colorado är ett läkemedel som sommarinvånare väljer för sin höga prestanda i kampen mot Colorado potatisbagge och dess larver för potatis.

Sammansättning och påverkan

Läkemedlet innehåller den potenta substansen neonicotinoid imidacloprid. I en mängd av 200 g per 1 liter förstör därför insprutning med detta medel insekten och larverna under lång tid.

Har en trippeleffekt:

 • Kontakt.
 • Tarm.
 • Systemisk.

Efter att Colorado potatisbagge har trängt in i kroppen börjar skadedjuret förlamning och kramper. Han dör snabbt, inom några timmar. Effekten av läkemedlet varar 25-30 dagar.

Släpp form och lagring

Finns i flytande form i ampuller och injektionsflaskor. Volymen, som sträcker sig från 1 till 20 mg.

colorado forte

Förvaringen av produkten är densamma som för andra kemikalier. De innehåller det separat från mat, utom räckhåll för barn och djur. Lagringstemperatur + 5-35 ⁰С. Den utspädda lösningen kan inte förvaras. Oöppnad förpackning kan lagras i 3 år.

Fördelar och nackdelar med Colorado-drog

Detta botemedel mot Colorado potatis skalbagge har ett antal positiva och negativa egenskaper, med hänsyn tagen till som sommaren bosatta beslutar om att använda den eller inte.

Fördelar:

 • Hög effektivitetsgrad.
 • En oljig konsistens som inte tvättar bort från växter i regnet.
 • Förstör alla insekter, inklusive larver.
 • Det fungerar på en gång utan sprutning igen.
 • Med en temperaturökning ökar effekten av läkemedlet.
 • Det konsumeras sparsamt. Hundra kvadratmeter tar 1 ml av ämnet.
 • Återställer växter.
 • Stimulerar tillväxten och ökar avkastningen.
 • Inte beroendeframkallande för skadedjuret.

skalbagge på en gren

minuses:

 • Hög toxicitet.
 • Dödligt för binkolonier från bigården.
 • Ineffektivt i kombination med andra läkemedel.

Alla skadedjursbekämpande medel är skadliga för insekter och människor. Därför väljer sommarinvånare dem beroende på hur effektivt påverkan på Colorado potatis skalbagge.

Hur man avlar Colorado för plantering?

Det är viktigt att följa säkerhetsåtgärder och konsumtionsgrader. Detta är nödvändigt för att läkemedlet ska visa maximal effektivitet och inte orsaka skada. Först beräknas ämnets volym som krävs för att bearbeta hela området.

1 ml av läkemedlet späds i 5 ml vatten, vilket inte ska vara iskallt, företrädesvis vid rumstemperatur.Sprutning utförs på morgonen eller på kvällen. För att minska skador på människor och djur.

skalbaggar

Ångor under bearbetning kan komma in i luftvägarna och leda till förgiftning med den aktiva substansen.

Innan användning bör du noggrant studera instruktionerna för Colorado från Colorado potatisbagge.

Skada på människor och insekter

Läkemedlets toxicitet bedöms av klass 3. Även om faranivån är liten, följs fortfarande försiktighetsåtgärder och regler för användning.

colorado botemedel

Regler för att arbeta med det här verktyget:

 1. Var noga med att bära handskar, en skyddsdräkt, en mask och en andningsskydd.
 2. Använd endast vatten vid utspädning.
 3. Spraya i lugnt väder.
 4. Bearbeta inte före regn.
 5. Förbered lager och verktyg som krävs under bearbetning i förväg.
 6. Häll inte det återstående utspädda ämnet i avloppet.
 7. Hantera i frånvaro av barn och husdjur.
 8. Drick aktivt kol för att undvika förgiftning till följd av oavsiktligt intag av läkemedlet.

Rätter som används för utspädning används därefter inte för livsmedelsprodukter.

Det är förbjudet:

 • Dryck.
 • Rökning.
 • Äter.

Vid kontakt med huden, tvätta med tvål och rinnande vatten. Skydda ögonen från oavsiktlig kontakt, men om läkemedlet kommer in, skölj med kallt vatten i 10 minuter. Vid oavsiktligt intag måste du dricka en stor mängd vatten, framkalla kräkning och omedelbart rådfråga en läkare.

Åren med bin i bigården måste begränsas, annars kommer hela familjens död att inträffa. Det är bäst att inte bearbeta grödan under blomningen.

Förgiftningssymtom:

 • Osäkra rörelser.
 • Andningsdysfunktion.
 • Magen upprörd.
 • Uppkastande lust.

Om dessa tecken visas, kontakta omedelbart en läkare.

Colorado skalbagge

När sprayningen är klar måste du tvätta ansiktet och händerna med varmt vatten och tvål, tvätta kläder.

Används för andra grödor på platsen

Colorado behandlas med läkemedlet inte bara potatis utan också andra växter. Späd det med hänsyn till grödan som ska sprayas.

Används för sprutning

 • Tomater.
 • Ogurtsov.
 • Kål.
 • Jordgubbar.
 • Fruktträd och buskar.

kål och skadedjur

Förutom Colorado-potatisbaggen kämpar produkten aktivt mot skopor, bladlöss, fästingar, loppbaggar och andra insekter. Bruksanvisningen innehåller all nödvändig information om konsumtionsnivån. Strikt efterlevnad av alla föreskrifter krävs.

Yttrandet från sommarinvånare som använde Colorado vid bearbetning av anläggningar på webbplatsen

Många positiva recensioner om läkemedlet indikerar dess höga effektivitet. En nybörjare som odlar grönsaker som studerar dem kommer att få mycket användbar information.

Marina: ”Colorado är ett läkemedel som inte kräver en ständig sökning efter en ersättning, Colorado potatisbaggen vänjer sig inte. Jag har använt det i flera år nu. Jag gillar också det faktum att det återställer skadade växter och har en tillväxtstimulerande effekt på buskar. Det finns inget behov att samla in själva skalbaggen längre. "

potatis i marken

Peter: ”Jag lider inte särskilt med skalbaggen, eftersom jag bearbetar plantmaterialet innan jag planterar det i marken. Men om du fortfarande har problem, så använder jag Colorado. Verktyget är effektivt och varar länge. Jag använder den bara en gång i säsongen och resultatet är utmärkt. "

Elena: ”Läkemedlet är relativt billigt och effektivt, det passar många grönsakstillverkare. Jag köper alltid Colorado när jag upptäcker Colorado potatisbagge på buskarna. Hjälper att bli av med insekter på bara två dagar. Under de första behandlingarna mätte jag noggrant dosen, utspädde den strikt enligt instruktionerna. Nu när jag redan vet allt i sikte gör jag det utan stora svårigheter. Sommarbeboare och tillverkaren råder att inte spraya buskarna igen. Men vi gör det ändå.Eftersom botemedlet upphör att fungera efter 3 veckor och omedelbart flyger Colorado skalbaggar från närliggande områden och allt börjar igen. Därför beslutade vi att behandla en andra gång. Och vi undvek problemet med insektsutseende igen. Jag råder definitivt alla, effekten är ihållande, insekter slåss på plats. "

Instruktioner för användning av läkemedlet Colorado från Colorado potatisbagge

Alexey: ”Mina vänner rådde Colorado, jag gick inte med på länge eftersom jag inte använder kemi på sajten. Men jag bestämde mig för att prova det. Jag ångrar inte det. Det brukade ta mycket tid och ansträngning att bekämpa Colorado potatisbagge, nu mer tid att ta hand om andra växter på platsen. Verktyget sparar och hjälper till. Jag råder alla ".

Sommarbeboaren har letat efter ett effektivt sätt att bekämpa insekter i åratal, vissa tycker att det är mycket snabbt, andra har letat i flera år. Colorado är ett effektivt läkemedel som inte kräver mycket pengar och ansträngningar för att bearbeta det.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa