Hur man hanterar Colorado potatis skalbagge folkrättsmedel senap och vinäger?

Låt oss försöka ta reda på om senap från Colorado potatisbagge på potatis är en myt eller ett effektivt botemedel som räddar rotskörden från oundviklig förstörelse av en fräck skadedjur. Många motståndare mot kemi föredrar att använda folkrättsmedel för Colorado potatisbagge i deras trädgårdar, de är mindre giftiga jämfört med kemikalier.

Varför är folkläkemedel populära och varför är Colorado potatisbaggen farlig?

Brist på beroende är den största fördelen med att bekämpa Colorado potatisbagge med folkrättsmedel med senap och vinäger framför kemikalier. De flesta giftiga kemikalier har en märkbar nackdel - immunitet mot komponenterna i ett giftigt medel med upprepad användning.

Colorado potatis skalbagge reser lätt genom luften över långa avstånd på jakt efter mat, älskar unga blad av nattskugga grödor, den mest favorit är potatis. På den ljusgröna potatisens toppar är det inte svårt att ta fram de gula skalbaggarna med svarta ränder. Colorado skalbaggar är tillräckligt stora i storlek från 8 till 15 mm, 7 mm breda.

Pesten multiplicerar snabbt, murverket blir stort - ägg mer än 60 st. Larverna som kläckts ur dem orsakar irreparabel skada på potatisplantagerna. Efter invasionen av larver och imago av Colorado potatisbagge, kan du se på fältet:

 • förstörda toppar;
 • ätna potatis.

Topparna skadade av skalbaggar har inte tid att syntetisera den nödvändiga mängden näringsämnen, knölarna blir små. Grödans kvalitet är dålig på grund av skador på potatisen av larver. Att bli av med Colorado potatisbaggen är mycket svårt.

hur man hanterar en skalbagge

Hur kan du bli av med en potatis skadedjur med folkmetoder?

Sommarbor, som använder senap och vinäger från Colorado potatisbagge, sparar grödan utan användning av kemikalier. Mekanismen för att bli av med Colorado potatis skalbagge med senap och vinäger skiljer sig från verkan av köpta beredningar. Senap har en specifik lukt som Colorado potatis skalbagge inte kan stå, det kan inte döda insekter, men det kommer att driva bort våldsamma individer.

Senap mot Colorado potatisbagge fungerar som ett avvisande medel:

folkrättsmedel

 • skrämmer bort larver och imago;
 • topparna behandlade med beredningen blir oätliga för insekten;
 • lukten skrämmer bort insekter från åsen.

Potatis kan bearbetas med senap parallellt med andra kemikalier eller kombineras med andra ämnen som är en del av folkrecept för att bli av med det frossna skadedjuret.

skrämmer bort larverna

Vinäger är ett effektivt botemedel mot Colorado potatisbagge. Du måste arbeta med det noggrant. Vissa försiktighetsåtgärder skadar inte:

 • undvik kontakt med huden;
 • föra det inte nära ansiktet;
 • andas inte in.

Vinäger och dess ångor orsakar brännskador på huden, slemhinnan i halsen, munnen, ögonen. Effekten av vinäger på skalbaggen är inte skrämmande, kommer in i kroppen, dödar insektet, bränner ut alla insidor. Sprutning av potatistoppar med 70% vinäger essens kommer att bränna bladen, därför, före användning, späds den ut i en proportion: 1 del av essensen till 9-10 delar vatten.

hudkontakt

Hur man förgiftar en skalbagge: recept med senap och vinäger

Det finns många recept från Colorado potatisbaggar, som inkluderar torr senap, det används för att förbereda lösningar eller i torr form. Du kan förgifta Colorado potatisbagge med senap på följande sätt:

komma nära

 1. Senapspulver, exakt 3 msk. l. häll i en liter kallt vatten. Låt den resulterande lösningen åt sidan i två dagar. Häll den koncentrerade infusionen före en användning i en 10-liters hink med vatten. Den resulterande lösningen kan strö på topparna utan rädsla.
 2. Expressmetoden för beredning av senapsinfusion skiljer sig från den tidigare endast i vattnets temperatur. Infusionen mognar snabbare om senapen rörs om i kokande vatten.
 3. Tillsätt riven tvätt tvål i den redan förberedda senapslösningen. Det finns tillräckligt med 50 g tvålspån per hink.
 4. Denna lösning blir ännu effektivare med vinäger. Häll 100 ml essens i en hink med senapslösning.
 5. Ett termonukleärt recept för senap och vinäger från Colorado potatisbagge, innehållande terpentin, framställs av 1 paket malda senap, 100 ml syra och 100 ml terpentin.

Förstörelsen av Colorado potatisbagge med senap utförs genom sprutning eller vattning av potatisbuskar.

senap recept

Regler för rotbearbetning

Att vattna potatisbuskar med senapinfusion ger dubbla fördelar. Inte bara randiga buggar är rädda för det, produkten skyddar planteringar från den allestädes närvarande wirewormen. Vattning med den beredda infusionen är nödvändig för både buskar och gångar. Genom att utföra en sådan jordbearbetning på hösten, sommarinvånare driver skadedjuret bort från deras plats, han åker till en annan plats.

Recensioner av sommarinvånare bekräftar effektiviteten i folkmetoden. Så säger Irina, en invånare i staden Vladimir. Jag tar min mormors råd, sa hon att senap och vinäger mot Colorado potatisbagge är de bästa lösningarna.

kallt vatten

Jag förbereder lösningen helt enkelt: häll ett paket senapspulver i en hink med vatten, häll 0,5 koppar vinägeressens... Förutom senap och vinäger använder jag hushålls tvål, jag tar ett paket som säger 72%. Jag gnider tvålen på ett grovt rivjärn och später den i en slev med varmt vatten.

Potatisfältet odlas fyra gånger per säsong. Första gången jag sprayar de unga buskarna när de stiger 15 cm över marken, sedan upprepar jag behandlingen ytterligare tre gånger för redan mogna växter. Välbehandlade buskar är rena hela sommaren, jag samlar inte upp larver.

Jag häller ut förpackningen

Hur används torr senap?

Det spelar ingen roll om du inte har tid att röra dig med att förbereda lösningen. Förgifta skadedjur på potatis eller för att skrämma honom bort från unga potatisbuskar, kan du använda torrt senapspulver. Hur man använder det:

ättiksprit

Buskarna kan sprutas med tvålvatten för att hålla pulvret på unga löv längre. Effekten av folkmedlet löper fyra dagar. Förutsatt att vädret är torrt utan regn. Colorado potatis skalbagge lever och reproducerar i obehandlade fält. Systemisk jordbearbetning av mark och växter minskar märkbart antalet.

Regler för ansökan

Skadedjuren orsakar stora skador på grödan, kampen mot den ger ett positivt resultat om det utförs enligt vissa regler. Det första villkoret som påverkar bearbetningens kvalitet är lösningens färskhet. Långvarig lagring minskar dess effektivitet.

unga buskar

Det andra villkoret är tid på dagen och vädret. Du får aldrig spraya potatisbuskar i värmen. Först avdunstar lösningen mycket snabbt. För det andra kommer solbränna att visas på bladen. Skadorna från unga bladbrännskador överväger fördelarna med behandlingen. Kvällen är den bästa tiden att bearbeta buskarna med en lösning.

Det är nödvändigt att ge upp kampen om väderprognoserna lovar regn. Det finns inget behov av att slösa bort tid på bearbetning, nederbörden kommer att tvätta allt från bladen. Topparna måste vara torra innan du börjar arbeta, utan daggdroppar.

andra villkor

Bearbetningsmetoder:

 1. Använda trädgårdssprutor för att spraya den flytande blandningen över potatistoppar.
 2. Manuell vattning mellan rader och buskar med en vattenkanna.
 3. Manuell dammning av buskar.
 4. Sådd senapsfrön i gångarna, följt av inbäddning av den gröna massan i marken.

manuell vattning

Såning senap, sommaren invånare inte bara bekämpa potatis skadedjur. Vit senap är en grön gödsel som förbättrar jordens sammansättning, förstör ogräs och patogena bakterier.

Använd folkrättsmedel i tid för att förebygga och bekämpa skadedjur, då behöver du inte ta giftiga kemikalier.

senap mellan raderna

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa