Instruktioner för användning av läkemedlet Bushido från Colorado potatisbagge

Bushido från Colorado potatisbagge hjälper till att skydda mot en leddjur som äter löv och toppar av skuggor. Åtgärden besegrar parasiter, innan andra läkemedel är maktlösa. En insekticid från klassen neonicotinoid spricker inte bara på larver och vuxna utan hjälper också till att återställa löv, stärka buskar.

Bushido, en ny generation bekämpningsmedel, förlamar insekter genom att agera på matsmältnings- och nervsystemet i tre steg.

Beskrivning av verktyget

Läkemedlet, som säljs i form av granulat, förpackat i påsar som väger 500 och 200 mg, innehåller inte en aktiv ingrediens, utan tre på en gång:

 1. Alfa-cypermetrin absorberas inte i potatisvävnad utan deponeras på bladen. Efter att ha ätit giftet dör skalbaggen.
 2. Clothianidin reanimerar odlingsceller genom att tränga in i var och en av dem.
 3. Imidacloprid förhindrar att skadedjuret förstör växtvävnader som är ansvariga för fotosyntesprocessen.

Giftiga ämnen som, tillsammans med bladverket, kommer in i insektens kropp, påverkar nervkanalernas funktion. Efter deras penetration utvecklas förlamning av hela systemet, parasiten dör.

Colorado potatisbagge på potatisblad

Hemligheten till effektivitet

Många jordbrukare och trädgårdsmästare som bearbetar tomater, aubergine och potatis föredrar att använda Bushido, eftersom detta botemedel mot Colorado potatisbagge dödar skadedjur direkt. Hemligheten med insekticidens effektivitet ligger i de aktiva ingrediensernas systemiska verkan. Läkemedlet förlamar samtidigt insekter och främjar växttillväxt och utveckling. Bushido kännetecknas också av andra fördelar som inte alla kemikalier har:

 • kompositionen tränger inte in i knölarna;
 • spenderade sparsamt;
 • tvättar inte bort med vatten.

Insekter dör genom att suga in sapen eller helt enkelt genom att röra vid bladen. Kompositionen verkar mest effektivt under de första dagarna, förlorar inte sina egenskaper under nästan en hel månad.

Insekticiden kan kombineras med andra läkemedel som är tillgängliga för att bekämpa olika skadedjur. En snabb bearbetning av grödor hjälper till att bevara skörden av grönsaker.

Vilka insekter agerar det mot?

Insekticiden Bushido hanterar inte bara Colorado-potatisbaggen, som äter bladen på aubergine, tomat och potatis, utan också med andra parasiter. Läkemedlet används för att behandla frön och knölar för plantering, spruta toppar och grön del av växter när växtsäsongen börjar.

En billig produkt som släpps i Ryssland förstör insekter som smittar paprika, gurkor, blommor:

 • bladlöss;
 • leafhoppers,
 • trips.

förpackning av bushido-beredning

En insektsmedel är effektiv mot lövormar, som orsakar stora skador på äppelträd, vinbär, druvor genom att äta äggstocken. Bushido förstör vitflugor som visas på rosor i extrem värme och fuktighet.

Produkten besprutas med gurkor, tomater, meloner, när de strö med bladlöss. Löv krulla på infekterade växter, blommor faller av. Många kemiska preparat fungerar inte på dessa insekter, men efter behandling med Bushido dör de.

Användningsinstruktioner

Innan du förbereder lösningen måste du läsa anteckningen, som indikerar doseringen. När det överskrids tränger giftiga ämnen in i rotgrödor och potatisbuskar blir gula och torka ut.

Kompositionen bereds före bearbetningen av växterna. Du kan lämna den på ett mörkt ställe i två dagar. Granulat från en påse på 0,2 g blandas med kallt vatten, innehållet är utformat för 5 liter vätska, 0,5 - för 10. Lösningen skakas och hälls i en spruta eller sprayflaska.

Behandlingen används till före eller efter blomningen, vad som behöver göras när det inte finns vind. Om det inte regnar i 2 timmar kommer både vuxna och larver att dö. För att förstöra inte bara skalbaggar utan också ägg måste du spraya bladen både från utsidan och insidan. Skadedjuren försvinner helt efter 5 dagar.

Insekter stör mindre potatis om knölarna behandlas med Bushido före plantering. Produkten kan förvaras i 3 år utan att öppna paketet.

Försiktighetsåtgärder

Arbeta med giftiga ämnen i en skyddsdräkt, skyddsglasögon och gummihandskar. Ett insektsmedel som har en klass 3-risk för människor, om användningsreglerna inte följs, provoserar det:

 • utseendet på ett utslag på huden;
 • illamående;
 • yrsel;
 • magbesvär.

flickan är sjuk

När du förbereder lösningen och använder Bushido-läkemedlet måste du vägra mat, vatten och inte röka. Du kan bara gräva upp potatis 3 veckor efter sprutning. Bearbetning av blommande växter kan leda till att bin dör.

analoger

Inte alla trädgårdsmästare använder Bushido för att skydda skuggrödor; många föredrar andra sätt.

Insekticid Aktara, utvecklat i Schweiz, verkar på skadedjur genom tarmkontakt. Det förstör parasiter vid bearbetning av anläggningar i värme och hög fuktighet Insekter efter sprutning förekommer inte från två veckor till en månad.

Bankcol tillverkas på basis av ett ämne erhållet från havsmaskar. Nikotinoidinsekticiden är kompatibel med fungicider och tillväxtstimulerande medel. Läkemedlet är inte farligt för bin, djur, men Colorado skalbaggar vänjer sig snabbt till det.

Gulliver innehåller 3 aktiva komponenter som var och en påverkar nervsystemet hos en leddjurinsekt och orsakar kramper. Produkten förlorar sin effektivitet när den används i varmt och blåsigt väder.

Blockerar funktionen av natriumkanaler i parasiterna cypermetrin, som är huvudsubstansen i insekticiden Intavir. Giftet kommer in i insektens kropp på två sätt - tarm och kontakt.

bushido packning

Karate påverkar nervsystemet hos skalbaggar, bidrar till kränkning av deras kalciummetabolism. Denna syntetiska pyretroid skyddar potatisplantningar i 40 dagar.

Befälhavare bekämpar effektivt skadedjur. Det giftiga ämnet som tränger igenom stjälkar och blad undertrycker överföringen av impulser i insekter. De slutar mata och röra sig, faller till marken och dör.

Colorado-insekticid har en trippel effekt, vars aktiva ingrediens är imidacloprid, vilket provocerar utvecklingen av förlamning hos parasiter. Läkemedlet är farligt för människor, djur och bin.

Varje år släpper tillverkarna nya produkter för att skydda potatis och andra grönsaks- och trädgårdsgrödor från skadedjur. Tyvärr är Colorado potatisbagge beroendeframkallande.

På grund av dess komplexa sammansättning förstör Bushido-preparatet omedelbart insekter, återställer celler från skadade växter.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa