Hur man snabbt och korrekt ogräs potatis med en trimmer, bakomgående traktor och andra enheter?

Medan kemister utvecklar speciella gifter för att döda ogräs i trädgården, sitter tekniker inte heller ledigt. Lukta potatis med en trimmer är ett nytt och effektivt sätt att bli av med de hatade parasitväxterna på kort tid. Varje år utvecklar parasitväxter resistens mot olika herbicider. Därför krävs ett sätt som du kan glömma bort ogräs av grödan i flera veckor.

Hur man ogräs?

För närvarande finns det olika enheter för att ogräsa grönsaker. Det här skulle kunna vara:

 • hacka;
 • hacka;
 • platt skärare;
 • kultivator.

En modern person vill inte slösa tid och kommer med nya enheter för hyllan. Dessa inkluderar en bakomgående traktor. Underlättar arbetet flera gånger. Detta kommer särskilt att noteras av personen som planterade rotgrödor under en spade.

ogräs ordentligt

Motoblock

En speciell anordning utformad för markodling. Släpp potatis med en bakomgående traktor utförs med tassar eller en ogräsningsmaskin. Tassarna används oftast. De är fixerade på hållarna och anpassar sig efter radavståndet.

De borde överlappa lite. När man fäster benen är det nödvändigt att placera dem på ett sådant sätt att det ena är framför det andra. Denna placering förhindrar skurna växter från att täppa till verktyget. Erfaren professionell vet hur man gör dem hemma.

avsedd för bearbetning

Tassarna är en speciell anordning för ogräs. De kan vara ensidiga, dubbelsidiga och lans. Beroende på installationen bearbetar den en rad från en eller två sidor. Med hjälp av en bakomgående traktor är det lätt att ogräsa potatis, eftersom enheten kännetecknas av hög produktivitet.

Som regel används bakomgående traktorer på gårdar.

dubbelsidig och lans

Kultivator

Odling av potatis är en mödosam process som kräver tid och ansträngning. Ogräs av potatis är ett av de viktiga stadierna för odling. För att underlätta processen för att ta bort ogräs används en kultivator. Enheten kan vara manuell, elektrisk och även utrustad med en bensinmotor.

Du kan också ta bort parasitväxter manuellt från trädgården. Detta är ett verkligt fynd för äldre trädgårdsmästare som lider av artros. För att rensa potatis köps verktyget i en butik eller tillverkas för hand. Kultivatorn tar bort växterna tillsammans med rotsystemet.

mödosam process

Användningstekniken är som följer. Verktyget skruvas fast i jorden, hela tändernas längd ska gå i marken. Sedan, i en rörelse, lyfter de upp det tillsammans med det trasiga ogräset. Bäst lämpad för bearbetning av radavstånd.

Typer av kultivatorfästen

För att odla sängarna används oftast kultivatorer utrustade med ett par knivar. De är placerade i en vinkel på 45 grader mot varandra. Inte en enda anläggning och anordning, som istället för knivar är utrustade med små gafflar med tänder, får inte komma igenom. För att kontrollera ett sådant instrument var det lättare, hjul är installerade på dem.

kultivatorbilagor

Bonden pressar honom och trycker ner på jorden. Således ökar arbetskraftsproduktiviteten.

Ogräs av potatis med igelkottar är ett bekvämt sätt att bli av med parasitväxter och samtidigt spudera trädgården. Potatis igelkottar är en struktur gjord av två kottar. Båda kottarna har 3 hjul, vars material är metall. De har alla olika storlek, eftersom de har olika diametrar för att underlätta arbetet.

Skarpa spikar svetsas på metallhjul. Innan arbetet sätts igelkottar för att ogräsa potatisar på kultivarens ram. När hjulet roterar drar törnen ut ogräset och kramar sängarna. Användningen av igelkottar i detta fall ökar arbetskraftsproduktiviteten.

bonden skjuter

Denna enhet förbättrades också genom att förse den med en motor. Efter det blev det ännu mer bekvämt att använda en motorodlare. Det gör det lättare att bearbeta grödan. Användningen av en motor gör att mini-fixturen underlättar arbetet i trädgården.

Handverktyg

I små områden är det bekvämare att använda hemmagjorda verktyg. Det kan vara en sko, hack eller platt skärare. De vanligaste är hoes och hoes. Det är meningslöst att köpa dyr utrustning för att bearbeta 2 tunnland mark. Enkla redskap skiljer sig åt i form, vilket påverkar ogräsborttagningsprocessen.

handverktyg

Att rensa flera sängar görs bäst med en sko. Det är lätt, därför lätt att använda. Under sommarsäsongen kan du använda en sko. Det finns flera typer. De flesta trädgårdsmästare föredrar tvåhörniga modeller.

Om en person vill spendera mindre fysisk ansträngning i trädgården kan manuell platt skärare användas. Har en enkel design, men tar bort vilda växter effektivt. Det är mycket lätt att ogräsa trädgården med en sådan anordning. En person har förmågan att ändra lutningsvinkeln efter eget gottfinnande.

lätt att använda

Med en trimmer

Det finns ett annat alternativ för att snabbt bli av med parasitväxter - detta är en potatistrimmer. Det är en ljue utrustad med en motor. Ett speciellt munstycke tillhandahålls för att ta bort ogräs. Hur man ogräs potatis:

ogräs trimmer

 1. Innan du börjar arbetet måste du bära skyddsglasögon och om möjligt en andningsskydd. Detta kommer att rädda en person från damm och små grässtrån.
 2. Hyllan ska utföras en gång i veckan. En liten växt har ännu inte haft tid att rota ordentligt, så det är lättare att bli av med den.
 3. Tryck inte på trimfliken under drift, eftersom motorn kan överhettas.
 4. Efter användning desinficeras tillbehöret för att eliminera smittämnen.

Inte varje sommarinvånare vet hur man kan ogräs potatis korrekt, men det är väldigt enkelt. För att inte ge någon chans för ogräset att slå rot bör du välja rätt ogräsverktyg. Detta ögonblick beror på storleken på platsen och metoden för plantering.

bör slå rot

Hur ofta görs det?

Det räcker inte att veta hur man kan ogräs potatis snabbt. Det är viktigt att förstå när det är bäst att göra detta och om det är möjligt att göra sådant arbete under blomningen. Hyllan tillverkas endast två gånger per säsong.

Första gången ogräs tas bort en månad efter att grödan planterats. Den andra - när buskarna når 20-25 cm i höjd. I detta fall kombineras ogräs med hilling. Många är intresserade av om det är tillåtet att ogräs potatisar under blomningen.

ta bort ogräs

Den andra utförs några dagar innan blommorna dyker upp. Varför göra det? Så snart blommorna dök upp, indikerar detta att busken redan har bildats och kulturen inte behöver sådan vård.Denna period faller vanligtvis i mitten av juli.

Slutsats

Varje enhet kan vara lämplig för att rensa potatis med egna händer. De köper det i en specialaffär eller gör det själv. Dessa kan vara handverktyg som personen själv har gjort av improviserade medel. Om människor har möjlighet kan de använda en kultivator.

gör det själv

Hur som helst kommer alla enheter att göra om det är effektivt och bekvämt för en person att arbeta med. En annan viktig punkt - ogräs sängar med rotgrödor i tid och vilda växter blir sällsynta gäster i trädgården.

sängar med rotgrönsaker

recensioner
 1. Nikita
  7.07.2018 19:13

  Varför inte ogräs det, vad gör inte med det, men för att få en bättre skörd behöver du fortfarande ett bra medel för att aktivera tillväxt, till exempel använder jag BioGrow, det finns inget bättre botemedel.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa