Instruktioner för användning av Kalash mot Colorado potatisbagge

Åtgärden mot Colorado potatisbagge Kalash tillhör en ny generation läkemedel som utvecklats för att bekämpa Colorado potatisbagge. Kemikalien är effektiv mot både larver och vuxna. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen är imidacloprid, vars innehåll i kompositionen presenteras i en koncentration av 200 gram per liter.

Kalash produceras i form av ett flytande koncentrat, som löses i vatten under beredningen. Verktyget används vid invasion av skadedjur under växtsäsongen för trädgårdsodlingar.

Läkemedlets komponenter verkar i direkt kontakt med skadedjuret, tar sig in i tarmen eller på skalets integument. När en skadedjur kommer in i kroppen påverkar den aktiva substansen funktionen hos insekts nervsystem, vilket blockerar den normala överföringen av nervimpulser. Som ett resultat upplever skadedjur kramper, förlamning inträffar, vilket leder till dess död.

Vilka är fördelarna med läkemedlet?

När du använder reglerna som föreskriver manualen för läkemedlet överskrids inte doserna och det finns ingen fara för fytotoxicitet. Det räcker med att bearbeta växterna en gång per säsong. Beskrivning av de viktigaste fördelarna med den nya utvecklingen:

 • orsakar inte missbruk hos insekter, vilket gör det möjligt att använda det upprepade gånger;
 • stör inte växttillväxten, leder inte till negativa konsekvenser;
 • gör det möjligt att använda under heta förhållanden;
 • varar länge efter sprutning av växter, den genomsnittliga varaktigheten varar från 14 till 18 dagar;
 • inget behov av återsprutning efter regn;
 • förbjuder inte parallell användning av fungicider och herbicider.

Kalash för växter är ett anti-stressmedel som främjar snabb återhämtning från skadedjur. En stark kvalitet på läkemedlet är läkemedlets låga toxicitet, vilket åtföljs av effektiviteten i dess verkan mot Colorado potatisbagge.

skalbaggar sitter

Ämnets toxicitet mot skadedjur tillhör tredje klass i förhållande till husdjur och fåglar. I förhållande till bin anses läkemedlet vara mycket farligt, vilket måste beaktas vid sprutning av växter nära platsen för bikupa.

Funktioner för att använda verktyget

För att få maximalt resultat måste du följa tillverkarens rekommendationer för att arbeta med läkemedlet. Varje paket med produkten innehåller detaljerade instruktioner som i detalj beskriver reglerna för bearbetning och beredning av en spraylösning.

Hur späds produkten ut?

Läkemedlet i en ampull måste spädas i 10 liter vatten.Lösningens volym bereds med en hastighet av 5 liter av den färdiga produkten för varje 100 m2 område. Om det är nödvändigt att behandla territoriet på nytt är det värt att överväga att arbetet kan utföras endast 3 veckor efter den första sprutningen.

Kalash botemedel

Det finns produkter på marknaden i doser av 100 ml och i stora behållare med en volym på 5 liter, som används för bearbetning av planteringar på stora gårdar. Oavsett form för frisläppande förändras inte rekommendationerna för beredning av en färdig arbetslösning när det gäller koncentrationen.

Sprutning med en lösning kan utföras inte bara för potatisgrödor. Kalash är effektivt mot vitfly och bladlöss. I detta fall bereds arbetslösningen med en hastighet av 10 liter för varje 100 m2 plantering och sprutning utförs en gång under växtsäsongen.

Regler för arbete med skadedjursbekämpning

Kalashs instruktion från Colorado potatisbagge säger att arbeta med ett giftigt medel kräver överensstämmelse med enkla säkerhetsregler. Sprutning med arbetslösning utförs endast i speciella skyddskläder. Skyddsutrustning måste uppfylla följande krav:

skalbagge som äter potatis

 • lång ärm av kläder;
 • handskydd med gummihandskar;
 • huvudbonad;
 • ögonskydd med glasögon;
 • andningsskydd med en andningsskydd.

Om ett giftigt ämne kommer in är berusning möjlig. För behandlingsperioden är det nödvändigt att ta bort barn, fåglar, husdjur från området. Rök inte, drick inte eller drick under arbetet.

Om läkemedlet kommer in i matstrupen är det nödvändigt att ta in en stor mängd vatten, försöka framkalla kräkningar och ta krossat aktivt kol och ring sedan en ambulans.

För att spraya potatisbuskar räcker det att utföra en behandling per säsong. Du bör inte överskrida den dos som anges i instruktionerna, eftersom effektiviteten inte förändras från detta och risken för giftig förgiftning till följd av överskridande av den tillåtna koncentrationen ökar.

Instruktioner för användning av Kalash mot Colorado potatisbagge

Sprutning under villkoren för små dotterbolag och trädgårds gårdar tillhandahålls manuellt med enkla enheter med en sprutpistol. För bearbetning av stora planteringsområden i industriell skala utförs bearbetningen på ett mekaniserat sätt, och bearbetningsfrekvensen per säsong når tre gånger.

Vad säger trädgårdsmästarnas recensioner?

Många anhängare av traditionella metoder för att kontrollera Colorado potatisbagge avvisar andra metoder för att kontrollera skadedjur av potatisgrödor. De föredrar manuell insamling av larver och vuxna framför användning av nya generationens läkemedel.

corado botemedel

Som ett resultat leder omöjligt att minska skadan orsakade av insekter och de stora arbetskraftskostnaderna för att utföra sådant arbete att växterna drabbas betydligt och inte kan utvecklas med full styrka. Stress och den negativa påverkan av Colorado potatisbagge påverkar direkt produktivitetsindikatorer, som är avsevärt minskade.

Trädgårdsmästare som har provat Kalash-botemedel noterar den tveksamma fördelen med att behandla planteringar med en ny generation läkemedel:

 • effektivitet;
 • betydande tidsbesparingar;
 • enkel användning;
 • förmågan att variera när det gäller beredning av arbetslösningen som krävs för bearbetning, det räcker med att späda ut en ampull för att bearbeta ett stort område;
 • läkemedlets billighet, den perfekta kombinationen av läkemedlets pris och effektivitet;
 • förmågan att bearbeta stora områden och små områden som upplever invasionen av Colorado potatisbagge.

Granskarna från trädgårdsmästarna bekräftar kemikaliens effektivitet och säger att Colorado-potatisbaggen efter behandlingen faller precis framför våra ögon. En procedur räcker för att effektiviteten i åtgärden ska fortsätta under hela växtsäsongen.Den här egenskapen hos Kalash gör att du avsevärt kan spara energi och tid för trädgårdsmästare att bekämpa skadedjur.

Möjligheten att inte bara använda potatisgrödor utan också för att förstöra skadedjur av gurkor och tomater gör den nya generationen agent till ett universellt verktyg för att bekämpa insekter. Den grundläggande regeln för användning av Kalash-kemikalien bör vara överensstämmelse med de doser som rekommenderas av tillverkaren och överensstämmelse med lämpliga säkerhetsåtgärder.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa