De mest effektiva sätten att hantera sniglar på folk kål rättsmedel

Ett av de mest obehagliga problemen som trädgårdsmästare möter är sniglar på kål, och inte alla vet hur de ska hantera dem. Dessa skadedjur kan antingen förstöra grödan eller helt förstöra den. Men en effektiv kamp är möjlig.

Beskrivning av skadegöraren

Ur en uteslutande biologisk synvinkel är sniglar gastropoder, saknade ett skal som skulle skydda dem från yttre påverkan. Slugan har en mjuk långsträckt kropp, som ständigt är under ett lager av slem. Det produceras av speciella körtlar.

När snigeln rör sig, och detta händer genom att sätta sig i bagageutrymmet, kvarstår ett lager av slem. När den är våt är den transparent, men efter att den har torkat tar den på sig en silvrig nyans.

Slugans kroppsfärg är beige eller brun och ganska enhetlig. Huvudet är uttalat och "dekorerat" med horn som ser ut som tentakler. För en snigel är detta ett sinneorgan.

Blötdjuret lever i jordens övre lager, växtskräp, vedar och andra platser där luftfuktigheten är hög. Sluggen tolererar inte hög lufttemperatur och tvingas därför gömma sig i skuggan från solens direkta strålar. De visas huvudsakligen på natten, när den uppfriskande svalheten går in, och de äter kålbladet.

Sniglar är mycket skadliga, för om de förekommer kan de orsaka oåterkallelig skada på hela grödan. De älskar alla typer av kål:

 • vitkål;
 • broccoli;
 • färgad;
 • Bryssel;
 • Beijing.

Skadedjuren är picky, visas bara på natten och kan livnära sig från andra trädgårdsgrödor: tomater, jordgubbar, gurkor och jordgubbar. I vissa fall kan de till och med tackla potatisöverdelar och druvblad. Men sniglar gillar inte senap. Blötdjuret hittar en sparande plats för vintring i kålhuvuden som inte skördades på hösten.

snigel på ett blad

Faran med en snigel är inte bara att den äter växter i trädgården. Det är också en bärare av skadliga bakterier, virus och farliga sjukdomar, vilket negativt påverkar utbytet, så skadedjur måste förstöras.

Mekaniskt sätt att slåss

Det finns många sätt att bli av med sniglar på kål. Den mekaniska kontrollmetoden antar att kålen bearbetas manuellt. Naturligtvis kommer det inte vara möjligt att samla alla, men du bör inte försumma den här metoden. Om du tar hänsyn till vanor och beroenden hos hala blötdjur kan arbetseffektiviteten ökas avsevärt.

Först och främst kan du utöka fällorna, som är gjorda av hinkar, skifferark, rester av brädor och gamla väskor.Arsenal ska placeras nära de sängar som bearbetas. På kvällen kan du ordna ett raid: det kommer att finnas många "brottslingar" på ytorna på spridningsmaterialen. Att placera skaldjur i saltvatten kan snabbt förstöra dem: salt är förstörande för dem. Denna metod kan användas upprepade gånger.

Om du väljer en metod för hur du ska hantera sniglar på kål kan du ta ett trick. Eftersom det är ganska svårt för dem att krypa på ytor med revor och utbuktningar, kan barriärer byggas från grus, äggskal och annat tillgängligt material på trädgårds- och sängplatserna. Detta förhindrar att sniglarna når kålen.

kål och snigel

Du kan använda superfosfat för att förhindra uppkomsten av sniglar. Det absorberar snabbt slem, vilket gör att rörelsen av blötdjuret blir omöjlig. Att gräva spår med vatten runt plantorna hjälper till att avskräcka skadedjuret. Detta skydd mot sniglar är effektivt och enkelt.

Kemikalier

Kemiska preparat kan också användas för att ta bort skadedjur, men i de flesta fall är detta ineffektivt: blötdjuret är tillförlitligt skyddat från deras effekter.

Det finns några rättsmedel som allmänt erkänns som hjälpare i kampen mot sniglar: preparat för sniglar och sniglar, den viktigaste aktiva ingrediensen i vilken är metalldehyd.

Så, hur kan du behandla kål från sniglar?

Namnen är följande:

 1. "Storm". Formen för beredningen är granulär, färgen är blå. Skadedjuren med stor lust absorberar de granuler som är spridda på sin bostad, varefter hela befolkningen dör. Det är intressant att läkemedlet är effektivt mot sniglar, men har ingen effekt på maskar. Med "åskväder" kommer växten att skyddas.
 2. "Meta". Det är ett skydd av kål med en kontakt-tarmverkan. Kompositionen ska strö direkt på marken mellan raderna. Kräver preliminär förberedelse. Det är lämpligt att veta var koncentrationen av snigeln är högst. Efter spridning av läkemedlet bör försiktighet vidtas: metalldehyd är farligt för människor. I vissa fall kan detta preparat i pulverform användas för att pollinera kålhuvudet och inte bara för att förgifta skadedjuret. Sådana manipulationer kan utföras senast tre veckor före skörden. Du hittar det här verktyget i kornform. Om du vet vad du ska göra kan det här alternativet vara bekvämt: efter att ha lagt ut 3-4 granulat under varje buske, kan du förvänta dig att snigeln genom att krypa genom granulerna bränner och dör.

Molluskernas okänslighet för effekterna av kemiska metoder gör kampen mot dem svår, men möjlig. För att ta bort snigeln kan du använda kombinerade metoder och folkliga åtgärder. Vi bekämpar skadedjuret på ett komplext sätt.

Traditionella metoder

Mekaniska metoder är komplexa eftersom skadedjuret är aktivt på natten när det är svårt att se. Att göra fällor hjälper till att rädda kål från sniglar och sniglar, och användningen av kemikalier garanterar inte eliminering av en skadedjur som är immun mot dem. Det återstår bara att slåss med folkliga metoder:

 1. Marken under den odlade kålen kan täckas med cellofan. Eftersom blötdjur älskar en varm, fuktig miljö kommer de definitivt att krypa ut och dö under dagen, eftersom den resulterande kondensen värms upp och blir varm.
 2. Du kan medvetet lämna kompott, kvass, öl för jäsning. Jag kämpar inte alltid mot en sådan snigel. Efter det att processen har passerat hälls vätskorna i små behållare och placeras längs växterna. Att lockas av den ljusa lukten kommer blötdjurna att komma in i denna behållare och dö. När du har tagit bort behållaren kan du glömma skaldjur.
 3. Det är nödvändigt att vattna växterna med vatten, vars temperatur inte är lägre än 40 HANDLA OMC. Denna temperatur dödar snigeln. Häll varmt vatten över kålhuvudet och det kan sparas.
 4. Kålhuvuden kan strö med en blandning av slipad svartpeppar och olika kryddor: salt, ingefära, senapspulver. Du kan pulverera kålhuvudet med aska och tobaksdamm. Efter utspädning av dem i vatten kan busken sprayas.

snäckskydd

Många trädgårdsmästare har frågan hur man sprutar kål. För att besvara det måste du noggrant analysera alla åtgärder som vidtagits, efter att ha utvärderat resultatet, dra slutsatser om den mest effektiva metoden, oavsett om det är spraya eller inte.

Förebyggande av sniglar

För att inte vidta åtgärder för att bli av med snigeln kan du ta hand om förebyggandet av dess utseende i förväg.

De åtgärder du kan vidta är:

 • klippa regelbundet gräset på sidan av vägen och på platsen;
 • ta bort allt skräp som är kvar efter byggnadsarbetet;
 • genomföra aktiv ogräsbekämpning;
 • tillhandahålla ventilation av växter genom att plantera buskar på tillräckligt avstånd från varandra.

Aktuella åtgärder som vidtas för att bekämpa sniglar på kål och effektivt organiserade skadedjursbekämpningar hjälper till att rädda grödan. Att veta hur du skyddar din kål från sniglar kan rädda dina växter. Ät kål för hälsan!

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa