Instruktioner för användning av Alatar-botemedlet för Colorado potatisbagge

Hur du vill göra utan kemikalier när du odlar grönsaker, hitta ett sätt att bli av med plantering av parasiter. Men sådana tider är länge borta, och farliga trädgårdsskadegörare, som Colorado potatisbagge, lämnar oss inte möjligheten att göra utan insektsmedel. Den kemiska industrin producerar många effektiva produkter som har en universell effekt mot parasiter och inte skadar miljön, fåglar och djur. En av dessa droger är Alatar.

Beskrivning av verktyget

Alatar släpps i form av en transparent vätska med en skarp obehaglig lukt. Insekticiden består av 2 potenta substanser: malathion eller malathion och cypermetrin.

sådana droger

Det är känt om malofos att det tillhör brett spektrum insekticider, är en representant för klassen organofosforföreningar. I blandningar med andra ämnen används malathion aktivt i jordbruket för att förstöra skadliga insekter. En gång i kroppen av parasiter förvandlas malathion till en mer giftig substans.

Cypermetrin, som läggs till i Alatar, erkänns över hela världen som effektivt mot många skadliga insekter som förstör grödor i åkrar och bakgårdar. Ämnet orsakar förlamning av nervsystemet hos larver och vuxna, kvar på behandlade växter i upp till 20-30 dagar. Om parasiter utvecklar resistens mot malofos förstör cypermetrin det.

Alatar botemedel

Som en del av Alatar skyddar båda ämnena på ett tillförlitligt sätt vegetabiliska trädgårdar och fruktträdgårdar från parasiter under säsongen. Tack vare limet i vätskans sammansättning förblir insektsmedlet på de behandlade ytorna under lång tid utan att tvättas av regn. Produkten sönderdelas inte under påverkan av ultravioletta strålar.

En koncentrerad insekticidlösning produceras i ampuller med 5 ml och injektionsflaskor av 25. Använd produkten i enlighet med anvisningarna, späd i den erforderliga mängden vatten.

Insekticidet tillhör den tredje faranklass för människor och 1: a klass - för bin.

skydda grönsaksträdgårdar

Hemligheten till effektivitet

Fördelarna med att använda Alatar mot parasiter som Colorado potatisbagge är att medlet:

 • agerar synergistiskt;
 • förstör de mest ihållande skadedjur;
 • tvättar inte av regn, rullar inte av löv under bearbetning;
 • motståndskraftigt mot solljus;
 • ekonomiskt räcker det med 5 ml giftig vätska för 10 liter vatten;
 • kvar på sprayade växter i upp till 20 dagar.

tvättas bort av regnet

Beredningar baserade på cypermetrin och karbofos kan inte förgiftas om du följer säkerhetsåtgärder.

Vilka insekter fungerar det mot

Ett insekticidmedel används för inomhusväxter, trädgårdsodlingar.

Med hjälp av Alatar förstör de:

inomhusväxter

 • bladlöss, mal, trippor på växter i rum;
 • skala insekter, sagor, bladmaskar på fruktträd;
 • Colorado potatisbagge;
 • vivlor, bladlöss på bärbuskar;
 • kålfluga, bladbagge, skopa på vegetabiliska växter.

Ämnena i beredningens bas hjälper till att organisera skyddet för alla växter från vanliga skadedjur.

fruktträd

Användningsinstruktioner

En ampull med en vätska i mängden 5 ml hälls i en behållare med 4 liter vatten. Tillsätt vatten till 10 liter efter omrörning av lösningen. Efter noggrant blandning kan du börja bearbeta potatisplantningar infekterade med Colorado potatisbagge. Buskarna sprayas med växter under växtsäsongen med 4 liter lösning per 100 kvadratmeter. Det är bättre att använda en spruta, i vilken arbetsvätskan hälls, för bearbetning av en potatisfält eller plantering av tomater, aubergine.

Förfarandet utförs i lugnt, vindstilla väder, men på en molnig dag. Den optimala behandlingstiden är på morgonen fram till 10:00 eller på kvällen, senast kl. 20.00. I dagg är desinficeringsarbete inte värt det.

börja behandla

För att öka effektiviteten av behandlingar är det nödvändigt att ändra insekticidala preparat för andra. Då utvecklar skadedjuren inte immunitet mot giftiga ämnen.

immunitet utvecklas

Försiktighetsåtgärder

Även om Alatar är något giftigt för människor, måste du vara försiktig när du bearbetar:

 1. Spraya inte utan andningsmask och handskar.
 2. Försök att inte spraya arbetslösningen mot vinden.
 3. När vätskan kommer på huden eller slemhinnan i ögonen, munnen eller näsan, skölj genast ytorna med rinnande vatten. Händer och ansikte tvättas med tvål.
 4. Om ämnet oavsiktligt kom in i matsmältningskanalen och orsakade förgiftning, är det nödvändigt att snabbt rensa magen genom att orsaka kräkningar och ta aktivt koltabletter.

Återstoden av lösningen ska inte hällas i närliggande vattendrag, eftersom produkten förgiftar dess invånare. Det har en skadlig effekt på bin. Av detta följer att det är bättre att genomföra behandlingen under perioden med låg aktivitet hos gynnsamma insekter.

lite giftig för människor

analoger

Följande läkemedel har en liknande effekt som Alatar:

 • Arrivo.
 • Apaches.
 • Karate.
 • Aktara.

Arrivo tillhör mycket giftiga medel med den aktiva ingrediensen cypermetrin.

substans cypermetrin

Med Colorado potatisbagge kan du slåss med Apache, ett medel för tarm- och systemåtgärder.

Karateinsekticid har en effekt på många skadedjur i trädgården och grönsaksträdgården. Produkten är effektiv i väder och tvättas inte av regn.

Mot Colorado potatisbagge används Aktar på trädgårdsväxter. Kemikalien verkar systemiskt på larver och vuxna skalbaggar.

systemiskt på larver

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa