Hur man behandlar eller sprayar kål från skadedjur med valerian

Mycket ofta, i kålbäddar, kan du hitta ett stort antal skadedjur som förstör grödan. För att bli av med insekter och hålla gafflarna intakt kan du spraya kål med valerian. Det rekommenderas inte att behandla växter med kemikalier, så du kan använda folkrättsmedel som inte är mindre effektiva.

Vilka insekter kan du bli av med valerian tinktur?

Problemet med skadedjur på kål är mycket oroande för många trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. Kampen försvåras av att parasiterna kryper in i gaffeln och gömmer sig under bladen. Under en lång tid kanske de inte visar sig på något sätt, och trädgårdsmästaren kanske inte inser att en betydande del av grödan redan har skadats.

Oftast finns följande insekter i kålbäddar:

 • Shitty leafbagge.

Pepparrotsbladbaggen, eller som den också kallas - babanukha, är en liten bugg med svarta vingar med en grönaktig metallisk glans och bruna ben. I juni gnuggar kvinnor grunt hål i bladen och lägger sina ägg där, från vilka larverna kläcks.

shitty leafbagge

 • Grön barid.

Barid är ett litet fel med en kroppsdiameter på cirka 3-4 mm, en djupblå nyans med en metallisk glans. Parasitens vingar är täckta med spår. Det huvudsakliga tecknet på dess uppträdande på buskarna är gulingen av blad och bildandet av små tillväxter på dem.

Grön tunna

 • whitefly

En annan vanlig parasit som ofta kan hittas på korsväxter. Whitefly är mycket lik utseende till den molära Lepidoptera. Kroppen är vit eller rödgul.

Whitefly på kål

 • Vårkålfluga.

Utåt liknar en vanlig fluga, bara mindre. Fluarlarver matar på kålblad.

Vårkålfluga

 • Vågig loppa

Den vågiga loppen är en liten svart skalbagge med gula ränder på vingarna ungefär 3 mm långa. De vågiga lopplarverna är upp till 5 mm långa.

Vågig loppa

Oftast på växter kan du också hitta ett stort antal bladlöss och kålfjärilar.

Kålhuvuden måste regelbundet inspekteras med avseende på förekomsten av dessa insekter och vid de första tecken på utseende kan de sprayas med valerian.

Valerian med tvål från skadedjur

Ett av de mest effektiva åtgärderna mot skadedjur är en lösning av valerianapotek med tillsats av tvål. Du kan använda vanlig flytande tvål, men det är bättre att använda tvätt tvål.

valerian med tvål

Vid de första tecknen på sjukdom och utseendet på insekter på plantor måste det akut behandlas med en valerianlösning. För att förbereda det, bör du ta 3 liter vatten och en flaska alkoholhaltig tinktur av valerianrot.Flytande tvål måste tas 2 msk. l. Lös upp alla ingredienser i vatten och sprut alla buskar, även de som vid första anblicken är ganska friska.

Om det efter några dagar har gått kraftigt regn krävs ombehandling.

En månad före skörden kan gafflar behandlas med ammoniak för profylax. För att göra detta, späd ut en flaska ammoniak och tvätt tvål i 5 liter vatten och bearbeta sedan alla växter.

Tinktur av valerian för kål från skadedjur hjälper till att hantera invasionen av insekter även utan att använda tvål. Du kan också plantera valeriska medicinska buskar i sängarna. Valerian har en stark doft som avvisar skadedjur.

Valerian juice från insekter

Sprejning med valeriansaft är också effektivt för att kontrollera skadedjur som livnär sig på kålblad. För att förbereda denna produkt måste du ta 1 kg färska stjälkar och blad av växten och bläddra igenom en köttkvarn. Pressa sedan juicen genom ostduken, häll den i en glasburk och kylen. Där kan den lagras i upp till en månad. Om det behövs ska 10 droppar juice spädas i 10 liter bekämpningsmedellösning och behandlas kålbäddar med detta medel.

Avkok av valerianrot och tobaksblad från insekter på kål

För att snabbt bli av med parasiter på kålbuskar kan du använda ett avkok av tobaksblad med valerian. För 5 liter vatten måste du ta 500 gram färska tobaksblad och 200 gram färsk valerianrot. Sätt på låg värme och bring till kokpunkten.

Efter att buljongen har kokt måste den tas bort från värmen och läggas på en mörk plats så att den svalnar till rumstemperatur och infunderas. Nästa dag kan de sprayas på kålbäddar. Förfarandet rekommenderas att genomföras två gånger i veckan tills insekterna helt försvinner från växterna.

sprutkål

Om det efter en stund efter sprutning höll regn, måste nästa dag behandlingen med avkok av tobaksblad och valerianrot återupprepas.

För att förebygga kan du bearbeta bäddar med grönsaker, som ligger bredvid kålen. Detta hjälper till att förhindra att parasiter återkommer.

recensioner
 1. anya
  7.07.2018 08:24

  Var noga med att följa andelarna, annars kommer du inte bara att köra bort skadedjur utan också skada plantorna. Jag rekommenderar efter sådan sprayning att mata plantorna med "BioGrow».

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa