Hur man använder doft tobak mot Colorado potatisbagge

I många år har sommarinvånare letat efter ett sätt att förstöra insektet utan att använda kemikalier. Vissa trädgårdsmästare använder doftande tobak från Colorado potatisbagge. Den används på olika sätt: genom att plantera själva växten eller genom att förbereda ett sätt att bekämpa skadedjuret med krossat växtmaterial eller damm.

Graden av skada från Colorado potatisbagge

Det är ingen hemlighet att dessa insekter kan förstöra ett stort antal planteringar. De förstör 100% av grödan om de låter reproduktionsprocessen gå. Sedan utvecklas de oändligt kommer de mycket snabbt att äta upp alla plantor. I detta fall kommer förlusten att bli betydande.

grad av skada

1 insekt äter 100 mg växtmassa per dag.

Skalbaggar lever på de nedre bladen och larverna ligger på bladets baksida. Därför kan de inte märkas omedelbart. Oftast lider potatis av hans attacker. Växten är mest utsatt under blomningen, då observeras en massiv ras av larver.

Växt och dess egenskaper

Årlig doftande tobak, hans hemland är Sydamerika. Växtens höjd 50-90 cm. Bladen är stora, blommorna är små, röda, gula och vita. Den har en stark arom som intensifieras på kvällen. Skalbaggen lockas av växtens lukt, han börjar äta den. Men giftet i dess sammansättning dödar insektet.

larver låg

Metoden upptäcktes av Bazhenov. I tio år sökte han envist efter ett sätt att bekämpa insekter utan användning av kemikalier. I sina många observationer insåg han att om tobak växer bredvid potatisen, Colorado potatis skalbagge flyger till honom. Efter att partiklarna med doftande tobak har kommit in, dör skadedjuret efter en stund.

Sommarbeboaren måste förbereda sig för att skadedjur från alla angränsande områden flyger till hans plats. Det är viktigt när man använder denna metod att inte ge upp allt det första året. Resultatet kommer att märkas endast i tre år. En infusion av blad används för att bekämpa andra insekter som skadar trädgården och grönsaksträdgården.

inträngning av partiklar

Sätt att använda tobak

För att bekämpa Colorado potatisbagge använder du flera metoder:

 1. Plantera växter i potatisbäddar.
 2. Beredning av baser för sprutning av buskar.
 3. Bladinfusioner.

För att förstå hur doftande tobak fungerar mot Colorado potatisbagge, är det nödvändigt att överväga var och en av dem i detalj.

basberedning

Växande plantor av växter

Det speciella med kampen på detta sätt är att det är nödvändigt att odla tobaksplantor innan du planterar den i marken.Det har vid upprepade tillfällen bevisats av sommarinvånare att frön äts precis i marken, inte ens tillåter växten att gro. Därför är det viktigt att plantera färdiga växter.

Odling av doftande tobaksplantor. Det första steget är att förbereda marken, som inte har möjlighet att förbereda den på egen hand, kan köpas i butiken. De som vill spara pengar förbereder dem hemma. För att göra detta, ta:

plantera den i marken

 • 1 del torv.
 • 1 del humus
 • 3 stycken vanligt land.

Frönen sås i början av februari. En dag i förväg är den lindad i en fuktig trasa, så att plantmaterialet sväller. Sprid sedan frön och täck dem med 5 mm torr jord, täck med plast. Håll krukan vid en konstant temperatur på + 20-25 ⁰С. Fram till spiring.

När groddarna har visat sig, när jorden börjar torka ut, spraya den med en sprayflaska. När det tredje riktiga bladet bildas rekommenderas det att plocka. När växterna når en höjd av 13-15 cm överförs de till en permanent plats. Men samtidigt måste jorden värmas upp till +15 ⁰С.

blöt trasa

Doftande tobak tolererar lätt grannskapet med kultur, blommor och alla trädgårdsväxter.

Vid överföring till marken är det tillrådligt att bevara jordklodan där den växte.

Hur planterar jag doft tobak?

Det första året planteras växterna längs kanten av sängarna, eller runt hela omkretsen på ett avstånd av 1 m. De planteras i förväg, cirka april. Detta görs så att Colorado skalbaggar inte har tid att lägga sina larver. Om sommaren bor sent med plantering, kommer det att vara svårare att slåss, eftersom larverna inte äter tobak och de kommer också att behöva förstöras på något sätt.

Om det finns mycket skadedjur på webbplatsen kommer det att ta mer än 1 år att hantera den. Om skalbaggen äter upp alla växterna i den doftande tobaken, plantera den igen. Effekten kommer fortfarande att finnas där.

trädgårdsväxter

Fördelar med Bazhenov-metoden

Det finns skeptiker i alla affärer. Likaså är Bazhenovs metod föremål för motbevisning av dem som inte ens har försökt plantera tobak på sina tomter.

Denna skadedjursbekämpningsmetod har flera fördelar:

 1. Inte mödosam metod. Du måste arbeta hårt, växa plantor och plantera dem på ett permanent ställe.
 2. Låg kostnad.
 3. Webbplatsen bearbetas inte med kemi, det vill säga skadan för människor är minimal.
 4. Det ser mycket trevligt utifrån.
 5. Enligt recensioner är metoden effektiv.

För att tydligt förstå styrkorna och svagheterna i Bazhenov-metoden rekommenderas det att plantera några buskar för testning.

Bazhenov-metoden

Matlagningstobakstoft

Växten är lämplig för beredning av ett speciellt medel för behandling av växter mot skadedjur. Doftande tobak torkas, hela växten och stjälkar och blad är lämpliga. För att göra detta är det bundet i buntar och hängt i ett väl ventilerat rum, i skuggan. När bladen börjar krossas krossas de. Efter att dammet är klart bereds en speciell lösning av följande sammansättning ur det:

 • 0,5 kg damm.
 • Tvätt tvål 40 g.
 • Vatten 20 l.

dammberedning

Använd en lösning för att spraya grödor och blommor. Ett sådant verktyg köps i butiker.

För att behandla potatis med tobaksdamm gör du följande:

bearbeta potatis

 1. Under 2 dagar blöts dammet i 10 liter varmt vatten.
 2. Anstränga.
 3. Tillsätt vatten och tvål.

Plantering med potatis bearbetas för att skrämma bort ett insekt och bevara grödan. Fördelarna med denna metod för bearbetning är att den är miljövänlig, medan inga skadliga ämnen samlas i rotgrödor. Det är ofarligt för människor och gynnsamma insekter. Nackdelen är att ett stort antal sprayer krävs per säsong.

ämnen ackumuleras

Yttrandet från sommarboende som har testat denna metod för bearbetning av potatisbäddar

För att få mer information letar en nybörjare med grönsaksodling recensioner från erfarna trädgårdsmästare. Vissa ger specifika råd och rekommendationer för skadedjursbekämpning.

Ivan: ”Jag har jobbat i trädgården länge. Jag har använt tobak mot Colorado potatisbagge länge.Mitt recept är enkelt, jag dricker 4-5 växter med doftande tobak i vatten i flera dagar. Jag filtrerar det, lägger till flytande tvål där och giftet är klart. I vår region växer växten självsådd, så det finns inget behov att leta efter den. Jag behandlar det en gång varannan vecka. Det påverkar både skalbaggen och larverna. "

specifika råd

Irina: ”Förra året beslutade vi att testa den här metoden, vi planterade tobak på sajten. För att inte säga att resultatet är utmärkt, men ändå är det en skillnad. Det finns färre Zhukovs. "

Bazhenov själv säger om denna metod: ”Du måste ha starka nerver. Plantera endast odlade plantor. Detta är inte ett infall, utan en nödvändighet. Insekter äter frön direkt i jorden och hindrar dem från att gro. På vår webbplats såg den första självsåddningsanläggningen några år senare.

Att bekämpa Colorado potatis skalbagge är ett problem. Mest av allt vill sommarinvånaren använda mindre kemikalier, så det är värt att försöka plantera doft tobak. Om allt fungerar, kommer skadedjuret att sluta bry dig.

mindre kemi

recensioner
 1. Yulia Kovalenko
  5.05.2018 02:55

  För att tobak ska växa hemma kraftfullt och växten utvecklas väl började jag använda BioGrow... Även om du är sen med att plantera tobak, efter behandlingen med bioaktiveraren, kommer tillväxten av tobak att ske ganska snabbt.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa