Instruktioner för användning av Klotiamet-botemedel för Colorado potatisbagge

Det är svårt att hantera frossiga skadedjur av potatisplantningar. Sommarbeboare erbjuds potenta droger, inklusive Clotiamet från Colorado potatisbagge. Det verkar ju inte bara på vuxna insekter, utan också på larver. Nämligen skadar larverna potatis genom att äta löv och blommor. Skadedjur förstör vegetabiliska plantagen, vilket lämnar sommaren bosatt utan grödor.

Insekticidkaraktäristik

Huvudsubstansen i det insekticidala preparatet Clotiamet, klädianidin, tillhör gruppen av kemiska neonicotinoider. Koncentrationen av toxinet i produkten är hög, men det har inte toxiska egenskaper i förhållande till människor och djur. Därför tillhör den tredje klass av faror. Läkemedlet är giftigt för insekter, inklusive nyttiga.

Clotiamet botemedel

Ett insekticidpreparat används en gång under potatisens växtsäsong, och sprutar växtens toppar med arbetslösningen. Konsumtionen av ett giftigt ämne är en liter per tjugo kvadratmeter. Du kan också hälla giftig vätska under växterna. I detta fall ökar filtreringen av insekticidet till potatissaftflödessystemet.

Klotiamet produceras i ampuller med en volym av 0,5 ml och granuler som är lättlösliga i vatten.

insekticid

Handlingsmekanism

Giftet Clotiamet, som faller på toppen av potatis, tränger in i stjälkar och blad och fördelas över växtens gröna organisme. Den toxiska effekten på skalbaggen uppstår under:

 • kontakt av en kemikalie på skadedjurens kropp;
 • insekter som äter förgiftade löv genom matsmältningssystemet;
 • inandning av giftiga ångor.

potatisväxtlighet

I detta fall förlamas insekts nervsystem. På grund av brott mot överföring av nervimpulser inträffar irreversibel förlamning av organ. Detta leder till upphörandet av livsprocesser och död av Colorado potatisbagge.

Fördelar med att använda läkemedlet

Beskrivning av läkemedlets positiva egenskaper Clotiamet inkluderar:

nervsystem

 • snabb verkan på parasiten;
 • kostnadseffektivitet av utgifterna;
 • skydd från skalbaggen i två veckor;
 • kombination med andra insekticider och fungicider;
 • säkerhet för människor och djur;
 • bekvämligheten med utgivningsformuläret.

Produktens enda nackdel är dess toxicitet mot bin.

verkan på parasiten

Regler för användning mot skalbaggen

Växter behandlas med Clotiamet med alla skyddsmedel - en huvudbonad, overaller, en andningsskydd, glasögon och gummihandskar.

Spraya inte läkemedlet i närheten av bigårdar, reservoarer, fågelbo.

Förfarandet utförs tidigt på morgonen eller kvällen. Från exponering för direkt solljus förångas kemikalien från bladen.Då kommer proceduren att vara ineffektiv. Det är omöjligt spray potatis under vind eller före regn.

insektsmedel och fungicider

Lös upp emulsionen eller granulaten i frisk luft omedelbart i sprutbehållaren.

Bruksanvisningen för Klotiamet-produkten säger att volymen av en ampull eller påse granuler löses i två liter vatten. Tillsätt ytterligare åtta liter vatten efter omrörning noggrant.

Drick inte vatten eller rök när du arbetar med insektsmedel.

Efter sprayning av potatisfältet tas kläderna bort och blötläggas i varmt vatten och tvål. Det tvättas genom att skölja flera gånger med rent vatten. Tvätta ansiktet och händerna med tvål. Slemhinnorna i näsan och munnen sköljs med vatten.

spraya läkemedlet

Behållaren i vilken arbetslösningen var belägen tvättas. Vatten hälls inte ur det i behållarna.

Hundar, katter går inte nära det behandlade området och nötkreatur betes inte.

Med förbehåll för reglerna för användning av Clotiamet kommer läkemedlet inte att skada människor eller husdjur. Endast det föga felet kommer att dö av det.

Användningsinstruktioner

Läkemedeltoxicitet

Det finns flera klasser av insektsdödande risker. Clotiamet tillhör tredje klass. Detta betyder moderering av toxiciteten hos det kemiska nikotinet i läkemedlets sammansättning i förhållande till varmblodiga djur. Det är nästan säkert för fåglar och däggdjur. Människors och djurs kropp har anpassats till kemikalier, så att den inte utsätts för förgiftning när den är i kontakt med dem.

Men kallblodiga - ödlor, fiskar dör till och med av ett litet inbrott av gift i kroppen. Toxiciteten hos det insekticidala preparatet för bin är tusentals gånger högre än den kända DDT.

läkemedeltoxicitet

Inte konstigt i vissa europeiska länder är läkemedlet Clotiamet förbjudet för användning på jordbruksmark på grund av att bin lider av neonicotinoider. När allt kommer omkring sprutas potatisplantningen med en kemikalie under perioden med aktiv insamling av honung - i juli, augusti.

Recensioner av trädgårdsmästare

Sommarbeboare har använt Colorado potatisbagge Clotiamet under lång tid. Grönsaksodlare förblir nöjda med kemikaliets snabba och kraftfulla verkan. Jordbrukarna använder drogen och odlar stora områden under grödor. Lockar till insektsmedel inte bara dess toxicitet mot skalbaggen utan också ekonomin med att använda produkten.

används av sommarinvånare

Sommarbeboare noterar att Clotiamet bland insektsmedel är bekvämt och lätt att använda, lösningen är lätt att förbereda. Inom fem timmar kvarstår inte en enda Colorado potatisbagge på fältet, och skadegörarnas larver och ägg dör. Det räcker med att spraya en gång per säsong och du kan spara potatisskörden. Samtidigt är det nödvändigt att följa säkerhetsåtgärder vid bearbetning av växter i trädgården. Du kan ange fältet bara fem dagar efter sprutning.

bereda lösningen

recensioner
 1. Valentine
  3.03.2018 08:49

  Jag personligen, för att få en bättre skörd, använder rikligt, ännu mer exakt produkten BioGrow, som är en bioaktivator av växttillväxt, verkligen hög kvalitet, jag gillade det.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa