Typer av potatisplantare för en bakomgående traktor, hur du gör det själv, deras fördelar och principen för drift

En potatisplanterare för en bakomgående traktor är en anordning vars syfte är att snabbt plantera en grönsak. Människor som odlar potatis på egen hand vet att detta inte är en lätt uppgift. För att underlätta uppgiften, spara styrka och spara tid, använd en bakomgående traktor. Och redan har en potatisplanter anpassats till den.

Enheten kan köpas från en specialaffär eller så kan du göra din egen. Dessutom är det inte svårt att göra detta. Apparaten är helt underordnad personen under kontroll.

Snabb landning

Utvecklingen av teknik underlättar jordbruksarbetet för människor. Walk-bakom traktorer, minitraktorer och andra tillbehör dök upp på marknaden. Med sin hjälp kan en person förbättra markodlingen. Resultatet är en hög avkastning.

Ägare av små tomter och jordbrukare föredrar i ökad utsträckning traktor som går bakom. Deras huvudfunktion är möjligheten att installera olika bilagor. Den mest populära är potatisplantan.

Fördelar med en potatisplantare

En hemgjord potatisplantare skiljer sig från den traditionella metoden att plantera en grönsak under en spade. Dess fördelar är följande:

motoblock-enhet

 • kräver minimal fysisk ansträngning;
 • förkortar landningstiden;
 • främjar enhetlig fördelning av knölar i groparna;
 • planteringsdjupet är detsamma;
 • lätt att använda;
 • har en hög prestanda;
 • kan repareras;
 • låg kostnad;
 • lång livslängd.

Med hjälp av en potatisplantare kan du plantera en grönsak oavsett variation. Utbytet ökas på grund av jämn fördelning av knölarna till önskat djup. Bibehåller också avståndet mellan hål.

landningstid

Typer av enheter

För att plantera en grönsak, kan manuell potatisplantor eller redskap för en minitraktor och bakomgående traktor användas.

gör det själv

Så fungerar den manuella vyn

Potatisplantan är till stor hjälp när man planterar grönsaker i små till medelstora områden. Principen för utrustningens drift är följande:

 1. Materialet för plantering hälls i en mottagande behållare.
 2. Planteringen placeras på markytan och foten pressas mot begränsningsstången, vilket fördjupar bladet så mycket som möjligt i jorden.
 3. Ta sedan bort benet från begränsningsstången. Håll handtaget på potatisplantaren med dina händer och lut det bort från dig. Detta skapar ett ledigt utrymme för den mottagande behållaren. Därefter återgår handtaget lätt till sitt ursprungliga läge.
 4. Stilken fortsätter att vara i jorden, och vid detta tillfälle aktiveras det rörliga handtaget.Hon öppnar den mottagande behållaren så att potatisarna kan falla i hålet.
 5. Därefter tas benet bort från stoppstången.

planteringsmaterial

Under plantering kan behållaren bli igensatt av jord. Det är väldigt lätt att rengöra det. För att göra detta räcker det med att göra upp och ner rörelser med det rörliga handtaget. Därefter, från behållaren, kan potatiserna åter falla ut utan problem.

För att fördela grönsaken jämnt i jorden rekommenderas det att använda en planterare på förbehandlad mark. I detta fall kommer en person att spendera mindre fysisk ansträngning.

landningstid

Mekanisk potatisplantare: princip om drift och fördelar

En potatisplanterare för miniatraktorer är vanligtvis utrustad med en liten plog för att bilda furer. Seederen fördelar grönsaksknölarna jämnt och håller samma avstånd. Hilleren lossnar och täcker potatisen med jord.

mekanisk potatisplantare

Planter fördelar

Jordbrukare och hobbyträdgårdsmästare uppskattar enheten för:

 • tiden för plantering av en gröda minskar betydligt;
 • samma avstånd upprätthålls mellan de planterade knölarna;
 • automatisk bildning av fåror och fyllning av potatis;
 • enhetens lätta vikt;
 • enhetens kompakta storlek;
 • en gör-det-själv-planterare för en bakomgående traktor har en acceptabel kostnad.

Trots de många fördelarna har enheten också nackdelar. Att använda en DIY potatisplantare är svårt. Detta kräver två personer samtidigt. Denna metod gör det lättare att plantera potatis.

bönder och trädgårdsmästare

En DIY mini-traktor potatisplantare fungerar bra bara på beredd jord. Om jorden är för tät kan det orsaka att planteringen ligger på sin sida. På grund av det faktum att bladet inte sjunker väl i marken kommer en person inte att kunna plantera en kultur. Det kommer att ta mycket tid och ansträngning. Innan plantering bör jorden förberedas genom att den fluffas upp.

Övriga tillbehör

Potatisplantare för en traktor eller en bakomgående traktor kan utrustas med ytterligare delar. Vanligtvis är jordbrukare som måste odla stora tomter intresserade av sådana "förbättringar". Det kan också intressera amatörsträdgårdsmästare. I alla fall tillåter ytterligare enheter du inte bara att prestera plantera potatis och andra grönsaker, men deltar också i olika markarbeten.

landa

En av dessa ytterligare "bekvämligheter" är höjdjusteraren. Det kan också installeras själv och fixa planterarens höjd. Det är mycket bekvämt när planteraren är utrustad med en speciell sektion där överskottsgrönsaker faller. Potatisarna skickas sedan tillbaka till planteringsbehållaren. Detta är en riktigt användbar och praktisk funktion.

Potatisplanteraren kan också ha en behållare som fungerar som gödselutmatare.

Slutsats

Vanligtvis är den manuella potatisplantaren en rad. Det är bekvämt och få människor tänker på hur man kan förbättra det lite. En tvåradig potatisplantare är mer lämpad för en bakomgående traktor eller minitraktor. Storleken skiljer sig från en rad. Det används på stora tomter.

gödselutmatare

Människor som håller en liten grönsaksträdgård föredrar en rad potatisplantor. Det finns tillräckligt med dem för att odla en tomt nära huset eller i landet.

Med en potatisplantare kan en person plantera potatis snabbt och enkelt. Den här enheten sparar inte bara tid utan också energi. Detta är mycket bättre än att skyva en grönsak. Fördelen är att en person kan göra en potatisplantare på egen hand. Du kan välja en manuell eller monterad version för en bakomgående traktor eller en minitraktor. Många sommarinvånare har redan provat den här enheten i arbetet och de pratar bara positivt om den.

del av land

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa