Sorter av de bästa sorterna av blomkål med namn

En ljus och användbar dekoration av trädgården är romansk kål. Det passar älskare av exotiska grönsaker. Kombinationen av olika sorter gör att du kan njuta av smaken av kål under sommarsäsongen och njuta av den färgglada massan av grönsaker.

Funktioner i valet av blomkål för en sommarstuga

Blomkål ger, beroende på sort, ett stabilt utbyte under olika klimatförhållanden. Förhållandena för odling av blomkålssorter för mellanbanan skiljer sig från dem i de södra regionerna.

olika sorter

 1. Användningen av lokala hybrider. I regionen rotar hybrider speciellt för de givna förhållandena bättre.
 2. Redovisning av landningsdatum. Om sorter och hybrider med främmande urval används, anpassas de till lokala förhållanden.
 3. Resistent mot väder och sjukdom. De bästa tillväxttakterna ges av sorter som är immuna mot ett brett spektrum av sjukdomar.
 4. Användning av sorter frön. Om du tänker använda blomkålfrön för nästa år, bör sorter av arter föredras.
 5. Plantering av olika typer. För att få ett garanterat resultat avlas från 4 till 7 arter på sajten.

De bästa sorterna av blomkål för öppen mark i den mittersta körfältet är ultra-tidiga eller tidiga arter. De låter dig få den första skörden mitt på sommaren.

plantera arter

Tidiga mogna sorter

Tidiga mogna arter och sorter är mest utbredda i tomterna. På grund av deras korta mogna tider ger de dig möjlighet att skörda innan det kalla vädret börjar. Egenskaperna hos de tidiga arterna tillåter dem att odlas inte bara i slutna växthus, utan också på öppna bäddar.

tidiga mogna sorter

Alfa

Alpha är en tidig mognadssort med bra avkastning. Mognad för kålhuvud uppstår 2 månader efter plantering i marken. Huvudena är rundade, vita med uttalade stora knölar.

Alpha har utmärkta smakämnen. Dess fördelar inkluderar långsiktig frukt. Den sista grödan skördas med början av höstfrostar.

avkastning

Vinson

Vinsonkål är en tidigt mognande hybrid med hög kommersiell prestanda. Sorten bildar en vertikal upprätt rosett. Kålhuvudena är medelstora, runda i form och små bulor.

En utmärkande egenskap är dess fina konsistens och milda behagliga smak. Medelvikten är något mindre än 2 kg. De största exemplarna når 3 kg. Hög smaklighet gör Vinson till en konkurrenskraftig variation. Det används för sallader, olika rätter, frysning och konservering.

tidig mogen hybrid

Sommarboende

Sommaren är en tidig mogen sort med en lång fruktperiod. Den första grödan skördas så tidigt som 3,5 månader efter fröets grodd. Kålhuvudena är runda och medelhöga i vikt. Den når 1 kilo.

Huvudena blir vita, finkorniga, täta. Krämskärmar är tillåtna. Bland trädgårdsmästare har sorten blivit utbredd för sin utmärkta smak. Blomkål Dachnitsa används färskt för frysning och bevarande. Skillnad i lång hållningskvalitet. När tecken på bladdeformation visas kräver det applicering av gödselmedel som innehåller kväve och kalium.

period med fruktning

Garanti

Garanterad blomkål är en extremt tidig syn för oskyddade områden. Fått bra recensioner genom att bilda stora huvuden täckta med skyddande plattor. Kålhuvudena har en regelbunden sfärisk form med vitt fint korn.

Beskrivningen av uppfödarna karakteriserar garantin som en sort med en ljus uttalad smak. Den vänliga mognad av grödan möjliggör automatiserad skörd. Fördelarna med sorten inkluderar resistens mot bakterios. Sorten tolererar lagring och transport väl.

ultra tidig vy

Get dereza

Dereza get är en tidig mognande variation av ryska urval. Växtens blad är gröna med en gråaktig vaxblomma.

Huvudena på Goat Dereza blomkål är formade av små storlekar, sfäriska i form. Massan överstiger inte 1 kg. Arkomslaget är inte uttalat. Skiljer sig åt i en mängd olika tillämpningar inom matlagning.

Ryskt urval

Movir 74

Movir 74-hybrid är en tidigt mogen variation av kompakt storlek. Rosetten växer sällan mer än 95 centimeter. Huvudet har en rundad, lätt platt form. De största exemplarna når 25 centimeter. Massan hos ett moget kålhuvud sträcker sig från 400 till 1400 gram.

hybrid Movir

Ett särdrag hos Movir är dess vita färg och ojämna yta. I vissa fall har kålens färg en gul färg. Hybriden har de högsta utbytena. Upp till 4 kg tas bort från en kvadratmeter.

Movir fick popularitet bland trädgårdsmästare för sin utmärkta smak och mångsidighet. Det används både färskt och konserverat. Sorten är opretentiös i vård, svarar bra på vattning och utfodring. Med förbehåll för reglerna för jordbruksteknik kan du ta upp till 2 grödor per säsong.

ojämn yta

Snöboll 123

Blomkålssnöboll tillhör den ultra-tidiga arten. Den första grödan mognar ungefär 3 månader efter det att de första skotten dyker upp. Det rekommenderas att använda det färskt och till frysning.

Snowball 123 bildar runda, täta kålhuvuden. Deras medelvikt sträcker sig från 0,4 till 1 kilogram. Huvudfärg - rent vitt. Ytan på kålen är täckt med täckande blad.

första skörden

Express f1

Express är en ultra-tidig art med små kålhuvuden. Stora prover överstiger inte 500 gram i vikt. Huvudfärgen är vit, ibland finns det en kräm- eller hasselskugga. Den första grödan skördas inom 60 dagar efter plantering i marken.

ultra tidig vy

F1 Express är lämplig för växthus och plastöverdrag. I de södra regionerna har det rotat på öppna åsar. Har en genomsnittlig avkastning. Upp till 1,5 kg kålskörd avlägsnas från en kvadratmeter Express f1.

Fördelarna med sorten är resistens mot bakterios och den bästa smaken bland analoger. Av bristerna konstaterar experter behovet av att behandla växter från skadedjur under säsongen.

lämplig för växthus

Högsäsong och sena säsonger

Mellan till sent mognad blomkål har också en mängd olika namn. Det finns ovanliga arter bland dem. Romanesco kål förvånade trädgårdsmästare med en ovanlig form av blommor och en ljus ljusgrön nyans.Lila bollar har också hittat en plats i många områden på grund av deras opretentiöshet och ovanliga utseende.

låda med kål

Cortez

Cortes är en senmogen storfruktad sort med huvuden som väger från 2 till 3 kg. Skördens tekniska mognad börjar tidigast 75 dagar efter plantering i marken.

De viktigaste fördelarna med Cortez blomkål är högavkastning och självtäckande huvuden. Cortes är picky när det gäller jordens fertilitet och regelbunden utfodring. Den tål lägre temperaturer väl, tål korta frost.

senmogen storfruktad

Romanesco

Romanesco kål är en exotisk variation av kål. Dess särskiljande egenskap är den rika gröna färgen på blommor i form av en fraktal spiral. Det liknar korall, så det andra namnet är korall. En annan funktion är antalet varv i blomställningen, lika med Fibonacci-talet.

Romanesco kål har en kryddig delikat smak. Innehåller en stor mängd vitaminer C, B, A, K, karoten. Regelbunden konsumtion av romansk blomkål hjälper till att tunna blodet, stärka blodkärlen och ta bort kolesterol från blodet.

exotisk variation

Lila boll

Den lila bollen är en originalhögsäsongsort. För dig som gillar lila blomkål. Skillnaden i höga krav på fukt och jordkvalitet. Ger inte en gröda med ökad surhet.

Den lila bollen bildar ett avrundat lila huvud. Massan på ett kålhuvud når 1-1,5 kg. En utmärkande egenskap är en rik lila färg. Fördelen med sorten är det höga halten protein, vitaminer och mineraler i massan.

originalbetyg

Paris

Parisienne är en nyhet med en genomsnittlig mognadstid. Den första skörden av parisisk blomkål når teknisk mognad 75-80 dagar efter att ha överförts till en permanent plats. Fördelen med hybrid är dess höga hållkvalitet. Tål lagring i 2 månader.

Parisienne används för färsk konsumtion, för bevarande och frysning. Bland bristerna finns ett behov av fukt och jordkvalitet. Tåler dåligt hög surhet.

permanent plats

Frihet

Frihetskål är en representant för mitten av mognad. Den första grödan når teknisk mognad 80 dagar efter transplantation. Sorten bildar stora rundade huvuden. Fruktens vikt når upp till 2 kg. Konsistensen är medium kuperad, delikat. Huvudfärgen är vit. Ytan skyddas av arkplattor. Hybriden fick bra recensioner för sin motståndskraft mot ogynnsamma klimatförhållanden.

De olika typerna av blomkål ger dig möjlighet att odla en rik skörd på din personliga tomt under sommarsäsongen. Speciell uppmärksamhet från trädgårdsmästare förtjänar en elit variation av romansk kål eller lila boll. Till och med ett par buskar kommer att dekorera trädgården.

medium tuberous, öm

recensioner
 1. Natalia
  4.04.2018 17:35

  Jag har vanligtvis 3-4 sorter på sajten, fördelade på mognad. Jag planterar lite av varje sort, skörden är bra eftersom jag använder en tillväxtaktivator BioGrow och olika naturliga förband. Jag försöker plantera den i olika sängar, det är så bekvämt för mig att inte förvirra vilken variation som växer där ..

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa