Bruksanvisning Fitoverma från Colorado potatisbagge, hur man späds ut produkten

Den mångfald av moderna medel för att bekämpa detta skadedjur ger sommarinvånaren möjlighet att själv välja en metod. Att välja det mest lämpliga läkemedlet för din webbplats. Fitoverm från Colorado potatisbagge är känd bland grönsaksodlare för sitt biologiska ursprung. Eftersom den innehåller komponenter av naturligt ursprung.

Sammansättning, form, lagring av Fitoverma

Den huvudsakliga beståndsdelen är ett insektsmedel av naturligt ursprung. Detta är aversektin C, som är en avfallsprodukt från mikroorganismer. Mängden aktiv substans är 2 g per 1 liter emulsion.

När en skadedjur kommer in i kroppen orsakar det förlamning eller hämning av nervsystemet. Som ett resultat slutar insektet att röra sig och matas och förstör följaktligen växterna. Den dör efter 10-18 timmar.

Utfärdad:

 • I ampuller på 4 mg.
 • Flaskor på 50 och 10 ml.

Lagras i 2 år. Först av allt är Fitoverm separerad från livsmedelsprodukter. Förvara utom räckhåll för barn, på ett mörkt ställe. Temperaturen varierar från -20 till +30 ⁰С.

Fördelar och nackdelar med läkemedlet

Som alla andra ämnen finns det positiva och negativa egenskaper.

biologisk produkt för skalbagge

Fördelar:

 • Effektivitet och biologiskt ursprung.
 • Relativ säkerhet för människor under bearbetning.
 • Bosätter sig inte i frukt, grönsaker och rötter.
 • Det används för att behandla grödor från olika typer av skadedjur.
 • Den sönderdelas mycket snabbt utan att hålla kvar på växten.
 • Skadedjur vänjer sig inte på Fitoverm.
 • När omgivningstemperaturen stiger ökar exponeringsgraden för insekten.

minuses:

 • Det är nödvändigt att utföra upprepad bearbetning, eftersom läkemedlet inte förstör äggkopplingar och larver, och verkar endast på vuxna insekter.
 • Det ansluter sig inte bra till växten, sommarbefolkningen rekommenderar att du använder Fitoverm med ytterligare lim, som är tvållösning eller tvättmedel.
 • Priset är mycket högt jämfört med kemikalier.
 • Den får inte blandas med andra insektsbekämpningsprodukter.

fytoverma botemedel

Hur man avlar Fitoverm?

I kampen mot Colorado potatisbagge är läkemedlet användbart i torrt, varmt väder.

I regn och molnigt väder reduceras läkemedlets effekt på skadedjuret kraftigt.

Vid bearbetning med endast ett utspätt ämne bör sommarinvånaren vara beredd på att han inte håller sig fast vid bladen. Därför utspädes den i en tvållösning. För att göra detta, ta spån av tvätt tvål och lösa den i vatten.

En annan egenskap hos läkemedlet under den varma tiden på dagen, är effekten mycket starkare, i motsats till andra ämnen som inte har någon effekt alls. Det är tillåtet att kombinera det endast med tillväxtstimuleringsmedel, toppförband och pyretroider.

fytoverma läkemedel

Krav som en sommarinvånare måste uppfylla när han arbetar med Fitoverm:

 1. Förbered nödvändig utrustning i förväg.
 2. Förstör, efter användning, läkemedlets förpackning och ampuller.
 3. Späd inte ut lösningen i förväg, effekten minskar.
 4. Ta bort människor och djur från det behandlade området, begränsa binaåren. Använd inte nära vattenmassor, fisk kommer att dö om ämnet kommer i vattnet.
 5. Avvik inte från instruktionerna.

Läkemedlet späds ut i vatten vid en temperatur som inte är lägre än +15 och inte högre än + 30 ° C. Först i en liten volym, tillsätt sedan lite mer, blanda och först sedan häll den i hela volymen.

Innan du börjar arbeta studeras bruksanvisningarna noggrant. Alla punkter följs strikt.

man med potatis

Konsumtionsgraden för Fitoverm för kampen mot Colorado potatisbagge är 4 ml ämne per 1 liter vatten. Häll sedan vatten i en hink. Spraya växterna, övervaka sedan effekten och bearbeta sedan igen. Och så 3-4 gånger per säsong.

Skada på människor

Trots att läkemedlet inte är av kemiskt ursprung, glöm inte försiktighetsåtgärderna vid bearbetning av potatisbuskar. Toxicitet för Fitoverma klass 3. Först måste du bära gummihandskar. Bär skyddskläder, skyddsögonmask och andningsskydd om möjligt.

Under sprutning får du inte:

 • Dryck.
 • Rökning.
 • Äter.

Tvätta ansiktet och händerna med tvål efter avslutad behandling.

Colorado skalbagge

Om läkemedlet kommer in, är det nödvändigt:

 • Drick så mycket vatten som möjligt.
 • Ta aktivt kol.
 • Inducera spya.
 • Konsultera en läkare.

Vid kontakt med ögonen, skölj genast med rinnande vatten i 5-10 minuter. Tvätta den med tvål och vatten om Fitoverm kommer på ett öppet hudområde.

Du kan inte vattna växterna med läkemedlet, det är endast avsett för behandling mot skadedjur.

Efter sprutning äts grönsaker i 3-4 dagar, utan att hälsan skadas.

skalbagge som sitter på en gren

Vad används Fitoverm till?

Läkemedlet används inte bara för behandling av potatis från Colorado potatisbagge. Det är effektivt mot:

 • bladlöss;
 • Thrips;
 • fästingar;
 • skopor;
 • vita;
 • mal;
 • sawflies;
 • bladrullar;
 • nattfjärilar.

Samtidigt varierar konsumtionsgraden beroende på vilket insekt som måste förstöras och på vilken gröda.

Läkemedlet används för att behandla växter i inomhusförhållanden, växthus och hotbeds.

Yttrandet från trädgårdsmästare som använde läkemedlet för att behandla växter

Tillverkaren, som annonserar Fitoverm, berömmer dess effektivitet, säkerhet och andra positiva egenskaper. Men sommarinvånaren kommer att tro trädgårdsmästarna genom att läsa sina recensioner. I sina kommentarer skriver grönsakstillverkare hur man avlar Fitoverm för behandling mot Colorado potatisbagge och andra insekter.

Nikolay: ”Det finns inget mer effektivt läkemedel för att bekämpa insekter som äter grödor och skadar planteringar. Instruktionen är klar, det fanns aldrig några svårigheter i avel. Mina potatisar lider inte av skalanfall. Jag är tacksam för de som har skapat ett så effektivt botemedel för att bekämpa Colorado potatisbagge, som kan förstöra resultatet av flera månaders arbete på några dagar.

gröda med droger

Maria: ”Förutom att bearbeta potatisbäddar bearbetar jag också vinbär och kål. Endast konsumtionsnivån för läkemedlet ändras beroende på kulturen som behandlas. Verktyget är effektivt och praktiskt säkert, det klarar alla skadedjur på webbplatsen. "

Valeria: “Fitoverm räddade min potatisskörd. Två år av en framgångsrik kamp med Colorado potatisbaggen tvingades vända hela Internet på jakt efter ett effektivt sätt att bekämpa insektet.Många positiva recensioner om läkemedlet hjälpte till att fatta ett beslut. Jag sprider det utan problem, allt är klart och enkelt i instruktionerna. Jag plockade upp en mycket varm dag för sprutning, slutligen, problemet eliminerades, skalbaggen besegrades. Förutom potatis bearbetar jag äppelträd i ett förhållande på 2 per 1000 ”.

Vladimir: ”Effektiviteten i kampen mot Colorado potatisbagge är fantastisk. Men mest av allt tycker jag om att läkemedlet används, med inte mindre effektivitet, för att bekämpa andra insekter som förhindrar växter från att utvecklas normalt. Fitoverm används för att styra gnagare. När jag bearbetar meloner och kalebasser utspäds jag produkten i en andel av 4 ml per 1 liter. "

Maria: ”Jag kämpade hela tiden med folkmeddelanden. Men i år har insekter helt enkelt översvämmat plantningarna och hotat att förstöra hela grödan. Jag bestämde mig för att använda kemi, men hittade Fitoverm i tid. Effekten är utmärkt, problemet har åtgärdats. Nu rekommenderar jag det till alla mina vänner och bekanta. "

Fitoverm är en beredning av biologiskt ursprung, därför skadar den praktiskt taget inte människokroppen, den sönderdelas snabbt utan att finnas kvar i bladen eller frukterna i den behandlade kulturen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa