Instruktioner för att använda Apache-botemedel för Colorado potatisbagge, hur man avlar

För dem som odlar potatis är information om den effektiva japanska insekticiden - Apache från Colorado potatisbagge - användbar. Produkten produceras av det välkända företaget Sumitomo, som länge varit en ledande bland tillverkare av växtskyddsmedel från skadedjur. Apacher har funnits på vår marknad sedan 2008.

Sammansättning och frisläppningsform

Apache-insekticid produceras i form av beige granuler. De upplöses snabbt i vatten av vilken temperatur som helst. När du arbetar med granulat finns det inget damm, vilket är viktigt. Produkten utgör en måttlig risk för människors hälsa, den har en III-faroklass.

De flesta av 500 g / kg granulat är klädianidin, ett ämne som tillhör nikotinoidgruppen.

Tobak är ett populärt botemedel mot Colorado potatisbagge känd under en lång tid. Många grönsaksodlare bearbetar potatisens toppar under blomningen med en luktande infusion från cigaretter.

Fördelarna med moderna nikotinoider inkluderar deras egenskaper:

  • ackumuleras i växtvävnader;
  • ackumuleras i insektsvävnader;
  • samlas inte i vävnaderna hos däggdjur och människor;
  • för att erhålla resultatet krävs en minsta mängd aktiv substans;
  • kort sönderdelningsperiod i jord;
  • icke-flyktigt.

För sprutning av små potatisplantager kan Apache köpas i förpackningar med 2,5 g. Inuti förpackningen finns det 5 vattenlösliga påsar med granulat, som alla väger 0,5 g. När du förbereder arbetslösningen behöver du inte hälla granulerna i vattnet, bara kasta det nödvändiga antalet påsar. Jordbrukarna erbjuds plastflaskor med Apache som väger 250 g.

apat i en förpackning

Kostnaden

Du kan köpa ett japanskt botemedel mot den frossiga skalbaggen via Internet, det finns också i detaljhandeln. Små paket som väger 2,5 g vardera kostar cirka 100 rubel. Läkemedlets pris, förpackat i 250 g flaskor, är 5600 rubel.

Hur avlar jag Apaches korrekt?

Instruktioner för användning på ryska innehåller en detaljerad beskrivning av processen för beredning av en arbetsvätska från skalbaggar. Ett paket Apache som väger 2,5 g räcker för att du kan odla ett potatisfält med en yta på 10 tunnland.

En påse som väger 0,5 g räcker för 2 tunnland. För att bereda en fungerande vätska för behandling av potatisbuskar från en skalbagge, späd ut en (0,5 g) påse insekticid i en 10-liters hink med vatten. Häll den resulterande Apache-lösningen i en spruta och spraya hela fältet inom en kort tid.hur man löser upp

Det finns en instruktion om hur man avlar apaches från Colorado potatisbagge för att strö ett fält på 10 tunnland. Det är nödvändigt att lösa upp alla fem påsar i 1 liter vatten.Denna volym är tillräcklig för att förbereda 50 liter flytande gift. Tillsätt 200 g koncentrat till varje hink.

Flytande gift kan användas för att vattna marken. För vattning behövs en lösning med högre koncentration. För 10 liter vatten används två påsar med 0,5 g pulver.

Jorden vattnas från skadedjur under grönsaks- och blommor. Insekticiden dödar inte bara Colorado potatisbagge och dess larver, det hjälper till att bli av med snubblar, vitfling, bladlöss, trådmaskar.

Hur fungerar Apache?

Det flytande medlet som kommer på bladen penetrerar växtvävnaderna. Insekticidkoncentrationen som dödar skalbaggarna förblir i sapen och vävnaderna i 30 dagar. Tillsammans med juice och löv kommer läkemedlet in i tarmarna hos skalbaggar och dödar dem.

Efter kontakt med skadedjur (vuxna, larver) med en giftig vätska eller film, inträffar deras död inom en halvtimme. Nya skott och blad som har vuxit efter behandlingen kommer att innehålla en dos klädianidin som dödar för skalbaggar och larver under en hel månad efter användning av Apache.

Apacher är en ny generation insektsmedel som har en tredubbla effekt på glupiga insekter:

  • Kontakt;
  • tarm;
  • systemisk.

Regler för ansökan

Vädret påverkar Apache-effektiviteten. Vid varmt väder, när solen skiner ljust, är behandlingen värdelös och till och med skadlig för växter. Det är värdelöst eftersom den giftiga vätskan avdunstar innan den kan absorberas i växtens vävnader. Skadligt för potatisbuskar eftersom droppar vätska på bladen orsakar solbränna.

potatis skadedjur

Långvarigt regn blir också ett hinder för högkvalitativ bearbetning av skalbaggar. Bladen måste vara torra innan behandlingen påbörjas, annars absorberas lösningen mindre. Åtminstone en timme bör gå före regnet, då uppnås den önskade koncentrationen av insekticiden i växtvävnaderna.

Inget giftigt ämne samlas i knölar. En månad efter bearbetning kan knölarna ätas. Med korrekt behandling av potatisplantagen är upprepad sprutning inte nödvändig.

Kompatibilitet

Du kan kombinera behandlingen av potatisbuskar från Colorado buggar med bladfoder med tillväxtstimuleringsmedel. Det är tillåtet att blanda tvätt tvål utspädd med vatten i giftet. Tvålvätskan förbättrar vidhäftningen av produkten till bladen.

Om skada på hälsa och miljön

Det är nödvändigt att förbereda en arbetslösning och utföra bearbetning i en dräkt som är speciellt utformad för detta ändamål. Händerna bör skyddas med handskar, andningsorgan - med en andningsskydd. När du har slutfört arbetet måste du ta en dusch.

sprutning av potatis

Apacher är ett hot mot bin. Det rekommenderas inte att använda det på potatisfält, nära när det finns bigårdar. Ett avstånd på 10 km anses säkert för bin. Apaches utgör en måttlig fara för husdjur, så de bör inte vara i närheten av fältet under sprutning.

recensioner

Andrey, Volgograd

Jag säljer mina potatis på marknaden, så jag planterar minst 2 hektar mark med den. Efter att jag började använda det japanska läkemedlet fanns det mer ledig tid och utbytena blev högre. Jag utför bearbetningen på unga buskar innan jag blommar, så att skalbaggen inte får tid att föda upp.

Ekaterina, Saratov

Vi köpte ett litet hus med en grönsaksträdgård i byn. Under det första året, så att trädgården inte skulle växa över med gräs, planterade de den med potatis. Det var inte möjligt att äta min potatis, skalbaggen förstörde den. Under det andra året beslutade de att inte riskera det, i juni sprayades alla buskar med Apache. Potatiserna räckte till hela vintern.

Slutsats

Genom att behandla ett potatisfält med Apache-insektsmedel kommer du att rädda din gröda från förstörelse. Skadedjur utvecklar inte något beroende på detta verktyg, så nästa säsong kan det användas igen. Effekten av Apache minskar inte med upprepad användning.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa