Hur man behandlar kål från skadedjur med läsk och är det möjligt

Skadedjur i trädgården är bekant för många sommarinvånare. Hur man hanterar dem utan att använda kemikalier. Bakpulver kan hjälpa dig i denna utmanande kamp.

Skadedjur som attackerar kål

Antalet insekter som skadar kålbäddar är litet, men problemet är att de är mycket svåra att ta bort.

 • Korsfärgad lopp. Ett litet hoppande insekt som förstör gröna blad på en dag, kvantitativt tre gånger sin egen vikt. Unga grödor och kinakål påverkas mest.
 • Fjärilslarver. Ägg som läggs av fjärilar kläcks och glupiga larver födas, som kan förstöra många kålhuvuden.
 • Bladlus. Insektet är grönt. Det påverkar unga växter. Bladen krullas upp och svarta prickar visas på dem.
 • Kålfluglarver. Förstör den underjordiska delen av anläggningen.
 • Sniglar och sniglar. Nattliga skadedjur som är svåra att fånga under dagen. Och de gör stor skada, för hela natten gör de bara det de äter.

Bakpulver är många skadedjurs fiende

För att bli av med irriterande insekter som inte bara skadar utan också förstör hela växter kan du använda ett improviserat verktyg.

En lösning av natron eller natriumbikarbonat i sig är outhärdlig för många av dem. Därför kommer snabb bearbetning att hjälpa till att bli av med skadedjur en stund.

larv skadedjur

Oroa dig inte för den vita blomningen som finns kvar på växten efter bearbetning. Det är absolut ofarligt för människokroppen.

Soda från skadedjur för kål:

 1. Metod för fröbehandling.

Först av allt kan du bearbeta frön förberedda för plantering. Soda fungerar som ett antiseptiskt medel. Försvara 1 liter vatten, tillsätt sedan 5 gr. soda. Rör om och dopp frönen i det i 4-6 timmar.

 1. Sätten skydda kål från larver.

skada på kål

Larver som gör irreparabel skada på kålgafflar tål inte bakpulver. Du behöver inte ens späda lösningen, bara strö löven med torr soda. Företrädesvis från båda sidor. En större effekt kan uppnås om växten behandlas på morgonen. När daggen ännu inte har torkat, hjälper det att hålla ämnet på kålen längre.

Ett annat sätt att skydda mot larver är att blanda lika stora mängder mjöl och bakpulver. Strö över bladen också.

 1. Sätt skydda kål från sniglar.

I kampen mot dessa skadedjur kommer odlingen av marken att hjälpa. Det räcker med att strö området runt kålen med läsk flera gånger per säsong.

 1. Sätten skydda kål från bladlöss.

Små insekter kan förstöra växten fullständigt, så mycket tid ägnas åt att bekämpa dem.Sprutning med läsklösning hjälper till att skydda kål från bladlöss. För 10 liter vatten 4 msk. skedar av ämnet och 2 msk. skedar flytande tvål. Häll i en avdragare och bearbeta växterna.

Användningen av läsk ger en kortvarig effekt, men det tveklösa plus är att det är en helt säker metod för kamp. Det räcker med att bearbeta flera gånger under en säsong och insekterna orsakar inte mycket skada.

Vad du behöver veta när du förbereder en läsklösning

Du kan behandla växter med läsk, men du bör göra allt rätt. Annars blir effekten negativ.

soda lösning

 • Lösningen appliceras omedelbart efter beredning.
 • Använd inte aluminium- och metallredskap.
 • Vattnet ska vara rent, om möjligt filtrerat.

Vattentemperatur högst 50 C. Ju högre grad, desto mer förlorar läsket sina gynnsamma egenskaper.

Skadedjur i trädgården är ett ömt ämne för alla sommarinvånare, läsk hanterar många av dem. Men det hjälper också mot sjukdomar i olika växter. Till exempel hjälper det att hantera mjölk, senblåsning och många andra.

Ytterligare improviserad insektsbekämpning

Förutom natriumbikarbonat kan skadedjursbekämpning på kål göras på andra sätt utan användning av kemikalier.

gödningsmedel för kål

Metoder för att förstöra de flesta skadedjur:

 • Infusion av valerian. För 3 liter vatten, en flaska valerian och 1 msk. sked flytande tvål. Med denna lösning bör kål bearbetas. Detta kommer att skrämma bort insekter och låta dem växa vidare.
 • Ammoniak. Ta en flaska och späd den till 5 liter. vatten medan du tillsätter 1-2 matskedar flytande tvål.
 • Vitlök. Ta 800 gr. Häll vitkokande (helst oskalad) över kokande vatten över. Låt det koka i ytterligare 2 timmar. Häll sedan den resulterande lösningen, utspädd i hälften med vatten, över bäddarna med växter. Det hjälper till att bekämpa bladlöss och andra skadedjur.

Infusioner för bearbetning

Du kan själv förbereda olika växtbaserade infusioner. Behandla planteringar med dem och minska antalet skadliga insekter.

 1. Lökskal, tomatöverdelar (från bladlöss och larver). Ta 500 gr. skal, tillsätt 2 l. kokande vatten, lämna i 1-2 dagar. Tillsätt sedan 2 liter vatten och 1-2 msk. skedar flytande tvål. Brygg 1,5–2 kg tomatöverdelar i 5 liter. vatten, låt stå i 4 timmar och koka sedan i 3 timmar. Sil och blanda med vatten 1: 2 (buljong - vatten). Efter att båda infusionerna är redo blandas de i ett förhållande på 1: 1. Den resulterande blandningen kan användas för att bearbeta kål.
 2. Ask, tobaksdamm, senap och flytande tvål. Ett glas ask, ett glas tobaksdamm, 1 msk. en sked med senap och 1 msk. sked flytande tvål, hällt med kokande vatten (10 l.) Den tillförs under en dag. Behandla sängarna med bladluskål.
 3. Ask- och tjärschampo. 1 glas ask, 1-2 msk. skedar schampo och 5 liter. vatten. Insistera dag och spray från larver på kål och korsfärska loppor.

Andra sätt att slåss

Förutom att förbereda infusioner finns det följande metoder, grupperade efter skadedjur.

bakpulver

Från larver:

 • Pinnar installeras på sängarna och äggskal hängs på dem. Det finns inga vetenskapliga bevis för denna metod, men det är värt ett försök. Fjärilar som ser snäckorna tror att territoriet är ockuperat, så de föredrar att inte slösa tid och flyga förbi.
 • Olika täckmaterial hjälper också. Ju svårare det är för en fjäril att komma till en växt för att lägga ett ägg, desto mer troligt är det att de kommer att förbli intakta.
 • De skördas för hand
 • Att locka getingar, strö kål med sött vatten. Då kommer dessa insekter att göra allt själva.

Från sniglar:

 • Enheten med fällor. Tankar med öl, sött vatten med jäst installeras. Det är lämpligt att begrava det på samma nivå som marken. På morgonen, bara gå och samla insekterna.
 • Strö mellan raderna med krossade skal eller torr senap.
 • Du kan lägga nässlor, bara du behöver göra det varje dag, gräset måste vara friskt.

kålskörd

Korsstark loppa:

 • Vinäger. Detta kräver bordsäger, 250 ml per hink med vatten.Använd en vattenlösning.
 • Granolja. Lägg till vatten och vattna i sängarna.

Bladbladskontroll:

 • Behandla kålen med tvålvatten. 10 liter vatten och 300 gr. tvål. Spraya hela växten.
 • Du kan plantera skadedjursavvisande grödor runt trädgården. Vitlök, dill, persilja, salvia och mer kommer att göra. Det är viktigt att växten har en stark lukt.

Bakpulver används för att skydda kål från skadedjur. Det är viktigt att komma ihåg att även om det är säkert för människors hälsa, bör det fortfarande användas med försiktighet.

Genom att följa alla nödvändiga krav, och inte i något fall öka doseringen. Det är bäst att använda komplexa metoder, sammantaget är deras effekt mycket högre.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa