Instruktioner för användning av läkemedlet Intavir mot Colorado potatisbagge

Intavir från Colorado potatisbagge är en giftig vattenlöslig kemikalie som produceras av den ryska tillverkaren Fasco. Kemikalien finns i form av tabletter som väger 8 gram eller i pulverform. Produkten rekommenderas för användning på privata tomter och stora gårdar som ett pålitligt insektsmedel effektivt mot 50 sorter av skadedjur av trädgårdsodlingar.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i kompositionen är cypermetrin. Koncentrationen av ämnet i Intavir är cirka 38 gram per 1 kg. Efter sprutning av växterna bildas en mikrofilm på ytan, som, när den sprayas med ett preparat, täcker växtytan med en mikrofilm. Om medlet kommer in i kroppen av insekter som skadar potatisplantningar och äter bladverk, leder det till förlamning av skadedjur och deras död inom 24 timmar. Effekten av kemikalien varar i två veckor efter sprutan.

användning av läkemedlet

Vilka är fördelarna och nackdelarna med Intavir?

På marknaden för moderna kemikalier utformade för att bekämpa trädgårdsskadegörare finns det idag ett ganska stort antal, bland vilka Intavir utmärker sig positivt. För första gången utvecklades ett sådant botemedel utifrån pressning från medicinalväxter som kamomill och tansy.

Fördelarna med en kemikalie inkluderar:

mikrofilmytor

 • hög effektivitet mot skadedjur;
 • förmågan att hantera ett stort antal skadedjurssorter på ett sätt;
 • åtgärdens varaktighet;
 • en utmärkt kombination av pris- och kvalitetsparametrar;
 • säkerhet i förhållande till människor och varmblodiga djur;
 • brist på ackumuleringskvalitet i växter, eftersom efter 20 dagar de huvudsakliga aktiva ingredienserna sönderdelas helt till ofarliga element.

Läkemedlet är effektivt för att bekämpa inte bara Colorado potatisbagge, det klarar bra med thrips, vita fjärilar, morotflugor, bladlöss och ett antal andra skadedjur av trädgårdsgrödor. En av fördelarna med kemikalien är förmågan att använda den i ett växthus. Produkten är en av få som inte har en obehaglig specifik lukt.

trädgård skadedjur

Bland nackdelarna med den kemiska formuleringen är ett speciellt krav för väderförhållanden för att kunna spruta skott. De kan endast utföras i frånvaro av regn, eftersom läkemedlet under nederbörd tvättas med vatten och dess effektivitet minskar.

Hur används Intavir?

För att använda läkemedlet för skadedjursbekämpning framställs en vattenlösning preliminärt, som därefter sprayas på växterna.För att göra detta, ta en tablett eller påse för utspädning i 10 liter varmt vatten. Först utspädes läkemedlet i en liten volym vatten, vilket gradvis ger mängden till det rekommenderade värdet. Om det är nödvändigt att bearbeta ett litet område med potatisplantningar, är det tillåtet att använda en halv tablett, medan mängden vatten bör reduceras till 5 liter.

ansamling i växter

Den bästa tiden för sprutning anses vara morgon- eller kvällstid. Bearbetningen av potatisplantningar från Colorado potatisbagge utförs i torrt väder utan vind vid en temperatur av högst 25 C. Skott behandlas fullständigt, inklusive omsorgsfullt bearbetning av bladplattornas inre och yttre ytor. Appliceringen av lösningen utförs med en kontinuerlig metod som förhindrar förekomsten av obehandlade platser under arbetet, även om det inte finns några uppenbara tecken på larver eller skalbaggar på potatisen.

Produkten kan användas för att kontrollera skadedjur från andra trädgårdsväxter. I det här fallet rekommenderas att följa följande rekommendationer:

 • trippor, bladlöss - 8 gram för var 10 liter varmt vatten;
 • mal, larv - 1 tablett späds ut i en hink med vatten med en volym på 10 liter;
 • weevil - 1,5 tabletter per 10 liter vatten, sprayade under växtsäsongen;
 • whitefly - 2 tabletter för var 10 liter vatten.

föds upp i en hink

Sådana växter bearbetas under växtsäsongen. Vinbärsglaspärlor behandlas med en lösning av en tablett upplöst i 10 liter vatten före och efter blomningen.

Läkemedlet är effektivt inte bara för att bekämpa Colorado potatisbagge. Produkten kan användas för att behandla "husväxter". För att göra detta delas tabletten upp i åtta delar, den resulterande andelen som väger 1 gram upplöses i 1 liter vatten. I genomsnitt räcker denna mängd arbetslösning för hälften av en standardfönsterbräda helt täckt med växter.

växtsäsong

Viktiga punkter

Intavir måste användas för att kontrollera Colorado potatisbagge endast när skadedjur visas. I förebyggande syfte används inte läkemedlet. Under en säsong bearbetas potatisplantningar tre gånger och först efter trädgårdsodlingens blomning.

Den sista sprutningen utförs 20-25 före skörden.

För arbete används endast en nyberedd lösning. Därför är det nödvändigt att ta hänsyn till storleken på potatisplantorna när man planerar arbete. Efter sprutning kan den utspädda lösningen inte lagras. Beräkningen av volymen av arbetslösningen som krävs för bearbetning utförs med hänsyn till det faktum att ett paket med botemedel för Colorado potatisbagge faller på hundra kvadratmeter potatisplantningar.

måste ansöka

När du arbetar är det viktigt att följa säkerhetsåtgärder och försiktighetsåtgärder. Reglerna för användning av bekämpningsmedel i skadedjursbekämpning är följande:

 • arbete utförs i personlig skyddsutrustning, det vill säga i speciella kläder, skyddsglasögon och en andningsskydd;
 • Rök inte och ta mat när du sprayar.
 • efter att du har slutfört arbetet måste du ta en dusch och noggrant behandla alla kroppsdelar med vatten;
 • du kan inte spraya kvinnor under graviditetsperioden och amning.

graviditetsperiod

Vid kontakt med läkemedlet på slemhinnan eller huden måste det drabbade området sköljas noggrant med mycket vatten. Om agenten kommer in måste du dricka en liter vanligt vatten, framkalla en gagreflex och söka hjälp från en medicinsk institution.

Man bör komma ihåg att ett botemedel för att bekämpa Colorado potatis skalbagge är effektivt endast om hållbarheten är 4 år från tillverkningsdatumet. Det är nödvändigt att förvara bekämpningsmedlet på en sval och torr plats utom räckhåll för små barn och husdjur.

avhjälpa

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa